Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 208800 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #975 на: 27 Април 2013, 23:28:31 pm »
Во паркот спроти „Бристол“ повеќе нема дрва. Во три часот по полноќ работници со моторни пили, а обезбедувани од полицијата, ги исекоа сите стебла на локацијата и покрај несогласувањето на жителите од околните згради.

Истото лани го направија и кај мене пред зграда. Уништија парк со липи кои ги садел лично татко ми како дете во работна акција за да направат паркинг.
Проклети да се, крвта мочка да им се стори.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #976 на: 28 Април 2013, 14:38:30 pm »
Многу убаво излагање на Генерал Ангелов.

http://a1on.mk/wordpress/archives/143306

Цитат
-Интересно е што тој ден дежурен во касарната во Тетово бил командант Форина, а денешен министер за одбрана, Талат Џафери.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #977 на: 28 Април 2013, 14:56:29 pm »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9181
  • Пичлеме
« Одговори #978 на: 28 Април 2013, 21:16:50 pm »
12 години... Имаше денес некој собир на „патриотите“ пред споменикот на Бошко Најдовски (чешма, направена во спомен на Бошко, во населбата во која што живееше и живеам јас...се познававме...). Свежо цвеќе...
Покрај оддадената почит се надевам дека му објаснаа на Бошко зошто загина, за кој загина...и се надевам му објаснаа „патриотите“ зошто дозволија тој што го уби, моментално да биди министер...

Нека им е вечна слава. Се надевам еден ден ќе се променат нештата и поинаку ќе се перцепира нивното загинување. Се надевам дека еден ден ќе се оправда таа огромна загуба. А не да ми се кочоперат со некои исфорсирани херои како неодамна ослободениот, ни името не вреди да му го споменам.

Разликата помеѓу херои и „херои“ е во тоа што овие вторите се живи и земаат (ќе земат) борачка (кријачка, предавничка) пензија.
« Последно менување: 28 Април 2013, 21:26:59 pm Ipkisija Meskosa »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #979 на: 29 Април 2013, 08:55:51 am »
Да видиш, да не веруваш!

Министерство за економија прави анализа за промена на временската зона. Одиме еден час понапред ?!
http://faktor.mk/archives/45029?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ministerstvo-za-ekonomija-pravi-analiza-za-promena-na-vremenskata-zona-odime-eden-chas-ponapred

Имаат мозок, ама дур преземат нешто векови поминаа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #980 на: 29 Април 2013, 09:21:46 am »
Фала богу, 7 години чекав за предлогот да биде усвоен и некој да го погледне..

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #981 на: 29 Април 2013, 10:24:26 am »

А ти го даде предлогов на жешката линија на владата на РМ за остварување??? :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #982 на: 29 Април 2013, 10:30:18 am »
Eeeee да не ја бутнев работата, тикви што ќе се преземеше нешто...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #983 на: 29 Април 2013, 10:42:11 am »

А ти го даде предлогов на жешката линија на владата на РМ за остварување??? :D

Предлогот го даде Скопското астрономско друштво каде што сум јас член уште од основачкото собрание уште пред 6-7 години до Ѓорѓе Иванов и министерството за транспорт и врски.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #984 на: 29 Април 2013, 11:28:52 am »
Џоле не беше ни преЦедник пред 6-7 години :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #985 на: 29 Април 2013, 11:50:06 am »
Може беше и порано. Само што стана.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #986 на: 29 Април 2013, 12:00:49 pm »
Баш ме занима образложението од астрономското друштво, зошто би билево зоната на источно-европско време со оглед на тоа што поглемиот дел од територијата потпаѓа под меридијаните кои припаѓаат на зоната на средно-европско време? :)

Практичните причини ги знам, и јас сакам да биде друга зона, меѓутоа како астрономско друштво, сигурно сте се повикале на небесните тела при објаснувањето :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #987 на: 29 Април 2013, 12:04:06 pm »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #988 на: 29 Април 2013, 12:05:59 pm »
Баш ме занима образложението од астрономското друштво, зошто би билево зоната на источно-европско време со оглед на тоа што поглемиот дел од територијата потпаѓа под меридијаните кои припаѓаат на зоната на средно-европско време? :)

Практичните причини ги знам, и јас сакам да биде друга зона, меѓутоа како астрономско друштво, сигурно сте се повикале на небесните тела при објаснувањето :)
Затоа што многу е поубаво да си прв во село него последен во град. Ние бевме задњо свирало на таа зона и кај нас се стемнува како кај аргатааната во 7 саат. Од друга страна Златна Грчка си тера ем саат плус, ем имаат доста позападна територија од нас. Си џапаат до 10 саат сонце како секој нормален граѓанин (1 саат од саатот, 1 саат од западот и 1 саат од морето). Исто така и сите кои се први во зона, како Шпанија на пример и „сав“ нормален свет.
Ние ќе имаме МАСИВЕН бенефит од менување на временската зона и конечно ќе бидеме соодетно прилагодени према времето кое го користиме. Вака сме како најаргатска земја на крај на зоната и битно во 5 сабајле имаме сонце, кое на никој нормален не му треба.
Браво Стевчо, браво.

http://novamakedonija.mk/NewsDetal.asp?vest=42913750235&id=9&prilog=0&setIzdanie=22868

Што е тука браво? Да се укења и Карпош со ПОЦови и споменици или?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #989 на: 29 Април 2013, 12:06:19 pm »
Не баш. Најбитниот фактор беше да се потенцира заштедата во електрична енергија за осветлување и зголемување на употребливото време со дневна светлина а со тоа и подобрување на општата продуктивност. Ништо особено. Не дека ние сме биле најпаметни, туку некој дошол на идеја и поднел предлог за разгледување.

Затоа што многу е поубаво да си прв во село него последен во град. Ние бевме задњо свирало на таа зона и кај нас се стемнува како кај аргатааната во 7 саат. Од друга страна Златна Грчка си тера ем саат плус, ем имаат доста позападна територија од нас. Си џапаат до 10 саат сонце како секој нормален граѓанин (1 саат од саатот, 1 саат од западот и 1 саат од морето). Исто така и сите кои се први во зона, како Шпанија на пример и „сав“ нормален свет.
Ние ќе имаме МАСИВЕН бенефит од менување на временската зона и конечно ќе бидеме соодетно прилагодени према времето кое го користиме. Вака сме како најаргатска земја на крај на зоната и битно во 5 сабајле имаме сонце, кое на никој нормален не му треба.

Така е Дени. Тоа е главното образложение.