Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 1993415 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #5400 на: 24 Декември 2018, 23:01:45 pm »
Mi e vo secanje kako niz skopska magla kolku tenkoj gi topvarea na vagoni za da gi nosat beograd. Sega ne znam, ama togas mnogu tenkovi zaminaa za boegrad. Ja ne znam shto se qrcime za imeto, za grcija delot da go vratime itn... Ako im tekne i srbija i bulgarija i grcko i ovaj del da ni go zemat kje ni go zemat za 3 saati xD Nego za da stanis grk treba vojska da sluzis a ? More plazi toplo, eu, sve e poevtino...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5277
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5401 на: 25 Декември 2018, 01:29:17 am »
Oва како да се шегуваш за (хипотетичка ситуација) тоа што група перверзни и луди манијаци ти го силувале татко ти.

Така јас те доживувам.
Во хипотетичкава ситуација ти од х причини, татко ти не си го сакаш и не го чуствуваш како татко па затоа ваљда можеш и сакаш да се шегуваш за ец Вазелин... Но тоа што се обидувам да го кажам е дека - треба бе да имаш малку почит да не какаш неповикано и без потреба на чувствата на другите, дури (и посебно) ако ти самиот ги немаш тие чувства.

едит: Не се обидувам да те навредам. Затоа пред да искакаш нешто ново во одговор, размисли уште малку повеќе што всушност се обидувам да ти соопштам.
« Последно менување: 25 Декември 2018, 01:34:35 am Van »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5402 на: 25 Декември 2018, 03:14:59 am »
Morat da se kakat, gladen da ne ostanis hehe
Ja su kosmopolit, ne mraza nikogo, a to shto sum se rodil tukanee  moj izbor. Treba da prestanete so nacionalizam. Ako bas sakas da se zakacas so nekogo, prvo tie shto se makedonski bugari prasaj gi kako se osekjaat, oti se pisale bugari, oti ne te priznavaat, oti dedovcite niovni gi pisale bugari itn... Aj ti, marlboro grcko e poeftino od makedonsko, naftata poubava e, morska hrana, diskoteki... Cela mkd e tamo letno vreme, jas barem ne sum dvolicen. Ako zaminam negde nekade kje si gledam za tamo, a ne od "amerika" da se pravam lele drzavata, ja patriot a-u. Ja ne zna kaj zivees ti. A jas ne sum ni 100% Makedonec, dovolno sum storil za drzavava od moja strana, treba neshto i za mene da stroam vo zivoto.
A kako go dozivea govorot od kiro gligorov kaj shto izjavi deka nemame nikakva povrzanost so Aleksandar Makedonski nego deka sme slegle od karpartite. ?i red drugi „воѓи“ na Makedonskiot narod shto ili sami se negiraat ili sami ne znaat shto se. Jas da im gi resavam problemive? Kolku mina zaminaa stranstvo, se prekrstija, pa i druga vera primija, decata namesto mitre rajko petko gi krstija john, hanz, sofija...? I do mene e problemot ? Kolku brakovi vo mkd se meshani, i eden se pretopil vo druga vera i nacionalnost, ziveat srekjno, i sega ti kje mi kazuvas deka toa ne cini, nimi deka ne im e ubavo? deka nekoj nekogo prodal ili predal ? A i gledam nacionalizmot i poedinci i masa narod do kaj odnese. Ko mal i glup se tepav i protestirav, ama pkako da ti kazam porasnav. Sekoj si go gleda interesot i na osnova na patriotizam ne kontrolirat ili iskoristuva. Nekoi raboti treba sam da gi voocis, za zal gi nema na intermec. Na krajot na kraishtata jas kako sakam kje se osekjam i ne gledam pricina ti da se vregjas tuka...

