Автор Тема: Што би купиле - БМВ или...  (Прочитано 15244 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
Одг: Што би купиле - БМВ или...
« Одговори #60 на: 28 Јули 2017, 13:44:24 pm »
Чуму?...па...има многу затоа што ;D

Така ако гледаш, доволни ти се 100кс.

Економично, релативно комотно на 120 (ако имаш 6-та), нема да претицуваш на угорници толку често, освен ако немаш дизел па да искористиш Nm.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #61 на: 28 Јули 2017, 16:33:01 pm »
Уље, само глупости тропаш ебате

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

beter od tebe ne sum.

Многу голем цреп си чоек, со мене ли најде да се споредуваш :) :)

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #62 на: 28 Јули 2017, 16:42:55 pm »
Го пробав дизелот чисто ми беше мерак да го пробам, најискрено мислам дека не би имал проблеми со дпф посебно дека 70% од времето сум на автопат кај што е дозволено 70милји на час ама никој не вози толку се вози 130-150км/ч, на моменти може и побрзо... знаете како е законот у америка имаш дозволена макс брзина или Go with the flow, ако повеке возат со некоја брзина не смее само мене да ме казни. Башка колата има гаранција од 100,000 милји или тоа е 160,000км па и да треба после тоа да се даде две илјади и нешто за дпф не е страшно.
 Инаку многу добро знам за 6такот на бмв сеуште имам 528и, а имав и неколку 330ки претходно. 
Карпатиан 100 коња малку се еј, на тојотата имам 138коња и на долги угорници врака брзина за да претицаш :)  ... уствари за луѓе шо не се замараат можда е ок за петролхед не се.

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1038
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #63 на: 29 Јули 2017, 01:14:12 am »
Уље, само глупости тропаш ебате

beter od tebe ne sum.

Многу голем цреп си чоек, со мене ли најде да се споредуваш :) :)

ne samo so tebe so sekogo... pogore ti kazav beter od tebe ne sum...
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

• Редовен
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #64 на: 29 Јули 2017, 01:30:01 am »
Го пробав дизелот чисто ми беше мерак да го пробам, најискрено мислам дека не би имал проблеми со дпф посебно дека 70% од времето сум на автопат кај што е дозволено 70милји на час ама никој не вози толку се вози 130-150км/ч, на моменти може и побрзо... знаете како е законот у америка имаш дозволена макс брзина или Go with the flow, ако повеке возат со некоја брзина не смее само мене да ме казни. Башка колата има гаранција од 100,000 милји или тоа е 160,000км па и да треба после тоа да се даде две илјади и нешто за дпф не е страшно.
 Инаку многу добро знам за 6такот на бмв сеуште имам 528и, а имав и неколку 330ки претходно. 
Карпатиан 100 коња малку се еј, на тојотата имам 138коња и на долги угорници врака брзина за да претицаш :)  ... уствари за луѓе шо не се замараат можда е ок за петролхед не се.
uff 2000 za dpf sho zborvash more nema valjda nov da kupuvash akcionerite na bmw da gi tovish  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=9TuTymDzhIU
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13921
« Одговори #65 на: 29 Јули 2017, 13:44:26 pm »

muabetot mi bese cumu ti se 500konja ???

Тоа му викам.

Башка за отворено како што возиш, само големолитражно возило ти треба, автоматик и да уживаш ко човек.

А бидејќи возиш highway speeds, како што кажа со DPF нема да имаш никогаш проблем, потрошувачката ќе ти е ниска, ...епа не знам што му ја мислиш.

Претпоствувам виде која „глупост“ беше Mercedes coupe-то и покрај тоа што беше компресор и која е разликата.

There is no replacement for displacement, кој сака нека кажува, особено во земји како Америка, Канада, Австралија...

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 29 Јули 2017, 14:46:04 pm »
Мерцедесот знаев дека нема долго да го чувам ми беше мерак да пробам, меѓутоа воопшто не се шегувам кога викам дека беше стварно добра кола.  Дизел сигурно нема да купам како што кажав интересно да се проба, а што се однесува до но риплејсмент фор дисплејсмент, тоа на времето важело, мислам дека 328и 4цил турбо е далеку далеку подобра опција од 3.0литри атмосферец. Потроѓувачка , чуство на забрзување итн...

• Редовен
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #67 на: 29 Јули 2017, 20:00:23 pm »
togas od ovie dva biraj :

Modell   428i
Baureihe   F32
Karosserie   Coupé
Motor   N26B20O0

Modell   435i
Baureihe   F32
Karosserie   Coupé
Motor   N55B30M0

inacce vo petokot bev do bmw nekoja sitnica mi trebashe, i ja vidov 4kata coupe sednav ja vidov perfect choice krv da ti se zaledi, ja inacce sum fan na 5ka, ali ova 4kava e wauu cudo... zimaj i ne se misli ziveej  ;D

(Oo=[][]=oO)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #68 на: 29 Јули 2017, 21:55:37 pm »
М4 е најубава на лик моментално од бмв серииве. У швајцарија што имам гледано средени 4ки глава боли

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #69 на: 29 Јули 2017, 23:58:40 pm »
уште кога излезе, 6 гран купе ми е фејворит у однос на другите серии.....

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 30 Јули 2017, 18:48:03 pm »
Звоне , ке треба да почекаме некое време да падне цена на 6-ва  :) . Инаку се слагам и со предлозите за 428и само многу држат цена , да зеам некоја по мерак ке биде скоро 30,000, и тоа 2014 година

• Редовен
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #71 на: 30 Јули 2017, 22:44:02 pm »
togas 328i
       (Oo=[][]=oO)