Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182298 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1335 на: 27 Мај 2013, 11:22:30 am »
Obicno perejne kola vo Finska kosta 50 eur. ;D
I ne, ne im e standardot 30 pati povisok.

...just sayin`.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1336 на: 27 Мај 2013, 11:27:16 am »
Obicno perejne kola vo Finska kosta 50 eur. ;D
I ne, ne im e standardot 30 pati povisok.

...just sayin`.

Apсолутните суми на чинење на разни производи и услуги се ирелевантни. Релевантен е односот „плата/цени“.

Стандардот не им е баш 30 пати повисок, но е повеќе пати повисок.

Башка, многу производи чинат мање-више исто и тука и во финска.

Братучед ми од австралија со 6 месеци екстра попладневно (6 саати) работење на рецепција во фитнес клуб (безумна, слабо платена работа) заработи доволно пари цел месец да се шета низ европа и да спие по хотели и да јаде по ресторани, и да лета преку океан со авион во два правци.

Види со парите кои ќе ги заработиш за 6 месеци на слично работно место кај нас што ќе можеш да си дозволиш. Ќе собереш 1000, 1500 евра макс. Ни за повратна карта нема да ти стигнат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1337 на: 27 Мај 2013, 11:31:02 am »
Лаптоп, Ајфон, Прозор, Слушалки, Лагери за радилица, Бандаж, се исто пари во Финска... А декларирана просечна нето плата во 2012 е 2321 €.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1338 на: 27 Мај 2013, 11:32:48 am »
Во Финска улиците им се чисти, не им се каљави :D Така да 10 пати поретко треба да перат кола

Од искуство, во Франција возев црн Форд Фокус 10 дена. Секој (втор) ден врнеше дожд, возев по автопатишта и локално во град, бев на 24h LeMans (во село), и колата беше чиста. Чиста ко` кај нас еден ден да си ја возел по суво и сончево време. за тие 10 дена поминав преку 2000км.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1339 на: 27 Мај 2013, 11:33:52 am »
дилит.
« Последно менување: 28 Мај 2013, 00:03:15 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1340 на: 27 Мај 2013, 11:33:53 am »
Во Финска улиците им се чисти, не им се каљави :D Така да 10 пати поретко треба да перат кола

Од искуство, во Франција возев црн Форд Фокус 10 дена. Секој (втор) ден врнеше дожд, возев по автопатишта и локално во град, бев на 24h LeMans, и колата беше чиста. Чиста ко` кај нас еден ден да си ја возел по суво и сончево време.

После една недела возење низ австрија, по планини, села и градови, гумите ми стана ПОЧИСТИ него што беа. Жална, поразителна, но сепак вистина.

Црни ко од салон.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1341 на: 27 Мај 2013, 11:34:38 am »
Доколку имаш обезбедено егзистенцијални прашања кај нас, со илјадарче месечно можеш да живееш одлично. Додека пак во бели свет за сличен живот ќе ти треба минимум 3-4 пати повеќе. А ни тогаш животот нема да ти биде така убав како тука.

Е сеа проблемот е прво да имаш се обезбедено, па после да стигнеш до илјадарчето :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1342 на: 27 Мај 2013, 11:37:40 am »

Од искуство, во Франција возев црн Форд Фокус 10 дена. Секој (втор) ден врнеше дожд, возев по автопатишта и локално во град, бев на 24h LeMans (во село), и колата беше чиста. Чиста ко` кај нас еден ден да си ја возел по суво и сончево време. за тие 10 дена поминав преку 2000км.
Е така. После дожд колата е чиста како миена во Австрија.

Од искуство, во Франција возев црн Форд Фокус 10 дена. Секој (втор) ден врнеше дожд, возев по автопатишта и локално во град, бев на 24h LeMans, и колата беше чиста. Чиста ко` кај нас еден ден да си ја возел по суво и сончево време.

После една недела возење низ австрија, по планини, села и градови, гумите ми стана ПОЧИСТИ него што беа. Жална, поразителна, но сепак вистина.

Црни ко од салон.
Да.
Доколку имаш обезбедено егзистенцијални прашања кај нас, со илјадарче месечно можеш да живееш одлично. Додека пак во бели свет за сличен живот ќе ти треба минимум 3-4 пати повеќе. А ни тогаш животот нема да ти биде така убав како тука.

Е сеа проблемот е прво да имаш се обезбедено, па после да стигнеш до илјадарчето :)
Баш тоа е работата. Кај нас просек е 400еур а треба 1000 за асален живот. А кај нив просек е 2400 еур а требаат 3000еур за асален живот. Па сега ти види кој полесно ќе ги најде тие 600еур кои недостасуваат и на едниот и на другиот. :) :) А патувањата се исти или поефтини, гаџети се исти или поефтини, ебај...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1343 на: 27 Мај 2013, 11:38:56 am »

Црн А 4 караван, изнајмен во Хамбруг, 4 дена возен по дождови, викам леле кој ќе ја пере колата сега да губи време оти треба како ќе ја земеш, таква да ја вратиш! Како да не врнеше, се зачудив колку чиста се задржа колата, немаше потреба од перење ниту ми најдоа замерка за чистотата кога ја вратив !

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1344 на: 27 Мај 2013, 11:42:30 am »
Муабетот стигна дека европскиот дожд не ги валка колите,шо дожд ке беше тој.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1345 на: 27 Мај 2013, 11:43:01 am »

U Francija izgleda ne vrnat govna ko kaj nas u posledno vreme. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1346 на: 27 Мај 2013, 11:43:28 am »
Aбе едно едино парче кал да не видиш во цела земја и се ќе ти е јасно.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1347 на: 27 Мај 2013, 11:44:12 am »

More correct, health. ( Potocno, zdravje ;D).
Zatoa drugarot od Finska so 1000 cheto se vraka vo MKD, na raat da si pere kola za 100 denari.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1348 на: 27 Мај 2013, 11:56:35 am »
Нова зборува за Курир:  ;D ;D
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=6&vest=3966
Како се команда проста маса. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1349 на: 27 Мај 2013, 11:57:22 am »
Муабетот стигна дека европскиот дожд не ги валка колите,шо дожд ке беше тој.

Не е до мажот, до зачинот е...не е до дождот, парче земја не можеш да најдеш голо во град,  со детектор да бараш, тоа што е земја е со трева посадено, средено, дотерано  !