Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 1993504 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #5415 на: 25 Декември 2018, 13:19:40 pm »
Гледаш, се чистат и црева ;D

Манџа со се и сешто, босански лонец, македонско грне, итн

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #5416 на: 25 Декември 2018, 13:21:30 pm »
E za creva ne sum znael :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5277
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5417 на: 25 Декември 2018, 13:47:59 pm »
Van treba da svatish deka sve se menuva, i deka nie ne sne ni grcija ni bugarija ni srbija. ... E sega mozi tebe ti pomognale pa imas nekoj custva, ama povekjeto ne bricat 30 godini taka to e to.
Ako ne mozish protiv posilniot, pridruzi mu se, pa ti kako sakas...

На јас туку ти си тој што треба да разбере. А ти продолжи вака со подјебавање, ама не по форуми туку ирл - и сигурен сум дека ќе имаш прилика да разбереш подобро за што ти зборувам. Пошто порано или подоцна ќе му нагазиш на нервите на некој што му дошло преку фалусот од сиве вакви страња, некој што не откажал од се што ти си се откажал - некој таму „некосмополит“ без смисла за хумор.

И чисто да расчистиме, мене оваа држава само ми земала - не ми давала. Но тоа никако не ми дава извинување да бидам копито, квислинг и „космополит“. Никој не може да ми каже дека Македонија се само ВШРО и СДСШ, и дека тоа било „причина“ да се откажам од се. И сигурен сум дека не сум единствениот што вака мисли.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5418 на: 25 Декември 2018, 13:58:50 pm »
Gi imam od poodamna razbrano rabotite, ne se sekiraj za mene...
 Пошто порано или подоцна ќе налеташ на некој што не откажал од се што ти си се откажал, некој „некосмополит“ без „смисла за хумор“. -kje odgovarat, ovde ima zakon.btw tie se kopita shto za nimi razbiranje i govor se izmislen poim, sve so sila i asimilacija sakaat da postignat. Neka se razberat prvo so toe shtp se otkazale so dokument od MK.
"И чисто да расчистиме, мене оваа држава само ми земала - не ми давала. " ??? epa shto sakas uste ?
Ne sum jas toj shto se otkazal...
A shto e mk ako ne vemero i sdsm?
 80% od lugjeto se ili vmro ili sdsm, drugite se dui ili besa, ostanatite se mnogu malce...
« Последно менување: 25 Декември 2018, 14:11:14 pm Bicikle »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #5419 на: 25 Декември 2018, 14:15:22 pm »
 ;D ;D ;D  таљат=интелект (меме со типчето со рошава коса и раширени раце)

“Не може некој 4 години да биде пратеник а потоа да брка по контејнери! “-кажа Џафери.
Мизерна изјава која го потврдува лошиот квалитет на живот и поделбата на народот.
Џафери сигурно не знае колку врвни и квалитетни луѓе има што живеат на работ на преживувањето, а ние треба да паднеме во несвест со доза на хуманост и емпатија за некој што бил пратеник, демек ЖРТВА бил за народот.
Па што ако бил пратеник, платен и преплатен од народни пари, што фајде видел народот од него за да биде привилегиран и после мандатот!?
Досега немало такви пратеници што бркале по контејнери!

и за сега царицава без влакна на јазик  ;D ;D

Aко може некој кој бркал по контејнери да стане пратеник, не гледам зошто пратеникот не може да си се врати на старата активност – да брка по контејнери.
Она што не смее да се случи е пратеникот да бенефицира од функцијата пратеник.
Тој станал пратеник за да ги претставува граѓаните, да биде нивни глас во највисокото законодавно тело, а не да добива било какви бенефиции и лична корист.
Пратеник не е вработување туку е претставување.
За вработување се потребни квалификации, а за пратеник е доволно група граѓани да мисли дека конкретниот човек може верно да ги застапува нивните интереси.
Пратеникот не смее да ја напушти пратеничката функција: со повеќе пари, поголем имот, повисоко образование, од она кое што го имал кога бил избран.
Секое зголемување на богатството, образованието, имотот во време на вршење на пратеничката функција е сомнително и треба да биде сериозно истражено.
Донесување на закон со кој се гарантираат бенефиции за пратениците кои немаат врска со нивната функција на претставници на граѓаните значи озаконување на корупцијата.
Такви пратеници воопшто не ни се потребни.