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/osumdeset-detsa-se-otpishale-od-shtipskite-uchilishta-i-gradinki-od-startot-na-uchebnata-godina/?fbclid=IwAR1HP7mSPIHfmHyc-V1REsnQJDtUVJWKTj1gigH49gfjDau1aaSjyYE0Dtc  i za ovie da ne su kriv shto si zaminale....
to drzavaaj a prodadoa, sega ja kej se mava v gradi... Barem da videvne nekoe fajde i nie obicnive smrtnici. Cudo golemo jas ako se pisam bilo shto.
A i so shto te navrediv? mn osetliv si stanal u zadnje nekako....
Mene povekje mi lici kako tatko ti da te naprajl i da ja ostaval majka ti sama da se maci da te izgleda, pa ne gledam nekoja pricina da imas nekakvi osekjana. Ne zanm, za tebe, za nekoi moze napravile. Zatoa rekle, za nekogo majka za nekogo mashtea. I zatoa za razlika od tebe ne velam deka ti treba da imas custva kako moite, i deka drskas ili bilo shto, za tolku barem sum svesen neli... Tocno ima mnogu lugje na koi drzavata im obezbedi ama bash sve i ne velam deka tie ne treba da se borat i da ginat za drzavata, ama jas ne sum od nimi. A tie bash prvi kje izbegaat ako nedaj boze dojde takva situacija, bash takvite kako mene, sakal ili ne kje ne piknat v tenkovi. A baska nasilstvo ic ne sakam... Taka da kaj pripagjas ti si znaes, i ako drzavata storila za tebe nesto ne mora moite viduvanja da gi svakjas kako kenanje, a ushte pomalku da mi nametnuvas tvoi stavovi ili mislenja. Oti zaminaa 600.000 iljadi narod, oti tie nemaat nikakvi custva za tatkoto ? Si razmislil ? 
https://www.facebook.com/MacedonianVideos/videos/1241144259356625/ eve ovaj ti e vodza, ovaj veli ne znaeme shto sme... i sega jas sum te vregjal, jas sum kriv ?
И јас не сакам некој да ме преправа во северно македонец, па еве не препраја. А ако веќе ме преправа, ќе си одберам јас што си сакам. Повеќето македонци си одбраа што сакаат, така да јас повеќе нема тука што да се мешам...
« Последно менување: 25 Декември 2018, 04:30:35 am Bicikle »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #5403 на: 25 Декември 2018, 04:19:18 am »
39:27
Со Македонци нема заебанција ;D

Кој е тој македонец што ќе спржел се кога ни шајки ни паркет немало по касарните низ МК.
А ти беше во "инспекција" да провериш по касарните дали нешто останало за на пазарче?

Не гледам да пиша име на македонецот?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5404 на: 25 Декември 2018, 04:34:17 am »
Toa vreme site bile jugosloveni :D kazuva deka mkd cinovnik nalagal jna da puka na tie protestantite, cak i helikopter da  im donese, najverojatno negov licen stav bil da ostaneme vo federacija odnosno ne sakal Makedonija da bide samostojna... Ne bil od VMRO :DOti neli crnagora, hrvatska i shti ti znam tamo koi (ustvari to e prikaznava vo videovo) sakale da se odcepat i da si bidat samostojni, no belgrad nalagal da ostanat vo koalicija, najverojatno ima nekoja korist, valjda site resursi tamo se slevale pa ne mu bilo vo prilog, ili neka kaze nekoj postar zs.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5405 на: 25 Декември 2018, 07:26:54 am »
Пред формирање на Социјалистичка Југославија републиките: Босна, Македонија, Црна Гора, дел од Хрватска биле во територијата на Краљевина Србија. Најверојатно поради тоа...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #5406 на: 25 Декември 2018, 09:34:47 am »

Кој е тој македонец што ќе спржел се кога ни шајки ни паркет немало по касарните низ МК.
А ти беше во "инспекција" да провериш по касарните дали нешто останало за на пазарче?

