Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375660 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #1710 на: 24 Јануари 2018, 18:03:09 pm »
ама никој не се вратил.. Ќе работи уште 3-4 саати за плус уште 300-400 евејски таман ќе му се..

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #1711 на: 24 Јануари 2018, 18:10:56 pm »
До културата е, џабе ти се парите кај нас без култура еве еден куп теми има со нервози за глупости под оваа, двајца другари имам со сериозно здрави примања во ит сектор од над 60к денари неможат да додржат да си одат од тука не од недостиг на пари него од недостиг на банални работи..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1712 на: 24 Јануари 2018, 18:15:43 pm »
До филмот е...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1713 на: 24 Јануари 2018, 18:33:15 pm »
...шо викаше бугаринот келнер во агустинер брау, мислја че големите сили ни разнишават државите да ходим да работим за малку пари. Човекот два факултета има завршено.

Ги разбрал работите човекот. Каму мнозинството да разбираше толку.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1714 на: 24 Јануари 2018, 18:37:32 pm »
А бе тоа се тие ќелнери со два факултети... пола келнери низ скопјево барем по два имаат завршено, такоѓе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1715 на: 24 Јануари 2018, 18:42:49 pm »
Поентата се разбира не беше во формалната едукација на човекот, туку во тоа дека разбрал некои работи. Работи кои мнозинството, посебно ова овде, никако да ги разбере.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1716 на: 24 Јануари 2018, 18:46:58 pm »
Примерите што ги зимате имаат море а уште од стар век предност било морето.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

До морето e ;D
Верувал или не.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1717 на: 24 Јануари 2018, 19:16:20 pm »
Од што многу знаел и разбирал и имал премногу образование завршил каде што завршил. Имам еден куп такви странки што знаат се за светскиот поредок, за проблемите на другите, за како треба да се напише тужба, што требал докторот да напише итн итн.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #1718 на: 24 Јануари 2018, 19:30:12 pm »
И тоа шо викаш, сеа не би да му судам на човекот, ако го бива стварно таму барем секој има еднакви шанси да напредува, но мора од некаде и да се почне.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1719 на: 24 Јануари 2018, 19:44:27 pm »
Во Германија минимална бруто плата е 8,85 евра по саат или 1500 евра на месец или после 35 посто оданочување 975 евра. Кирија во просечен германски град со сите режиски трошоци е околу 600 евра, значи остануваат 375 евра. Кој не земал плата кај нас, топ ќе му се, кој зема 200-300 евра сигурно нема да се летне за 100 евра повише у Германија.
Моментално правам документи за Германска работна виза...Покрај консултации и со Велештрумф и со Луки,имам и колеги кои сега брзо се преселија ГЕрманија комплетно...
Ако ми дат виза бегам и јас фамилијарно,ако не ке си тераме во оваа вукојебина...
Инаку дека со 600евра ке најдеш стан со се режиски трошоци не баш,има места каде се наоѓа има места каде не се наоѓа...ЈАс конкретно правам договор на 1800е бруто+ дневници...ГОре долу ке бидам околу 2200е+...
Е сега од 2200(најниска ке ми биди со се дневниците) математиката оди вака:
-800-900 стан со се давачки за струја,нет,плин,паркинг,зависно од тоа каков стан ке се најди...
-400-500 јадење
-300-400 други некои трошоци...
Значи ова горе долу,не клавам толку прецизно е сега ем ке истерам месец без да се мислам дали ке ми стигнат или не,дали ке ми платат или не,едноставно раат во глата,ем ке ти остани некоја банка...ПА ке најдиме нешто и за жената да чепка колку да убива досада и така...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #1720 на: 24 Јануари 2018, 19:54:56 pm »
Во Германија минимална бруто плата е 8,85 евра по саат или 1500 евра на месец или после 35 посто оданочување 975 евра. Кирија во просечен германски град со сите режиски трошоци е околу 600 евра, значи остануваат 375 евра. Кој не земал плата кај нас, топ ќе му се, кој зема 200-300 евра сигурно нема да се летне за 100 евра повише у Германија.
Моментално правам документи за Германска работна виза...Покрај консултации и со Велештрумф и со Луки,имам и колеги кои сега брзо се преселија ГЕрманија комплетно...
Ако ми дат виза бегам и јас фамилијарно,ако не ке си тераме во оваа вукојебина...
Инаку дека со 600евра ке најдеш стан со се режиски трошоци не баш,има места каде се наоѓа има места каде не се наоѓа...ЈАс конкретно правам договор на 1800е бруто+ дневници...ГОре долу ке бидам околу 2200е+...
-800-900 стан со се давачки за струја,нет,плин,паркинг,зависно од тоа каков стан ке се најди...
-400-500 јадење
Значи ова горе долу,не клавам толку прецизно е сега ем ке истерам месец без да се мислам дали ке ми стигнат или не,дали ке ми платат или не,едноставно раат во глата,ем ке ти остани некоја банка...ПА ке најдиме нешто и за жената да чепка колку да убива досада и така...
Пази тоа бруто не го земај здраво за готово, зависи која даночна класа си (јас бев прва до 2000 евра е некаде 10% данокот, над тоа е многу повеќе.) Сеа пошо и женати ќе работи ти можеш да си крчкаш 3та класа помалце и од прва одбивале, е неа ќе ја дерат 6та класа. Башка имаш и други одбивања, пензиско, здравствено...
« Последно менување: 24 Јануари 2018, 20:02:49 pm Ѓорѓи »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1721 на: 24 Јануари 2018, 20:56:53 pm »
-400-500 јадење
Мече за шенкер ли ќе бидеш тираџија?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1722 на: 24 Јануари 2018, 21:12:13 pm »
 Јок суртук. ;D
Германско - Македонска фирма има 25 камиони,40 приколки сопствен плац и сервис.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1723 на: 24 Јануари 2018, 21:18:01 pm »
Поентата се разбира не беше во формалната едукација на човекот, туку во тоа дека разбрал некои работи. Работи кои мнозинството, посебно ова овде, никако да ги разбере.
Твојот комплекс на пониска вредност се гледа од твоите стравови и перцепцијата како сите други ни се криви и против нас. Во овој случај Америка и ЕУ. Ама другата грешка ти е за работиве и разбирањето :) ти си мааало малцинство кое никако да ги разбере....работите нели.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1724 на: 24 Јануари 2018, 21:18:19 pm »
Тешко се живее и во Германија.  :-\ :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.