Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182576 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1140 на: 10 Мај 2013, 14:50:48 pm »
И ти ги знаеш а ?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1141 на: 10 Мај 2013, 14:53:17 pm »
Он ги знае и има утепано 3-4 души до сега :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1142 на: 10 Мај 2013, 14:54:28 pm »
И ти ги знаеш а ?

Ne. A ti?

Он ги знае и има утепано 3-4 души до сега :)
Banza, vo koj slucaj (pravno) mozam da gi likvidiram, a da ne lezam zatvor?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1143 на: 10 Мај 2013, 14:57:41 pm »
3. да се надеваш дека нема баш тебе да ти се случи :(

Oti vaka razmisluvame ova ni se slucuva. Ako pocesto lugeto ja odbiraat vtorata opcija ke nemame tolku problemi.

Kriva e policijata sto ne prevzema merki za resavanje na ovie slucai. Se znae koi se gubrinjata niz gradot sto pravat pakost. Edni isti se celo vreme.

Јас така размислувам. Верувам и повеќето, па затоа и тоа ни се случува. Веројатно е разумно размислувањето.
Јас куче немам плеснато не па пиштол да носам и да пукам по некој. Дека ќе пробам да се одбранам, ќе пробам. Пиштол не ми е опција.
А ако е група, како што пишува погоре, најпаметно е да не се ни противиш, пошто може само да ја влошиш ситуацијата.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1144 на: 10 Мај 2013, 15:00:33 pm »
Jas od lebarka pogolemo nemam ubieno, no vakvi gubrinja bi gi strelal vo mig, sto se odnesuva do griza na sovesta. Ne zasluzuvaat da ziveat na ovoj svet.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1145 на: 10 Мај 2013, 15:03:28 pm »
Тнка работа без затвор да пројдеш.

Додуша ако платиш вистински човек може без проблем да те ослободат, така функционира судството кај нас, па и државата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1146 на: 10 Мај 2013, 15:04:29 pm »
на некои луѓе тоа им е задача. Оваа работа се случува насекаде, дури и на места кадешто најмалку би поверувале. Дечко на моја другарка, за малку ќе го изгубеше животот откако копиљаци му нанесоа убоди, среќа успеаја на време да избегаат со кола. Страшно. Полицијата не сакале ни да се замараат да земат отпечатоци од колата (иако ги имало премногу) и снимки од безбедносни камери да побараат.
Најголемиот проблем е што имаме најмногу полиција по глава на жител а најмалку ефикасна. Причина, повеќето од сторителите се заштитени или самите тие се дел. Да направиме вакво нешто јас, ти или било кој за 2 часа ќе не приведат. Живееме во држава каде некој копиљ ако е близок на некој во МВР мисли дека може да прави што сака. Пример, ми кажуваа во зграда правеле галама за НГ некои дечиста и станарите повикале полиција. Некое од копиљаците бил близок со некој во МВР, и на крај работата завршила со тоа што полицаецот му се извинувал. Која деградација. И после сакаме држава.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1147 на: 10 Мај 2013, 15:10:46 pm »
Тнка работа без затвор да пројдеш.

Додуша ако платиш вистински човек може без проблем да те ослободат, така функционира судството кај нас, па и државата.

a sto treba da pravis koga nekoj te napaga so ladno oruzje i ostava od tebe polucovek?Da si ja kazes molitvata?

I zosto ovaa drzava gi stiti kriminalcite a ne obicniot narod koj gi pocituva zakonite? Kako moze gubreto da napravi steta na nekomu, da go ostavi invalid i da ne snosi nikakvi posledici, a zrtvata dokolku pruza otpor mora da odi vo zatvor?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1148 на: 10 Мај 2013, 15:14:09 pm »
А те боли ку* ако идеш у затвор. Битно у право време правиот алат да се понесе од дома..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1149 на: 10 Мај 2013, 15:15:09 pm »
Јас доколку некогаш би ми се дала можност да донесам кривичен закон, би донел казна за сторителите од тешки телесни повреди па се до смрт, силувачи .... да се депортираат во Северна Кореја во работнички логори, со тоа што нашата држава би плаќала на Ким Јонг ХХХ за секој од нив додека е таму.

;D ;D ;D

Ќе молат за смрт !!!!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #1150 на: 10 Мај 2013, 15:19:20 pm »
Нинџа ратник / осветник!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1151 на: 10 Мај 2013, 15:19:51 pm »
Државата ги штити криминалците затоа што она е најголемиот криминалец. На чело се неспособни луѓе гладни за пари, и секако со огромни фрустрации кои сега имаат можност да ги лечат.

Законски криминалците не се заштитени, но во пракса се, затоа што или се под заштита и работат по наредба на тие што одлучуваат, или откако ќе направат нешто си плаќаат да не сносат реални последици, туку минимални или никакви. Многу е едноставно :)

И примерот на олмајти е добар. Мене најстрашно ми е што луѓето кои се заштитени од власта не е дека кога ќе погрешат ненамерно не сносат последици, туку затоа што знаат дека нема да сносат последици намерно го прекршуваат законот, затоа што им се може.

На пример зашто би проаѓал цело време на црвено додека се возам навечер низ град? Зашто да не почекам 10-15 секунди? Ниту се брзам некаде, ниту нешто ќе ми смени. Ама дека ми се може, и да не треба ќе пројдам на црвено. Зашто ако колата ми ја крене пајак, истиот пајак да ми ја врати од местото каде што сум ја земал?? Ај да разберам да не платам, ама намерно да ја оставам каде сакам и уште да ми ја враќаат на пајак?? Колку треба да си имаш проблем во главата за вакво нешто да те прави среќен :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1152 на: 10 Мај 2013, 15:21:46 pm »
Колку треба да си имаш проблем во главата за вакво нешто да те прави среќен :)

Како мал да си бил голтар и да си немал ни за леб да јадеш, ама си лепел плакати у кривогаштани и партијата те ставила министер.
Сега би бил газда и би понижувал се живо.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1153 на: 10 Мај 2013, 15:22:15 pm »
Banza, vo koj slucaj (pravno) mozam da gi likvidiram, a da ne lezam zatvor?

Зачлени се во ВМРО или ДУИ ;)
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1154 на: 10 Мај 2013, 15:36:07 pm »
Види, да не даде господ да му се случи вакво нешто на човек, ама јас би ги одлежал! Кој ги ебе. По една кикиртка у сред чело за пример и пријатно со здравје, јас ќе излезам од Идриз Бања кога тогаш, а они од гробиштата во Бутел никогаш!