Александар Спирковски
Чисто војничка реакција по ПС, ако се тргнат на страна емоциите и политичките калкулации и да се замисли хипотетички иста ситуација во САД ...
Од друга страна никој не се запраша какво психичко малтретирање доживеале војниците тргнувајки од најосновното, каде и како да се кења за тие 3 дена ;D
Не ми беше поентата да оправам криви дрини, блесави времиња беа тогаш.
Било, поминало.

Она што загрижува е што по толку време, политичариве сеуште се служат со манипулативни изјави сакајки да соберат толпа, а дел од народот слепо им верува.

Тука влегува и митот со штекерите и паркетите ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #5407 на: 25 Декември 2018, 10:10:59 am »
На сите ни е поубаво денес, нели?

Коментар:

"The Glitch
6 months ago
Moze nekoj da mi kaze kako se vika filmot so Jean Claude Van Damme ?"

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5277
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5408 на: 25 Декември 2018, 10:23:29 am »
Na krajot na kraishtata jas kako sakam kje se osekjam i ne gledam pricina ti da se vregjas tuka...
Tвое право, твој избор.
Јас не ти порачувам што да избереш и како да се чуствуваш. Јас ти порачувам да не се спрдачиш со туѓите чувства.

Порано ќутек за јадеше за ова а сега такво време дојде, сега е „модерно“ подјебавање за се што е македонско и ширење некаков квазикосмополитизам. Паднаа сите стандарди за однесување ебате, во медиумиве насловите се такви што порано ни во жолтата штампа не би се осмелиле така да пишуваат за било што, а не за народните работи и потреби.
Ама иди бе па пробај вака во Србија, во Бугарија, во Грција, иди пробај во Албанија. Ма не мора подалеку, иди пробај вака во западна Македонија. Пробај таму да ги подјебаваш за нивните национални чувства. Не мора ни да ги подјебаваш, културно прашај ги зошто нашите таму кај нив немаат ни основно училиште, додека нивните овде имаат не сако факултетити туку и повеќе права од нас Македонците, мнозинскиот народ.
Пиши ни после за искуствата, ако можеш да пишуваш.

Само да се разбереме ова овде не е „космополитизам“, далеку е ова општество овде од тоа (па и било кое општество за таа сметка). Ова овде е политичко справување со другата од двете устрани партии. Затоа што гомнарите ВМРО се провлекуваат на „родољубие“, затоа сега кога конечно се вратија во фотељите - сега гомнарите од СДСШ се подјебаваат со се што е народно, се што е национално, се подјебаваат со родљубието на мнозинскиот народ во оваа држава. „Космополити“ не се никако, туку глупави покондурени сељачишта кои некој ги ставил таму каде се, да играат како им се свири. Да го смукаат странскиот фалус и да прашуваат за уште.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #5409 на: 25 Декември 2018, 10:36:24 am »
Легендата

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5410 на: 25 Декември 2018, 11:06:42 am »

Александар Спирковски
Чисто војничка реакција по ПС, ако се тргнат на страна емоциите и политичките калкулации и да се замисли хипотетички иста ситуација во САД ...
Од друга страна никој не се запраша какво психичко малтретирање доживеале војниците тргнувајки од најосновното, каде и како да се кења за тие 3 дена ;D
Не ми беше поентата да оправам криви дрини, блесави времиња беа тогаш.
Било, поминало.

Она што загрижува е што по толку време, политичариве сеуште се служат со манипулативни изјави сакајки да соберат толпа, а дел од народот слепо им верува.

