Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 442941 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1623
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #2160 на: 21 Јуни 2020, 10:08:16 am »
jas da se prijavam deka ja zemav hondata, ima use edna vo dukjan(crna)
prvo vlaganje od vrata i Kalina idenje direkt kaj Adrica Twin `vakov sakam`
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
posle napravivme razumen kompromis do 18ti rodenden
eve i slika od noemvri 2011 koga go zemav prethodniot
prv rezervoar, tuka pocnav da frikam koga vidov deka sum prosol 285km so eden rezervoar pa otidov da natankiram
vtor rezervoar, so toa sto rezervoarot e 7.5l i go vidov deka mu se isturi benzin bidejki zemase salfetki da go brise skuterot od koga natankira.
isto taka so vtoriov merev kolku trosi na maksimalna brzina t.e. kolku pokazuva deka trosi na on-board computer. na maksimalna brzina 115kmh so mene(130kg) vika deka trosi 4litri na 100km ili 25km so 1 litar kako sto e namesteno da pokazuva
se uste cekam da dobijam user manual, navodno globalniot sistem za rabotenje na firmata Honda bil pod nekakov napad pa tek ovaa nedela se opravile i prateno e baranje da ispratat user manual vo nekoj format. so prethodnata imase kniga od 150 strani za user manual.
Со здравје да си го возиш! Ова 125, 150 или 300?
Знае ќеркичката што сака! Сте можеле и на NC750X да се договорите :)
Со среќа да си ја возите Африка Твин, мислам дека многу ќе ти се бендиса.
Дени, изгледа не си разбрал, Калина одбрала Африка твин, ама си заминале со скутер :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #2161 на: 21 Јуни 2020, 10:10:10 am »
Море сум разбрал јас, Ланс не разбрал.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1070
« Одговори #2162 на: 21 Јуни 2020, 22:15:50 pm »
Дали станува збор за новите SR50 од 2018 навака?
Ако се однесва на моето прашање 2015г е априлиата.
Иначе "проблемот" го решив, имав ставено назад на штопот или грешна сијалица наместо 5/21 или неубо ја имав наместено па праеше некој спој и му ја влечеше струјата напред на фарот. Дури беше со грешната сијалица измерив со унимер напред имаше 1.5v напон зато светеше слабо, од која сменив во штопот сијалицата сега има напред 3.5v и свети како од фабрика  :)
Напред користи H8 сијалици,400 ден некоја кинеска , филипс 700 ден морав и една од нив да сменам пошто ја пробав дирекно на акомулатор еднаш светна и изгоре. И то не ми е јасно на неа пиши 12в 35w, си мислев на 12в треба да работи ама не било така.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #2163 на: 21 Јуни 2020, 22:46:00 pm »
Денес малку провозив Априлија SR 50 R ,модел 2019 нова сток со некои си 80-90км поминати и импресии ама баш никакви во споредба со спеедфајтот 4 кој го имам и кој освен блокажата на варијаторот која е извадена друго се е сток,послабо забрзување има каде каде,сопирачките се поцврсти и потребно е посилно да се притиснат,багажникот е помал,нема никаде 12v сокет или УСБ за полнење на смарт уред или било што,на спеедфајтот во багажникот има 12v сокет а на шал таблата има усб за полнење,за да го отвориш багажникот клучот од бравата за палење треба да го извадиш па има друга брава за багажникот.
До пред некое време  така речено им се восхитував како класа над пежото но после ова искуство според мене се 2 класи под спеедфајтот.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #2164 на: 21 Јуни 2020, 23:10:01 pm »
Денес малку провозив Априлија SR 50 R ,модел 2019 нова сток со некои си 80-90км поминати и импресии ама баш никакви во споредба со спеедфајтот 4 кој го имам и кој освен блокажата на варијаторот која е извадена друго се е сток,послабо забрзување има каде каде,сопирачките се поцврсти и потребно е посилно да се притиснат,багажникот е помал,нема никаде 12v сокет или УСБ за полнење на смарт уред или било што,на спеедфајтот во багажникот има 12v сокет а на шал таблата има усб за полнење,за да го отвориш багажникот клучот од бравата за палење треба да го извадиш па има друга брава за багажникот.
До пред некое време  така речено им се восхитував како класа над пежото но после ова искуство според мене се 2 класи под спеедфајтот.
Е нема такви работи полначи и усб, таја шо си ја пробал претпоставувам е уште со блокажи. Додуша и да ги извај заради еуро нормите  крајна брзина ќе има одрпилика до кај 60-65 км. Ќе треба барем ауспух да смени или од постарите модели или giannelli за да го добие забрзувањето и крајна брзина на постарите модели

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #2165 на: 21 Јуни 2020, 23:39:51 pm »
Со блокажи е да и  има крајна  45км/ч,но и спеедфајтот освен на варијаторот  друго немам чепнато и поубаво влече и побрзо ги стигнува тие 45км/ч,ова е тромаво ,бавно,мртво.