Мирјана Најчевска

симнувам капа  ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5277
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5420 на: 25 Декември 2018, 14:16:57 pm »
Gi imam od poodamna razbrano rabotite, ne se sekiraj za mene...
 Пошто порано или подоцна ќе налеташ на некој што не откажал од се што ти си се откажал, некој „некосмополит“ без „смисла за хумор“. -kje odgovarat, ovde ima zakon.btw tie se kopita shto za nimi razbiranje i govor se izmislen poim, sve so sila i asimilacija sakaat da postignat. Neka se razberat prvo so toe shtp se otkazale so dokument od MK.
"И чисто да расчистиме, мене оваа држава само ми земала - не ми давала. " ??? epa shto sakas uste ?
Ne sum jas toj shto se otkazal...
A shto e mk ako ne vemero i sdsm?
 80% od lugjeto se ili vmro ili sdsm, drugite se dui ili besa, ostanatite se mnogu malce...
Премногу си конфузен за целосно да ти ги декриптирам овие пишаници. Но доволно разбрав, доволно за да видам дека никако не објаснуваш што е тоа што тебе ти дава право да се подјебаваш со националните чувства на мнозинскиот народ во државата во која и самиот живееш?

И не, воопшто не се секирам за тебе. Напротив отсесрце ти посакувам и тебе и на другите „космополити“ уште подобро да ги разберете работите во прво лице. На овој или на оној начин. Продолжете вака и ќе се уверите дека чашата еднаш мора да се прополни, па дури и оваа македонскава, длабоката.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5421 на: 25 Декември 2018, 14:44:26 pm »
Ja pa rekov lele nume kolku e pameten. em ako se sela nekade jas pak kje si odam vo nasite kraista, nema nisto da menuvam.
Van od shto se navredi?
Toa od tolku lugje shto izvadija bugarski pasosi ne se prepolni casata, shto se pisaa bugari i shto se otkazaa od mk, pa sega od mene kje se prepolni. Kjeski da se prepolni, moze edna den kje ja bide i Makedonija drzava sagla, ama poslednive godini samo se prodlabocuva dnoto od casata. Zatoa narodot bega i e razocaran.
« Последно менување: 25 Декември 2018, 14:53:53 pm Bicikle »

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #5422 на: 25 Декември 2018, 14:51:22 pm »
Ja pa rekov lele nume kolku e pameten.
Van od shto se navredi?

море нуме би ги средил по кратка постапка сите  ;D , без судење, па после може помирување,и да видам некој политичар да се осмели да брцне во џеб после.. само нема кој да ме гласа се овци останаа, без мадиња, во едно собрание 2 пати влегоа никој не загина...кого и да утепаа мала е веројатноста да не си го заслужил, немаше да згрешат, без крв нема држава, и правда за народ, мора да има револуција, а за нашава државичка, стално други земји и луѓе ни ги бркале работите, па затоа и се бутаат каде што мислат дека имаат право и менуваат имиња историја територија и сл... само албанците ќаруваат секоја им чест за долготрајна национална стратегија... .

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5423 на: 25 Декември 2018, 14:54:55 pm »
Ja pa rekov lele nume kolku e pameten.
Van od shto se navredi?