Тука влегува и митот со штекерите и паркетите ;D

... Ustvari istive tenkovi podocna kje ja napadnat drzavata na protestantive ili? Ete im shuma tamo neka drskaat kolku sakaat :)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #5411 на: 25 Декември 2018, 11:22:09 am »
А комарците што апат бело газе ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5412 на: 25 Декември 2018, 12:08:03 pm »
Da ne citiram sve
Van treba da svatish deka sve se menuva, i deka nie ne sne ni grcija ni bugarija ni srbija. Eve ti zemi maica od makedonija i prosetaj grcija. Za razlika vo kbraten slucaj ovde nekoj da pomine so grcka maica kje si ja svrtis glavata demek ne si od tuka. E sega jas da izigravam heroj da go mlata toj grkot i shte da go lezan-spolaj ti... Kaj da izlezie te zezaat deka si mkd, a na primer anglicanite gi gledaat kako grofovi.
Zapadot da imase custva nemase da islrodade se za pari, ustvari nikoj neka ne te lazi deka kic, gv, sruga te nekoj gi okupiral, poshteno si kupija zemja so pari, preplateno. Togas koga se bunevme koga protestiravme protiv decantralizacija tatkoto zastana odsproti si se smeskase i si gi pllnese  dzebovite. Zatoa pocna i masovna prodazba na zemjiste, narodot se razocara i vide kolku e satot, deka sve e dogovoreno.
Drzavata e vmro i sdssh, tie ni se i majka i tatko i ocuv i makjea. Toa shto porano se kolelo i beselo za sogledu anj3 na vistinata, gledas deka toj wistem ne cinel i deka se raspadnal. Togas sakale da go cuvaat narodot kako konj so amovi da ne gleda ni levo ni desno nego samo napred i da izvrsuva naredbi.
Da si saudiska arabija na primer da te razberam, togas i jas bi se maval v gradi, ama ovde kaj shto sekoj gledat samo da te eksploatirat mi se cini deka e izlisno.
Baska sekoj vtor muaber ni e da se deselo nekoja desavka germanija ocite kje mu gi izvadele za takva postapka, ovde bashibozuk e, nemalo zakon, naci germancite se woow, nas za takvo ne ne biva, shto znaci sami si se ponizuvame, sakame da ne kaznuvaat, idli ni se nekoi drugi drzavi.
Kolku pati poimot vukojebina moze da se sretne samo na forumov kako nadimak za Makedonija a moze i ti si ja nagrdil taka drzavava, ali da ne baram, ne mozam da tvrdam i da te nabeduvam. A i so shto ti gi navrediv custvata vo pravobitniot komentar? Toa tie e realnost. Koj bese ljube mislam nabavi kakvi-takvi tenkovi, posle patriotite gi stopija za staro zelezo, pa ne znam ti kakva drzava kne sme bile bez vojska, pacifisti i sega ostanaa samo lak instrela i po nekoj chatal. E toa napravi tatkot vo slucajov, toa e realnosta, i mene ne mi se dopagja, i jas sakam da imame nuklearki, sateliti, vsenska programa, voena industrija, avtomobilska industrija, idnina, da sme obezbedeni finansiski, ama vidis deka i toa shto beshe si go podelija i povekjeto od nimi si obezbedija rezidencii i stranstvo, a obicnite smrtnici ne ostavija so nacionalizmot da si patime.  Shto pisal nekoj na twiter nie sme kako trubacite od titanik...
Za da si predstavnik za drzaven organ mora da si ili vemeo ili komunjar, shto znaci tie ti se drzava. Za razlika od drugite drzavi kaj shto gledaat za svojot narod ovde gledaat samo za svoi bliski lugje. E sega mozi tebe ti pomognale pa imas nekoj custva, ama povekjeto ne bricat 30 godini taka to e to.
Ako ne mozish protiv posilniot, pridruzi mu se, pa ti kako sakas...
Mikius kje si se podrapaat na gaze kje im pomie. Ami i ratno stanje da e onamo po planinjeno nemaat wc-a, koj kaj kje se snajt vrshit nuzda.... Vojnik si, snogjaj se :D

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #5413 на: 25 Декември 2018, 12:37:59 pm »
Од друга страна, кењањето по јадење дрнч околу тенковите е најефективно минско поле, нека ползи "непријателот" низ него ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5414 на: 25 Декември 2018, 13:05:19 pm »
Ete vidis sve e toa strateski smisleno, inaku shto hi napravile 1000 dusi so samo 15 lovacki puski i CIVILNI vozila.
Nego kako toa drnc da jadis, neli toa e za cefki cistenje?