Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3018993 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2715 на: 12 Мај 2018, 23:58:04 pm »
Имам здравствена само.
Сакаш веруј, сакаш пукни. ;D

Ако те бива за работа и си способен, не ти треба ни партиска книшка нити па бугарски пасош.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2716 на: 13 Мај 2018, 00:49:27 am »
Имам здравствена само.

Ако те бива за работа и си способен, не ти треба ни партиска книшка нити па бугарски пасош.
Bravo za vicov

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2717 на: 13 Мај 2018, 01:15:02 am »
Bravo za vicov

Се дрибламе со Џонтра за многу работи, ама одговорно тврдам дека самиот тој е совршен пример за ова што го пишал. Го бива, способен е, и без бугарски пасош и партиски врски е доста успешен во тоа што го работи. Истото можам да го речам и за уште многу други ликови од форумов.

Тоа е убавината во дружбата @Inter1, можда треба да престанеш со анонимноста и да се појавиш, да те видиме и да не видиш ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2718 на: 13 Мај 2018, 01:40:08 am »
Имам здравствена само.

Bravo za vicov

Абе исто како и со полицајците, за некого вицови за некого стварност.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2719 на: 13 Мај 2018, 07:42:35 am »
Гледам и не верујем своим ушима, кој амбизиозен човек оди во државно? Кој е напредокот во државно? Фирмата ли ќе ти ја препишат? Не знам паметен човек што има желба да работи државно, мрзливи знам, и такви што од дома се задоени со идеата ништо во животот да не работат и да не створат.

https://youtu.be/2K2DlUW8qKA

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #2720 на: 13 Мај 2018, 09:33:43 am »
Мерило на успех во Македонија, поголема плата  и работење во странство без бугарски пасош.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #2721 на: 13 Мај 2018, 09:39:06 am »
Гледам и не верујем своим ушима, кој амбизиозен човек оди во државно? Кој е напредокот во државно? Фирмата ли ќе ти ја препишат? Не знам паметен човек што има желба да работи државно, мрзливи знам, и такви што од дома се задоени со идеата ништо во животот да не работат и да не створат.

https://youtu.be/2K2DlUW8qKA

Јас работам во приватно, жена ми работи во приватно... немаме ништо повеќе створено од татко ми и мајка ми и татко ѝ и мајка ѝ кои работеле(работат) во државно :(
Не може сите газди да бидат. И државно и приватно е исто, освен ако некое од нив не е мое.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2722 на: 13 Мај 2018, 09:48:01 am »
@MartinAlfista sto vrska ima rabotata so anonimnosta moja?? 😁 nema problem ke se druzime nekogas inaku da epten retko nekoj ke uspee, a generalno ili aj barem 95% od slucaite se znae kako se vrabotuva, kako se uspeva i tn ... mi kazuvas eden primer sto nekoj uspeal, jas mozam 100000 drugi da ti kazam obratni od tie tvoi eden dva slucai ... da ne se pravime ludi site znaeme kaj ziveeme i sto se desava
P.S. Od dosegasnovo moe iskustvo, toj sto go biva raboti za drugi nekolku dusi sto ne rabotat, ama tie nekolku se zdruzeni i maximum go ugnetuvaat toj sto raboti i za niv poso ne dozvoluvaat nekoj da se izdvoi nad nivniot mediokritet
« Последно менување: 13 Мај 2018, 09:54:19 am Inter1 »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2723 на: 13 Мај 2018, 10:18:21 am »
Овакви муабети правеа сдс пред изборите и стварно ги реализираа, деполитизација на институциите и непартиски вработувања. Да ве ебам у тоа задоените кумуњарчиња. Интер во право е 100%

