Го пробав дизелот чисто ми беше мерак да го пробам, најискрено мислам дека не би имал проблеми со дпф посебно дека 70% од времето сум на автопат кај што е дозволено 70милји на час ама никој не вози толку се вози 130-150км/ч, на моменти може и побрзо... знаете како е законот у америка имаш дозволена макс брзина или Go with the flow, ако повеке возат со некоја брзина не смее само мене да ме казни. Башка колата има гаранција од 100,000 милји или тоа е 160,000км па и да треба после тоа да се даде две илјади и нешто за дпф не е страшно.
Инаку многу добро знам за 6такот на бмв сеуште имам 528и, а имав и неколку 330ки претходно.
Карпатиан 100 коња малку се еј, на тојотата имам 138коња и на долги угорници врака брзина за да претицаш ... уствари за луѓе шо не се замараат можда е ок за петролхед не се.
muabetot mi bese cumu ti se 500konja
Тоа му викам.
Башка за отворено како што возиш, само големолитражно возило ти треба, автоматик и да уживаш ко човек.
А бидејќи возиш highway speeds, како што кажа со DPF нема да имаш никогаш проблем, потрошувачката ќе ти е ниска, ...епа не знам што му ја мислиш.
Претпоствувам виде која „глупост“ беше Mercedes coupe-то и покрај тоа што беше компресор и која е разликата.
There is no replacement for displacement, кој сака нека кажува, особено во земји како Америка, Канада, Австралија...