Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2186137 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6096
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #14250 на: 26 Мај 2023, 17:13:42 pm »
4.0 ми е без учење само се појавувам на тестови.
Просекот ми го креваат предметите поврзани со електротехника, информатика и математика. Програмирање од инает не учев и затоа ми е слаб просекот и 25 мина во класот имавме единици од инает затоа што професорот не не научи ни Hello World да напишеме. По компјутерски мрежи, микропроцесори и не знам што знам повеќе од професорката(за која цел град знае како завршила) која се збуни кога и кажав дека не одам на факултет и покрај моето знаење без одење на часови и поврзувањето на цела мрежа во училиштето иако учениците кои имаа 5ки и решаваа тестови без грешка не знаеја две жички да поврзат, не пак мрежа да направат со сабнет, со статичка ип и слично, која е класа а, која класа б, која класа ц на мрежа итн.
Едноставно од такви работи не одам на факултет. Некој да ми држи место а да честел скара или пак набубал само механички а не знај 2 жички да поврзи а електротехничар е џабе е.
« Последно менување: 26 Мај 2023, 17:19:27 pm nestor04 »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8618
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #14251 на: 26 Мај 2023, 17:22:11 pm »
А тој успехот од 4.0 со скара  е земен или како? Ако си знаел за 4 ќе знаеш минимум за 4 или над, сем ако не ти е со масло купен успехот. Јас пример имав среден успех околу 2.9, 3.0 благодарение на професорки и професори заглавени во комунизмот иако начитан бев колку за цел клас заедно на испитување  25 души ќе завршеа за пола од часот, другата пола беше за мене резервирана. Знаење + инает + обетки и долга коса беа резултат за ќец на полугодие, двојка со мачење на крај или на полагање за инает. Дојде да се полага матура,  прва генерација бевме шо фати, 5.00 извадив, немаше шанси за препис оти имаше од други градови професори по 2ца внатре, а не ни постоеше некој материјал за да се спреми таква работа. Благодарение на пријави од мене и уште по некој мачни души низ генерации плус матурата како доказ за недоследности им швркнаа по платата една година. До 7ки насмеан му се диклев во фаца :)

Море, само стап за вас металци немиени...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10521
« Одговори #14252 на: 26 Мај 2023, 17:29:42 pm »
Дрогиранти, олош најгори xD

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5759
« Одговори #14253 на: 26 Мај 2023, 17:47:54 pm »
@loopz Ти бе, Сејо Калач да не го слушаше во средно?  :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1996
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #14254 на: 26 Мај 2023, 17:48:43 pm »
Сва среќа што медицински факултет држи некое ниво. Ако завршат студенти со препис, ќе биде смешки.
Ќе ти "гугла" пред тебе, за маката што ја имаш.  :-X
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20153
« Одговори #14255 на: 26 Мај 2023, 17:54:07 pm »
Сва среќа што медицински факултет држи некое ниво.

Смешки.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14256 на: 26 Мај 2023, 18:02:28 pm »
Сва среќа што медицински факултет држи некое ниво. Ако завршат студенти со препис, ќе биде смешки.
Или некој од електро кој немал пракса туку набубал теорија да ти поврзува инсталација дома.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20715
« Одговори #14257 на: 26 Мај 2023, 18:04:24 pm »
Затоа ќе дојдат тие што препишувале на матура и ќе ја опраат работата.

У најмала рака, исполнуваат критериуми за Министерска позиција.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1996
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #14258 на: 26 Мај 2023, 18:37:32 pm »
Или некој од електро кој немал пракса туку набубал теорија да ти поврзува инсталација дома.

Абе види, мене двајца инженери ми рекоа вака.

Првиот : Ти си тој што ќе го проектира моделот, тестира, изработи кад модел, направи анализа, одреди процес на изработка и толку. Ниту треба да знаеш како да ги ракуваш машините, ниту ќе те интересира тоа. Предаваш на друг колега во фирмата/фабриката каде ќе бидеш.

Вториот (постара генерација) : Џабе ти ќе ми проектираш и тестираш и пресметки и се, ако не знаеш да ми наместиш/поврзеш. Ако не знаеш да работиш на машините. Утре на линија, или на дефектажа, мајсторите може мајтап да си играат со тебе, ако те начекаат прост или ако не знаеш.

Што е исправно и точно, верувај уште мешам.
 "Играњето" со струја е проста работа, која зезнала многу луѓе. Кој материјално, кој со живот платил. Подобро плати на човек ако не знаеш, одколку да се учиш од јутуб.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5101
« Одговори #14259 на: 26 Мај 2023, 19:32:12 pm »
Затоа ќе дојдат тие што препишувале на матура и ќе ја опраат работата.

У најмала рака, исполнуваат критериуми за Министерска позиција.

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Za zal nema vise opravacka, pominata e taa tocka

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #14260 на: 26 Мај 2023, 19:38:00 pm »
@loopz Ти бе, Сејо Калач да не го слушаше во средно?  :D

Галамис Дрогисет.

...и онаа вандер вал, како гу викаа.
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
« Одговори #14261 на: 26 Мај 2023, 23:14:19 pm »
4.0 ми е без учење само се појавувам на тестови.
Просекот ми го креваат предметите поврзани со електротехника, информатика и математика. Програмирање од инает не учев и затоа ми е слаб просекот и 25 мина во класот имавме единици од инает затоа што професорот не не научи ни Hello World да напишеме. По компјутерски мрежи, микропроцесори и не знам што знам повеќе од професорката(за која цел град знае како завршила) која се збуни кога и кажав дека не одам на факултет и покрај моето знаење без одење на часови и поврзувањето на цела мрежа во училиштето иако учениците кои имаа 5ки и решаваа тестови без грешка не знаеја две жички да поврзат, не пак мрежа да направат со сабнет, со статичка ип и слично, која е класа а, која класа б, која класа ц на мрежа итн.
Едноставно од такви работи не одам на факултет. Некој да ми држи место а да честел скара или пак набубал само механички а не знај 2 жички да поврзи а електротехничар е џабе е.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14262 на: 26 Мај 2023, 23:16:02 pm »
Го барам генијалецов азбуката да ми ја објасни. Од околинава е хахахах.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4312
« Одговори #14263 на: 26 Мај 2023, 23:35:30 pm »
Ај овој што е без памет, ама тогашна А1 и новинаров што го снимиле прилогов што си мислеле не знам хахаха

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #14264 на: 27 Мај 2023, 00:00:14 am »
Петагата, брат.

Само петагата.
Добра плата.
Прав скопјАнец.