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #2724 на: 13 Мај 2018, 10:19:33 am »
@MartinAlfista sto vrska ima rabotata so anonimnosta moja?? 😁 nema problem ke se druzime nekogas inaku da epten retko nekoj ke uspee, a generalno ili aj barem 95% od slucaite se znae kako se vrabotuva, kako se uspeva i tn ... mi kazuvas eden primer sto nekoj uspeal, jas mozam 100000 drugi da ti kazam obratni od tie tvoi eden dva slucai ... da ne se pravime ludi site znaeme kaj ziveeme i sto se desava
P.S. Od dosegasnovo moe iskustvo, toj sto go biva raboti za drugi nekolku dusi sto ne rabotat, ama tie nekolku se zdruzeni i maximum go ugnetuvaat toj sto raboti i za niv poso ne dozvoluvaat nekoj da se izdvoi nad nivniot mediokritet

И тие твои примери успеале? Или само се спасиле од социјална помош и завод за вработување, па тоа им го сметаме за успех? Моите примери, и од форумов, и надвор од него се поистоветуваат со вистинското значење на терминот "успех". Експерти на свое поле кои имаат тотална слобода во она што го работат и згора на се - одлично заработуваат. Никој од нив нема благе везе со партиска книжица, се што постигнале е нивна заслуга.

Тоа со дружбата беше да не скокаш во заклучоци толку брзо, да не викаш на луѓе "браво за вицов" а тие од искуство зборат. :) Подобро да седнеш со некои од нив/нас, да видиш за какви ликови се работи, па одма ќе ти се смени перцепцијата и за нив, но и општо за овој форум.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2725 на: 13 Мај 2018, 10:28:45 am »
Ne se razbirame nesto izgleda vo razgovorov. Sekoj so makata. Kako i da e pozdrav i ubav nedelen den.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2726 на: 13 Мај 2018, 10:31:08 am »
Во МК без разлика дали си во државно или приватно, не дека е невозможно но е реткост на чесен и поштен начин да заработиш и успееш да створиш нешто. За жал  бугарскиот пасош е една од опциите нешто да направиш во животот. За жал.

Ако работиш во државно/приватно и заработуваш одлично не значи дека си успеал. Јас успехот го гледам со платата која ја заработуваш да можеш да си купиш нова кола, да плаќаш рата од кредит за куќа и да имаш за нормална живеачка и одмор зиме/лете. Тоа во МК на чесен начин го нема. На запад го има.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2727 на: 13 Мај 2018, 10:51:25 am »
Овој животен стил што го опиша во мкд се смета за успех. На запад се смета за потпросечно живеење.
Ете до колку успеаа кецарошите што се убутаа у политика да не убедат за тоа каков живот ни е успех.

Инаку статистички, земјите со неефикасна државна администрација се секогаш оние што се и најсиромашните за разлика од тие другите. Ако вработените во приватна фирма треба да се стремат за подобро утро на фирмата, државната администрација е таа што треба да гледа за доброто на цела држава а не за поединци.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #2728 на: 13 Мај 2018, 11:04:44 am »
У секој случај политичариве не убија, во корен не сечат. Таман малце малце ке тргнеме да се тркаламе ќе најдат начин да не укочат и да не вратат назад. Зборам општо за сите гранки во индустријава која помалце која повеќе е погодена, лани ајде кризи влади глупости работа да не речам скоро ич. Дојдоа другите од тогаш до сега што праиме...парата никаде ја нема, се е закочено, секој се плаши и не инвестира ништо се е на пауза ама ова веќе трае премногу време. Тиквата мора да пукне. Ми се гади кога гледам по медиуми како се било ок и еве работава си тече, мислам каде живеат? Кого лажат? Веќе се е станато така проѕирно и безнадежно, страшна работа. Само вака ко што тераме 2 години нема уште долго да е, давам уште пар месеци на оваа никаква ситуација.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2729 на: 13 Мај 2018, 11:05:42 am »
Потполно си во право. Кај нас е тоа успех а на запад нормален живот.

Секој различно гледа на нештата во животот. Дали тоа горе што го пишав ќе го остварам кај нас или у Зимбабве јас сметам дека сум успеал. Не тежнеам кон јахти, бесни коли и куќа на Беверли Хилс. За некого пак тоа е успех.
Brains are awesome. I wish everybody had one.