Автор Тема: Фичо - контраш  (Прочитано 2001 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Фичо - контраш
« на: 14 Мај 2017, 09:35:55 am »
Момци, за роднина барам фичо контраш (Zastava 750, произведени до 69 мислам), ако некој има некакви информации за старо, за реставрација, или реставрирано, пуштете ми. Фала унапред. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
Одг: Фичо - контраш
« Одговори #1 на: 14 Мај 2017, 11:25:23 am »
Мајке му , имаше до пред некое време на реклама , сега ништо не гледам, како и да е, и тие шо беа беа бајагички солени во цената, зборувајќи замене јас би зел обично здраво фичо и би ги менал вратите само, баш имаше мислам 2 такви што се продаваа на реклама, јас како лаик неможев да заприметам некоја разлика :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #2 на: 14 Мај 2017, 11:42:44 am »
Па реално нема разлика, освено во некои компоненти механички и седишта и слични „Комоции“.

Покасно малце сменаа со „ракетата“, покомотни седишта, поинаков филтер за воздух, пластична перка на ладњакот, фарови, знаци и сл. ствари.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #3 на: 14 Мај 2017, 15:30:11 pm »
Контраш мислам дека имам гледано во Бутел 2. Стои на трупчиња во еден двор карши основното Панајот Гиновски подолго време, му треба реставрација и дали се продава не знам. Можам да ти покажам каде е ако сакаш, па понатака како ќе се договорите.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #4 на: 15 Мај 2017, 00:48:18 am »
Мајке му , имаше до пред некое време на реклама , сега ништо не гледам, како и да е, и тие шо беа беа бајагички солени во цената, зборувајќи замене јас би зел обично здраво фичо и би ги менал вратите само, баш имаше мислам 2 такви што се продаваа на реклама, јас како лаик неможев да заприметам некоја разлика :)

па и не е така едноставно да се променат вратите само, треба и стубовите да се менуваат.

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #5 на: 15 Мај 2017, 13:41:40 pm »
Тоа во Бутел 2 го имат снемано од поодамна, ама секако немаше документи, имам направено муабет.
Чаре по Битолата да бараш, мислам дека имаш поголеми шанси да најдеш, ако улета нешто ќе добиеш информации.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #6 на: 15 Мај 2017, 19:13:06 pm »
Може не збориме за истото, денес баш поминав и таму е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 15 Мај 2017, 19:58:57 pm »
пред да пишете за тоа во бутел, веројатно за истото прикаската од роднинава што бара фичле :D :

Цитат
Ima eden vo Butel -Cair, ama babata  ne ekontiktibilna, tri pati so Cana bevme  do vrata,  se kriela,,, velam Cano begaj,  kojznae shto maka si ima babava...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #8 на: 15 Мај 2017, 23:03:03 pm »
Тоа е истото, може ја толку гледам, а доста често поминувам, како и да е пробај си ја среќата @Simo - Carrier159, мене не ми успеа пред година дена, затоа што немало документи, ма да...