Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181725 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #105 на: 31 Јануари 2013, 18:28:58 pm »
Прво и основно татко ми за да полага за возачка една недела товарал и растоварал на стовариштето и имал доволно пари за да полага.

Јас сега за да полагам ако требаше да ја работам таа работа ќе ми требаа 3 месеци додека да ги соберам потребните пари. :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #106 на: 31 Јануари 2013, 18:32:31 pm »
ем на целокупен трошок на твоите,значи 3 месеци работиш и тргаш за возачка ништо друго

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #107 на: 31 Јануари 2013, 18:32:48 pm »
Ако идеме така  :D, дедо ми со една реколта бостан од 2 ha купил два стана, центар и дебар маало (71 година).

Од една реколта грозје 2.4 ха, куќа и два трактора ( 62 година )

Сега со тој бостан и грозје немоеш ни некоја скапаница од увоз да купиш.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #108 на: 31 Јануари 2013, 18:36:51 pm »
Фаланга бе златен, бар ја знам ... и тоа многу убаво! Има нешто вистина у тоа што го кажуваш, ама или погрешно ти е пренесено или погрешно си сфатил. И татко ми излезе на 7 год. од едно српско селце во Босна, бесплатно се школуваше (воена школа), доби прекоманда во МК, се зедоа со мајка ми, напушти армија, заврши правен факултет и живевме како богови !!! Не К-15, незнам, идеш на одмор со задња плата месец дена, ја шеташ цела југа уздуж и попреку, у Солун на кафе нели, Бугарија по курви за две чрвени, се враќаш наредната плата те чека ... Едини бевме привилегирани да со тој пасош можеш да преминеш од западен во источен Берлин и обратно ... Дај не ме јеби брат, од толку ударања у груди демек патриоти - останавме и без армија, а држава без армија хммм е па сеа ќе не тртат нормално, трагично е што уште не почнало она главното, ти си бар цело време на Косово - требаше да дознаеш што како ;) Не ми се збори на оваа тема, ме чудиш ти што во оваа моментално И за тебе тешка ситуација така размишљаш или станува збор за каприци можда (и ник нејмот ти е у стилу Darth Vader) :) Извини лепи ништо лично, ама не ми вреѓај интелигенција, молим те :D  

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #109 на: 31 Јануари 2013, 18:38:46 pm »
70 и некоја закон донесен да не се чува коњи и свињи во градовите со инспекција исчистено се. Сега бар во штип не ретко може да видиш коњ да се чува во центар на градот од циганите може да се утепаш пријавувајќи нема никаква реакција. Згора на се за да поднесеш пријава мора да ПЛАТИШ.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #110 на: 31 Јануари 2013, 18:45:39 pm »
Дај не ме јеби брат, од толку ударања у груди демек патриоти - останавме и без армија, а држава без армија хммм е па сеа ќе не тртат нормално 

Пара вреди кажаново.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #111 на: 31 Јануари 2013, 18:50:41 pm »
Детево, кое има две ипол години, деновиве ме подсети како се живеело за време СФРЈ.

Дете ко дете сака се да отвори се да чепне, секој ден кога се враќам од работа, покрај другото, по дома наоѓам штедни книшки кое ги извлекло од некоја фиока.

Сите сме имале штедни книшки јеботе, више се турало него ли што се вадело.

Денес за жал сите имаме кредитни картички кој ги одржаваме у живот на минимум а кога ќе ни затреба пара увек вадиме нова. Денес штедна книшка ретко кој има.

Покрај штедни книшки гледам сметки за струја од осумдесетите, што да ви причам ко денес од 20 000 плата за струја да треба да издвојиш 1 000 ка.

За жал вчера ми стигна сметка за струја со рекордни 11 000 денари. Пола плата треба да ја дадеш само за струја.

Југославија е дефиниција како едно опшество треба да функционира.

И фала Богу за разлика од Фалангитис, у моја потесна и поширока фамилија, потесен и поширок круг на пријатели, сите се со спротивно мислење од неговото.

Eeeeee така. Ееееее така. Баш така. Баааааш така.