море нуме би ги средил по кратка постапка сите  без судење па после може помирување, и да видам некој политичар да се осмели да брцне во џеб...
epa sredi gi, odamna cekam nesto da se sredi... :D

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #5424 на: 25 Декември 2018, 14:55:40 pm »
едит се попалив прочитај погоре
 ;D ;D ;D

аааа фала со пи*ки не ставам глава на трупче, со македонче кој се фатил нож у грб јадел... годе делчев, јане сандански, командант стојанче, југ и компанија...сите отидоа курбан фала брат моето помина  ;D ;)

пс види ми ја профилната слика...тогаш бевме држава сега сме само јужно овошје кој секој што ке стигне го љупи...
« Последно менување: 25 Декември 2018, 15:01:13 pm NUME »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5425 на: 25 Декември 2018, 15:06:31 pm »
НУМЕ за прецедател!!!!

п.с. ами што сега ти мислиш ќе ја опрајш?
Инаку тие јордан мордан биле као денешниве рекетари, демек ги бранат селаните им баралересурси пари, а се зборува и дека барале сексуални услуги.
Како поединци сите сме херои, сите ќје им еб**е мамата и на пратеници и на срби и на бугари и на грци и пирин и егеј ќе го вратиме, но кога ќе дојде да се делува групно и на дело никого нема. Сите испаѓаме пи**нца, предавници клошари...
„аааа фала со пи*ки не ставам глава на трупче, со македонче кој се фатил нож у грб јадел... годе делчев, јане сандански, командант стојанче, југ и компанија...сите отидоа курбан фала брат моето помина  ;D ;) “  Знам, и јас го јадев стапот, уште ми е носот крив и затнат од тој патриотизам, само јас на дело се покажав, не на тастатура како одредени поединци, а секој што ќе се пронајде е чиста случајност....
Инаку не знам за југославија многу, најмногу што знам дека ја пцуе татка дека му зеле земјуште и дека извршиле миграција село-град која не требало да ја извршат и наводно така ја упропастиле Македонија, ама не сум сведок така да појма неам како било во југославија. И во југославија не ду**ле, сигурно ти е позбато-шта јужније то тужније....
« Последно менување: 25 Декември 2018, 15:20:00 pm Bicikle »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #5426 на: 25 Декември 2018, 15:14:03 pm »

пс види ми ја профилната слика...тогаш бевме држава сега сме само јужно овошје кој секој што ке стигне го љупи...
Немој така, некој ќе се навреди ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5427 на: 25 Декември 2018, 15:20:54 pm »

Немој така, некој ќе се навреди ;D
А инаку што е поентава со јужно овошје т.е. компарацијата со банана, што значи?

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #5428 на: 25 Декември 2018, 15:44:31 pm »
 ;D ;D ;D БАНАНА ДРЖАВА, назив за територија за која се мисли дека е држава, во која закони има само на хартија, во која роднинско-пријателски врски ја водат економијата за приватни цели, а овцата народ само жали и се кука, паметните се охрабруваат и заминуваат другите се колатерална штета..
 во врска со југославија...моментално имаш мајоризација, владеење на малцинство врз мнозинство, меѓу редови на сите лопови и криминалци им се сака да се одделиме за да постои т.н патриотизам и да "успее" државата самостално, македоња е моментално со 1,4 милиони народ 90% стрпани у скопје со никаква емономија и закон, во југославија бевме 24 милиони и сила која секој ке се замисли да и просере, имаше фабрики и пазар каде да се троши, да не се лажеме идеално нема, меѓутоа таму имаше колку толку повеке луѓе кои се задоволни и имаше средна класа, можеби имало и долг но може да се врати сме биле во нешто конкурентни, а сега...you do the math...што направија патриотите освен што се збогатија, ја иселија државата, апчиња се голтаат за смирување ко апчиња, имаме долг кој децата на нашите деца нема да го вратат, генерало гледано секој човек треба да е опозиционер, ако ти вети нешто политичар (како народ не како индивидуа) да го држиш за муда да го исполни, а не да му се смееш и да ставаш слики на фб дека си се поздравил со лопов има многу за зборење брзам за прослава позз  ;) дека би ги исцепил на плоштад со калаш.... дај ми амнестија и ке видиш око не ми трепнува  ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #5429 на: 25 Декември 2018, 16:11:41 pm »
А банани се јадеа ли во Југославија?