Време беше. Мора да почнеме да дејствуваме по примерот на Израел – таму каде што државата презема активна улога во олеснување на поврзувањето меѓу мажи и жени. Денес, многу луѓе се осамени, без јасна насока или идеја, и не умеат самостојно да се поврзат. Тука мора да интервенира државата – со разбирање за различните околности што ги спречуваат луѓето да изградат блиски односи. Ова не е само прашање на емоции, туку на национален просперитет и стабилно општество. Затоа, потребни се системски решенија што ќе го олеснат поврзувањето, запознавањето и градењето здрава иднина меѓу мажот и жената.
Организирани социјални програми за запознавање
Државна поддршка за семејни вредности
Едукација за емотивна писменост
Финансиски поттик за нови бракови и семејства
Во спротивно – мора да постојат последици.
Оние што свесно го бојкотираат создавањето здрава заедница и немаат волја да се поврзат или придонесат – или ќе се ресоцијализираат преку обврзувачки програми, или ќе го напуштат системот што го поткопуваат.
Нема иднина без здрава структура на маж и жена, без љубов, семејство и одговорност. Време е државата да застане цврсто и без компромис.
Целосна поддршка за предлогот – време беше!
https://www.youtube.com/shorts/0cqc0EbPoA8
Просечен 30 годишен маж чека да умре баба му, за да добие негова соба во куќата во која што живеат фамилијарно... они данок на немажени и неженети зборат, бог да чува.
Јас имам право да зборувам како сакам и што сакам. Ако се пронаоѓаш во тоа, тоа е твој проблем. Ете, некој те потикнал да размислуваш малку подлабоко. Бабите и дедовците се вистински благослов од Бога, мајката и таткото уште повеќе, а братот и сестрата се уште поголемо и непроценето богатство. Сето тоа има огромна вредност ако сите сe живи и здрави, без разлика дали живееме под ист кров или на неколку километри разлика. Токму тоа е вистинското богатство, не собите или даноците.И затоа такво нешто погоре треба да на некој начин и се повторува ред и редоследом.
Чичино овдека покажува 500 к, ама ако јас на секој што ми се обраќа обрнувам внимание и со тој тон му враќам реплика, нема да ми стигне денот. Не ти ги скротувам правата на говор, напротив – уште подобро е кога се размислува и согледува од повеќе аспекти и од различни умови, без разлика на старосна граница или пол. Go ahead!
Додека фурната е топла и лебот се пече, искористи го моментот.. после да не биде стар леб од 3 дена треба да јадам или да ги подгревам кришките на горење...