Ова е мое, ова е твое... А се е тоа од дедо Ное.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #112 на: 31 Јануари 2013, 18:57:53 pm »
Па и тогаш и сега имало средна класа народ.  Вие како Сител сте.  Ако на Латас му било супер,  значи супер и е на целата држава?  Башка југославија е од 45та па наваму а не само од седумдесетите.  Ај сетете се зошто пола семејства ви се некаде јабана.  Од што сите имале шолни штедни книшки?  И ако било се толку супер,  зошто не успеа вештачката творевина и се распадна?  Аха,  странците се криви....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #113 на: 31 Јануари 2013, 18:58:54 pm »
Фаланга бе златен, бар ја знам ... и тоа многу убаво! Има нешто вистина у тоа што го кажуваш, ама или погрешно ти е пренесено или погрешно си сфатил. И татко ми излезе на 7 год. од едно српско селце во Босна, бесплатно се школуваше (воена школа), доби прекоманда во МК, се зедоа со мајка ми, напушти армија, заврши правен факултет и живевме како богови !!! Не К-15, незнам, идеш на одмор со задња плата месец дена, ја шеташ цела југа уздуж и попреку, у Солун на кафе нели, Бугарија по курви за две чрвени, се враќаш наредната плата те чека ... Едини бевме привилегирани да со тој пасош можеш да преминеш од западен во источен Берлин и обратно ... Дај не ме јеби брат, од толку ударања у груди демек патриоти - останавме и без армија, а држава без армија хммм е па сеа ќе не тртат нормално, трагично е што уште не почнало она главното, ти си бар цело време на Косово - требаше да дознаеш што како ;) Не ми се збори на оваа тема, ме чудиш ти што во оваа моментално И за тебе тешка ситуација така размишљаш или станува збор за каприци можда (и ник нејмот ти е у стилу Darth Vader) :) Извини лепи ништо лично, ама не ми вреѓај интелигенција, молим те :D  

Ја ко шо се сеќам имаше некој лимит колку девиза смееш да изнесеш од СФРЈ, татко ми увек криеше 1000 марки под пепељарата на ладата.

Сега братче стискаш гз само за бензин не ти излага рачуница.

Детево, кое има две ипол години, деновиве ме подсети како се живеело за време СФРЈ.

Дете ко дете сака се да отвори се да чепне, секој ден кога се враќам од работа, покрај другото, по дома наоѓам штедни книшки кое ги извлекло од некоја фиока.

Сите сме имале штедни книшки јеботе, више се турало него ли што се вадело.

Денес за жал сите имаме кредитни картички кој ги одржаваме у живот на минимум а кога ќе ни затреба пара увек вадиме нова. Денес штедна книшка ретко кој има.

Покрај штедни книшки гледам сметки за струја од осумдесетите, што да ви причам ко денес од 20 000 плата за струја да треба да издвојиш 1 000 ка.

За жал вчера ми стигна сметка за струја со рекордни 11 000 денари. Пола плата треба да ја дадеш само за струја.

Југославија е дефиниција како едно опшество треба да функционира.

И фала Богу за разлика од Фалангитис, у моја потесна и поширока фамилија, потесен и поширок круг на пријатели, сите се со спротивно мислење од неговото.

Eeeeee така. Ееееее така. Баш така. Баааааш така.

Ова е мое, ова е твое... А се е тоа од дедо Ное.

Кога го спомна дедо Ное, нели религија  Христијани, Библија. Тогаш и свештените лица беа тоа што требаше да бидат, денес башибозуци, го избркаа народот од црква а ко што тргнало и од вера. Абе не го личи поп у џип од 50 000 евра бре АЛООООО:..

