Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2041432 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15315 на: 11 Јануари 2024, 12:22:37 pm »
веро, тинекс, капитол, лиса, може да ја имат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #15316 на: 11 Јануари 2024, 14:15:06 pm »
@Jimny - По којзнае кој пат ептен утињаш подфорум. По која логика тема „Прашања и Одговори“ сместена во подфорум Техничко Одржување е соодветно место за да прашаш каде да најдеш книга од Маркус Аурелиус на македонски?

Наслов е Прашања и одговори а што под тема и кај е сместена јас поима немам, туку читам наслов и поставувам прашање ја не знам дали само овој форум е научна фантастика ај што проблеми има со слики поставување фактички сега не треба ни да се дискутира и етц, ако треба само да го гледаме во ред ке гледаме без никаква дискусија и прашања поставување и етц. Пак напоменувам прашањето е коректно поставено кај што самиот наслов е Прашање и одговори

Не знам зошто во 2024 се објаснуваме како функционира форум. Темата Прашања и одговори е во подфорум Техничко одржување, под категорија Автомобили. Како е прашање за книга коректно тука?

Добро бе друже, згрешил чоекот, уште мака мачи слика да закачи. ;D

И ти објаснуваше дека сo ремап се менувал соодносот на менувачот и вртежите при иста брзина на возилото (бројки што се фиксни)- на автомобилски форум.

Секој греши, тука сме да научиме нешто што не знаеме..  пошто си ИТ лице, ете објасни му на Џимни како да прикачи слика на форумов.. ;D   

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15317 на: 11 Јануари 2024, 14:41:01 pm »
Секој ден започни го со зборовите: денеска ќе се сретнам со спротивставување, неблагодарност, дрскост, предавство, омраза и човечка себичност, а сè поради тоа што оние кои грешат не знаа што е добро, а што зло. Што се однесува до мене, веќе одамна ми е позната природата на општеството и неговата племенитост. Како и природата на злото и неговата нискост. Ја познавам и природата на самиот грешник кој ми е брат, не по крв, туку поради што е надарен со разум и боженствена искра. И затоа ништо од тоа не може да ми наштети бидејќи никој не може да ме вплетка во некое ниско дело. - Марко Аврелиј

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2082
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15318 на: 11 Јануари 2024, 14:42:59 pm »
@Jimny - По којзнае кој пат ептен утињаш подфорум. По која логика тема „Прашања и Одговори“ сместена во подфорум Техничко Одржување е соодветно место за да прашаш каде да најдеш книга од Маркус Аурелиус на македонски?

Наслов е Прашања и одговори а што под тема и кај е сместена јас поима немам, туку читам наслов и поставувам прашање ја не знам дали само овој форум е научна фантастика ај што проблеми има со слики поставување фактички сега не треба ни да се дискутира и етц, ако треба само да го гледаме во ред ке гледаме без никаква дискусија и прашања поставување и етц. Пак напоменувам прашањето е коректно поставено кај што самиот наслов е Прашање и одговори

Не знам зошто во 2024 се објаснуваме како функционира форум. Темата Прашања и одговори е во подфорум Техничко одржување, под категорија Автомобили. Како е прашање за книга коректно тука?

Добро бе друже, згрешил чоекот, уште мака мачи слика да закачи. ;D

И ти објаснуваше дека сo ремап се менувал соодносот на менувачот и вртежите при иста брзина на возилото (бројки што се фиксни)- на автомобилски форум.

Секој греши, тука сме да научиме нешто што не знаеме..  пошто си ИТ лице, ете објасни му на Џимни како да прикачи слика на форумов.. ;D

Таке е Спенси  и благодарам за подршката во врска со слики, слики да се постават не сака ни за жива глава , за мењачи не се мешам зборот го предавам на @Nandor The Relentless 

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15319 на: 11 Јануари 2024, 15:49:32 pm »
Процедурално, ако може некој икони да става на ретровизор, та може и Тими да обеси некоја книга...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #15320 на: 11 Јануари 2024, 21:14:52 pm »
Процедурално, ако може некој икони да става на ретровизор, та може и Тими да обеси некоја книга...
Ѓаволска работа!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15321 на: 11 Јануари 2024, 21:17:03 pm »
Ѓаволска работа!

Го викале Форумо зато шо под седиште му стои "Илјада зошто илјада затоа".
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #15322 на: 12 Јануари 2024, 00:47:50 am »
 Овај "сигурно" го има пазено, ко негово да е  :) Се знај како се вози службена кола.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15323 на: 12 Јануари 2024, 01:48:57 am »
samo da ne se so u2k ekstenzija.
Edno hakersko prashanje :  Kako kje predstavish delenje so 22 so koristenje na operator za pomestuvanje bitovi ("<< "ili ">>").