« Последно менување: 22 Јуни 2020, 00:08:38 am AUDI »

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #2166 на: 22 Јуни 2020, 00:21:28 am »
Ти кажав зошто е трома заради тие еуро норми, еве видео од мојата фабрички ролни ,ауспух + јас тежам колку 2јца 110кг :)
https://youtu.be/idYQI_Mg2iI

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #2167 на: 22 Јуни 2020, 00:37:18 am »
Па и спеедфајтот 4 е со еуро 4 и пак не му треба 150е издув за да оди 70+км/ч со мене 120кг+,фабричкиот издув е со така наречено слепо црево а и заради еко 4 норми од издувот излегува црево кое оди под седиште во некоја кутија/филтер што ти ја знам а и ролните фабрички се 8гр.Тек да му ставам издув ќе биде побрзо.
Мое мислење после ова искуство,априлија тапа,на 2200е +150е издув +20е деблокирање за да оди пристојно.

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #2168 на: 22 Јуни 2020, 00:45:09 am »
Дека со новите модели ја зафркнаја работата се сложвам ама пак вкус е во прашање каква ќе купиш.Иначе со ауспух спортски и потрошњата оди на горе :) Кај мене троши стандард 3.4л кај тие со ауспух треба да се околу 5. Шо пари се иначе пежото?

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2169 на: 22 Јуни 2020, 03:30:48 am »
prv rezervoar, tuka pocnav da frikam koga vidov deka sum prosol 285km so eden rezervoar pa otidov da natankiram
vtor rezervoar, so toa sto rezervoarot e 7.5l i go vidov deka mu se isturi benzin bidejki zemase salfetki da go brise skuterot od koga natankira.
isto taka so vtoriov merev kolku trosi na maksimalna brzina t.e. kolku pokazuva deka trosi na on-board computer. na maksimalna brzina 115kmh so mene(130kg) vika deka trosi 4litri na 100km ili 25km so 1 litar kako sto e namesteno da pokazuva
se uste cekam da dobijam user manual, navodno globalniot sistem za rabotenje na firmata Honda bil pod nekakov napad pa tek ovaa nedela se opravile i prateno e baranje da ispratat user manual vo nekoj format. so prethodnata imase kniga od 150 strani za user manual.
Дени, изгледа не си разбрал, Калина одбрала Африка твин, ама си заминале со скутер :)

150ка е ова, 17коња. претходната беше 125ка со 11 коња или така нешто.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #2170 на: 22 Јуни 2020, 06:16:11 am »
Дека со новите модели ја зафркнаја работата се сложвам ама пак вкус е во прашање каква ќе купиш.Иначе со ауспух спортски и потрошњата оди на горе :) Кај мене троши стандард 3.4л кај тие со ауспух треба да се околу 5. Шо пари се иначе пежото?

Сега треба да се 2199е по ценовник,а мислам може и да се исценкаш за 100е минус таа цена.А нешто слушнав или тука читнав дека новиве од 2018 год па наваму Априлиите за пристојно забрзување било потребно да се смени и CDIто.
Инаку јас благодарејќи на Зеро спеедфајтот го зедов за одлична цена и после ова искуство 101% сум сигурен дека не сум згрешил.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3418
« Одговори #2171 на: 22 Јуни 2020, 10:54:55 am »
Мојата е 2017та СР50, сменив само ауспух и ролни 4.0гр ставив, потрошувачката баш ја мерев минатата недела, помеѓу 3.9-4.0л/100, крајна брзина по ЏПС 95кмч, ма да тоа не ми е битно, битно ми е дека до 70кмч тегне многу убаво и дека прима во секој момент кога ќе додаеш гас и не се зезнав што дадов за неа 1900еур покрај Спидфајт и Кимко Агилити.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1623
« Одговори #2172 на: 22 Јуни 2020, 10:55:00 am »

150ка е ова, 17коња. претходната беше 125ка со 11 коња или така нешто.
Супер во секој случај. Троши како АПН 6 :) Среќа што не оди како него :)))

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #2173 на: 22 Јуни 2020, 11:45:47 am »
Мојата е 2017та СР50, сменив само ауспух и ролни 4.0гр ставив, потрошувачката баш ја мерев минатата недела, помеѓу 3.9-4.0л/100, крајна брзина по ЏПС 95кмч, ма да тоа не ми е битно, битно ми е дека до 70кмч тегне многу убаво и дека прима во секој момент кога ќе додаеш гас и не се зезнав што дадов за неа 1900еур покрај Спидфајт и Кимко Агилити.
Не познавам некој да се заебал шо купил априлиа, ферари е во споредба со другите веспи :)

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #2174 на: 22 Јуни 2020, 13:12:11 pm »
Јас не мислам така,извозив и видов  барем оваа 2019 Априлија и според мене според спеедфајтот е две класи подолу.Не знам како може скутер нов од 2200е да мораш издув да смениш за да има пристојно забрзување,а да не зборувам за практичност,помал багажник,една брава за стартување,една за багажник и ред други ситници.

Инаку баш на оваа априлија ќе се менува издувот и ќе се тргат блокажите пак ќе ја извозам,но за 2500-2600е има 125цц скутер.
 А во врска со потрошувачката се е до стилот на возење и тој стил може и до 2л на 100км да има разлика.

Ова го знам бидејќи кога татко ми вози потрошувачката на неговото возило е околу 7,5л градска а јас ја имам и до 12л градска качено.