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #114 на: 31 Јануари 2013, 19:01:08 pm »
Lele ama refresh vi mavnav na temava, i site rasturate, a prethodno poveke od 4 meseci nikoj nisto nemase kazano ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #115 на: 31 Јануари 2013, 19:13:28 pm »
Сега се оди на тоа да нема средна класа, очигледно им успева планот.
Не му било арно на поединец, туку на веќината. Греота е така да збориш - како татко ти го купи Кадетот?
Јабана оделе оние кои немале завршено школо, биле ептен сиромашни или политички неподобни.
Стопанската банка моја, позлатени детски сни ... Ах таа детска штедња :)
Се распадна заради што 50 години луѓе од внатрешноста (предавници - четници, балисти, усташи, белогардејци и бугарофили) коваа планови и завери со странски непријателски служби. Добро бе, замисли ти само како се осеќал амерот кога разбрал дека е у заблуда дека живи у демократија? :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #116 на: 31 Јануари 2013, 19:39:58 pm »
Сега се оди на тоа да нема средна класа, очигледно им успева планот.
Не му било арно на поединец, туку на веќината. Греота е така да збориш - како татко ти го купи Кадетот?
Јабана оделе оние кои немале завршено школо, биле ептен сиромашни или политички неподобни.
Стопанската банка моја, позлатени детски сни ... Ах таа детска штедња :)
Се распадна заради што 50 години луѓе од внатрешноста (предавници - четници, балисти, усташи, белогардејци и бугарофили) коваа планови и завери со странски непријателски служби. Добро бе, замисли ти само како се осеќал амерот кога разбрал дека е у заблуда дека живи у демократија? :D

Јас ќе одговорам за мојот како е купен. За 7 месеци е купен при тоа мајка ми не работела а плус и брат ми бил роден. И пак на татко ми му останале 5500 марки да оди во словенија и да го купи и кадетот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #117 на: 31 Јануари 2013, 20:42:18 pm »
Она што фали од тие времиња, најмалку е поврзано со економската положба. И тогаш некои имале, некои немале, како и сега. Воглавно по исти принципи, кој успеал да се снајде во владеачката гарнитура. Жестоките противници ги чекал голи оток, а оние помалку жестоките, тие биле ставани на маргината на општеството. Она што недостасува е сигурност. Порано си можел со YASSA ранче на грб, и со карта воз, да прошеташ низ сите овие држави, и да се јавиш еднаш неделно дома - без да те мислат.

А што се однесува до тоа дали била вештачка творевина, па јасно е дека била, ама кој вика дека US of A не е? Па опстојува! Финтата е, кога ќе реши некој (останатите европски велесили) дека може да му засметаш на патот да направи распределба по сопствен терк на светските богатства и ресурси, тогаш ќе те растури, и ќе те посвои! Никому не му одговараше моќна Русија, а уште помалку моќна некапиталистичка држава во сред Европа. Јасно ко` ден! И кој најмногу го окрка од тие што учествуваа во растурањето?! Оние кои најмногу се залагаа да не се случи тоа.

Сепак, учејќи историја, сватив дека ништо не е вечно, и промени мора да има. Ќе доживееме уште некоја војна, Некои држави ојакнаа, други - што биле јаки, ослабнаа. Овие ојачаниве ќе бараат пазар за своите производи, а и ќе бараат природни ресурси. Нова економска поделба на светот е на повидок, само се регрупираат силите во моментов. Не се ниту овие „светски кризи“ за џабе. И реално, најдобро е да почнеме веќе да припаѓаме кон некој сојуз, пошто вака може само да го окркаме и тоа дебело! Ќе не` голтне, кој прв стигне!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #118 на: 31 Јануари 2013, 20:45:46 pm »
Сојуз и тоа по најкратка постапка. Тоа е толку очигледно. Многу точно Симо.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #119 на: 31 Јануари 2013, 20:54:39 pm »
Па и тогаш и сега имало средна класа народ.  Вие како Сител сте.  Ако на Латас му било супер,  значи супер и е на целата држава?  Башка југославија е од 45та па наваму а не само од седумдесетите.  Ај сетете се зошто пола семејства ви се некаде јабана.  Од што сите имале шолни штедни книшки?  И ако било се толку супер,  зошто не успеа вештачката творевина и се распадна?  Аха,  странците се криви....
+1
Згора на тоа,колку таа Југославија(Србија) и е*а мамата на Македонија никој не спомнува,пошо Македонче глупо дај му 300 денари и можиш комотно и да му го ба***ш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D