Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Пак ќе ви кажам. 10000 евра пред 5 години и 10000 евра сега се со 50% намалена вредност 10000 евра се како порано 5000 евра. За 5000 евра порано, не се замаравме толку дали имала 200-300 000. Знаевеме дека земаме крш, само се молевме да не служи без поголеми проблеми.
Цитат: Ordevski на 23 Октомври 2024, 22:56:05 pmЕј упм, денес ми падна самодовербата во познавањето на возилата... Бев да гледам еден Леон од 2013 со 193.000км, 1.6тди ДСГ, внатре без грепка, цена 10.500 на оглас, увезен од Финска да ти бил. Си викам цената е таа поради можност од корозија, оти нели снегови, сол, хемија итн... Моторот не се слуша, менувачот путер мазен, кикдаун инстантен, не можам ништо да најдам освен оштетувања од камчиња на хауба, по некоја гребаница наоколу, ентериер како нов... Си викам, ако е се вака како што изгледа и да има корозија, ќе се среди. Е сега, ајде да проверам кар вертикал да не ме јаде јанѕа. 397.000км во јуни годинава!!! ММЕ, по колку имаат оние лајна што од километар знаеш дека магичната бројка од ~190ккм одамна е замината...Sent from my SM-S928B using TapatalkE pa ti za edno prelazuvanje li si.
Еј упм, денес ми падна самодовербата во познавањето на возилата... Бев да гледам еден Леон од 2013 со 193.000км, 1.6тди ДСГ, внатре без грепка, цена 10.500 на оглас, увезен од Финска да ти бил. Си викам цената е таа поради можност од корозија, оти нели снегови, сол, хемија итн... Моторот не се слуша, менувачот путер мазен, кикдаун инстантен, не можам ништо да најдам освен оштетувања од камчиња на хауба, по некоја гребаница наоколу, ентериер како нов... Си викам, ако е се вака како што изгледа и да има корозија, ќе се среди. Е сега, ајде да проверам кар вертикал да не ме јаде јанѕа. 397.000км во јуни годинава!!! ММЕ, по колку имаат оние лајна што од километар знаеш дека магичната бројка од ~190ккм одамна е замината...Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Значи таа кола оджувана била, само не ти дава душата 10,000€ за 10+ години возило со 400к на километраж.
Цитат: Carpathian Lord на 24 Октомври 2024, 09:17:31 amПак ќе ви кажам. 10000 евра пред 5 години и 10000 евра сега се со 50% намалена вредност 10000 евра се како порано 5000 евра. За 5000 евра порано, не се замаравме толку дали имала 200-300 000. Знаевеме дека земаме крш, само се молевме да не служи без поголеми проблеми. Парите вредат помалку, ама пак тешко се стигнува до тие 10.000 исто како и порано. Платите требаше дупло да идат, ама к***ц.
Еј упм, денес ми падна самодовербата во познавањето на возилата... Бев да гледам еден Леон од 2013 со 193.000км, 1.6тди ДСГ, внатре без грепка, цена 10.500 на оглас, увезен од Финска да ти бил. Си викам цената е таа поради можност од корозија, оти нели снегови, сол, хемија итн... Моторот не се слуша, менувачот путер мазен, кикдаун инстантен, не можам ништо да најдам освен оштетувања од камчиња на хауба, по некоја гребаница наоколу, ентериер како нов... Си викам, ако е се вака како што изгледа и да има корозија, ќе се среди. Е сега, ајде да проверам кар вертикал да не ме јаде јанѕа. 397.000км во јуни годинава!!! ММЕ, по колку имаат оние лајна што од километар знаеш дека магичната бројка од ~190ккм одамна е замината...
ama pak kje ja izberish pred mnogu shto se so realna