Секој ден започни го со зборовите: денеска ќе се сретнам со спротивставување, неблагодарност, дрскост, предавство, омраза и човечка себичност, а сè поради тоа што оние кои грешат не знаа што е добро, а што зло. Што се однесува до мене, веќе одамна ми е позната природата на општеството и неговата племенитост. Како и природата на злото и неговата нискост. Ја познавам и природата на самиот грешник кој ми е брат, не по крв, туку поради што е надарен со разум и боженствена искра. И затоа ништо од тоа не може да ми наштети бидејќи никој не може да ме вплетка во некое ниско дело. - Марко Аврелиј

sekoj greshi od neznaenje ( ne zna koj beshe )
otvori ja slikata so desen klik -> open image in new tab, pa onda toj link iskopiraj go. Ko kje pishuvas pos, klikni pregledaj, pastiraj ja fotkata, selektiraj go linkot ( gledaj da nemash prazni mesta ili d ane skratish neshto) pa onda klikni na monaliza, gore levo. Bi trebalo vaka da izgleda :
[img]https://scontent.fskp1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/418895539_868286141969849_8247444133790405665_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=Xnqu1-SHjQUAX_PgJPu&_nc_ht=scontent.fskp1-2.fna&oh=00_AfADMGWhcd_SgNMr_-ugs3XtJAs10Vslyaz5KgrPopP3VQ&oe=65A48B69[/img]
disclaimer: Slikata e (zlo)upotrebena za edukativni celi, ne ve tera da kupuvate nishto od slikata osven ako ne go napravite toa po sopstveno ubeduvanje. Ja iskoristiv bidejkji e javna.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #15324 на: 12 Јануари 2024, 07:55:25 am »
Edno hakersko prashanje :  Kako kje predstavish delenje so 22 so koristenje na operator za pomestuvanje bitovi ("<< "ili ">>").

otvori ja slikata so desen klik -> open image in new tab, pa onda toj link iskopiraj go. Ko kje pishuvas pos, klikni pregledaj, pastiraj ja fotkata, selektiraj go linkot ( gledaj da nemash prazni mesta ili d ane skratish neshto) pa onda klikni na monaliza, gore levo. Bi trebalo vaka da izgleda :
[img]https://scontent.fskp1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/418895539_868286141969849_8247444133790405665_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=Xnqu1-SHjQUAX_PgJPu&_nc_ht=scontent.fskp1-2.fna&oh=00_AfADMGWhcd_SgNMr_-ugs3XtJAs10Vslyaz5KgrPopP3VQ&oe=65A48B69[/img]
disclaimer: Slikata e (zlo)upotrebena za edukativni celi, ne ve tera da kupuvate nishto od slikata osven ako ne go napravite toa po sopstveno ubeduvanje. Ja iskoristiv bidejkji e javna.
Множиш со 13,101,380,734,168,715 и битшифташ за 58 бита.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15325 на: 12 Јануари 2024, 09:17:14 am »
Пошо коливе ние што ги имаме изнакупено сите се возени како облачиња и чувани ко капка на дланка :)

3 години стара кола со 40.000 километри е, сигурно е поарна од нашите што сме ги купиле 12-13 години стари.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #15326 на: 12 Јануари 2024, 09:26:35 am »
A i ne sekoj coek e na taa "branova dolzina",demek ne e moe i udri majka.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FilipVidoevski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #15327 на: 12 Јануари 2024, 09:49:08 am »
Да не има случајно некој примерок изјава за на нотар за додавање на друго лице како корисник во сообраќајната? Бидејќи баратав низ форумот да најдам соодветна тема и не најдов, а не ми се отвараше нова тема, администрација слободно нека го префрли мислењето во посоодветна тема доколку постои таква. Ви благодарам

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #15328 на: 12 Јануари 2024, 10:40:45 am »

Множиш со 13,101,380,734,168,715 и битшифташ за 58 бита.
од кај го доби 13,101,380,734,168,715 ? Мислев ќе множиш 1/2^x * 1/2^y... додека не добиеш x*y*..= 22... мада не функционират така :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #15329 на: 12 Јануари 2024, 10:55:38 am »
A i ne sekoj coek e na taa "branova dolzina",demek ne e moe i udri majka.
Da ja vidite mojata sluzbena ne se poznava dali ima 35k km i 2 godini.
Si ja cuvam kako moja bez razlika sto e na operativen lizing, sepak me otslikuva mene i mojata kompanija i ne biva da izgleda kako svinjarnik.
Plus mrazam necista kola.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!