Автор Тема: citroen c elysee 1.6 Hdi 68kw 92 ks dali bi kupile?  (Прочитано 13857 пати)

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
Одг: citroen c elysee 1.6 Hdi 68kw 92 ks dali bi kupile?
« Одговори #15 на: 25 Мај 2017, 19:05:41 pm »
Мене око не би ми трепнало наместо да дадам 10000евра на ваков полулоризод да купам 3-4 години стар Голф.

Да бе,уште 3ка да е голфо, да се изнавозиш.

Незнам зошто вакви размислувања постојат во македонија. Од една страна вистина е поисплатливо со 10.000 евра да земеш половна а луксузна класа наместо конзерва,лименка или нешто вака издолжено како Ц-елизето.
Али незнам како не може човек да разбере дека друго е чувството кога ти ќе си седнеш прв внатре,прв ќе ги раскинеш најлоните од седишта,ќе те удри реа на нафталин (добро,не ставаат нафталин ама на ново мириса) прв ќе си прднеш внатре, буквално твое си е.
Исто ко секое дете за мајка си што е најубаво,човеков прашува дали се исплаќа колава да ја земи.

Мое мислење,што не мора да го зема членот што ја отвори темава здраво за готово е дека е добро возилце.Ако не ти се фрлаат поеќе пари од тие што си ги замислил за елизето, поголема по пространа кола за тие пари незнам дали добиваш.Добро,има фиат линеа али то е друга приказна. Имаше и некој тест каде што со него направија над 100.000 км без дефекти. Ќе треба да изгуглаш за тоа. 1.6 HDI се добри мотори,ако очекуваш во принцип вожња со нова кола,а не лудување,чалам,шлајфки и сполјери да редиш,ова ти е добро возилце.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #16 на: 25 Мај 2017, 19:07:47 pm »
Голф не е луксузна кола.

Отсутен Боби

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #17 на: 29 Мај 2017, 18:06:50 pm »
Se iznacitav razno razni forumi( hrvatski, srbski i bugarsi) kade zaednicko mislenje e deka kolava vredi za tie pari.da se shtedelo na materijali, no vo odnos na vnatreshniot konfor i amortizacijata, zashtedata e nebitna.za vozac kakomene koj ne vozi nad 120-130 km/cas i koj uziva vo vozenjeto prednosta od dizel motorot e poveke od vidliva.Da znam deka fiat linea e vo istiot rang, kako i reno fluence, shkoda rapid i dr. no po cena site se neshto poskapi.Mozebi i fali menuvacso 6 brzini, podobra izolacija pomedju motorot i kabinata, no za taa cena e prekrasno vozilo.Do sega imam pominato 2-2.5 iljadi km. i sem zvukot,t.e. svirkanjeto od veterot nemam drugi zabeleshki.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
« Одговори #18 на: 16 Јуни 2017, 08:08:24 am »
Se iznacitav razno razni forumi( hrvatski, srbski i bugarsi) kade zaednicko mislenje e deka kolava vredi za tie pari.da se shtedelo na materijali, no vo odnos na vnatreshniot konfor i amortizacijata, zashtedata e nebitna.za vozac kakomene koj ne vozi nad 120-130 km/cas i koj uziva vo vozenjeto prednosta od dizel motorot e poveke od vidliva.Da znam deka fiat linea e vo istiot rang, kako i reno fluence, shkoda rapid i dr. no po cena site se neshto poskapi.Mozebi i fali menuvacso 6 brzini, podobra izolacija pomedju motorot i kabinata, no za taa cena e prekrasno vozilo.Do sega imam pominato 2-2.5 iljadi km. i sem zvukot,t.e. svirkanjeto od veterot nemam drugi zabeleshki.

Затоа е и цената таква, ради овие зебелешки. Подобра вожња има ц4, ама и плус 3000 евра.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #19 на: 16 Јуни 2017, 11:32:35 am »
А што правиме со фејслифтот што излезе пред некоја недела кај нас? Има подобрувања во однос на комфор и изолација?

Отсутен Боби

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
« Одговори #20 на: 16 Јуни 2017, 14:49:39 pm »
Нема. Сем фаровите и штоповите ништо друго нема променето. И некаја друга боја во гамата имаат додадено.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #21 на: 16 Јуни 2017, 23:23:31 pm »
Реално c elysee, 301, linea(tipo), seat toledo, skoda rapid, hyundai elantra, се таа класа на возила, компакт возила за поефтина цена. Со сите мани предност, се одлични возила. Јас сум ги видел во живо скоро сите. А сум ги возел Елантрата и 301, и да елантрата е малце понаредна и со подобри возни својства од 301.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #22 на: 17 Јуни 2017, 09:00:57 am »
Реално c elysee, 301, linea(tipo), seat toledo, skoda rapid, hyundai elantra, се таа класа на возила, компакт возила за поефтина цена. Со сите мани предност, се одлични возила. Јас сум ги видел во живо скоро сите. А сум ги возел Елантрата и 301, и да елантрата е малце понаредна и со подобри возни својства од 301.
Елатрата е барем една класа над останатите набројани.

Искрено би заобиколил се од наведеното освен хјундаито, мислам дека е најдобар избор за парите.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #23 на: 17 Јуни 2017, 09:05:00 am »
Купи познаник елиз, повеќе изолација имам на фрижидерот

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #24 на: 17 Јуни 2017, 13:51:13 pm »
Да ама вреди за парите, и вреди повеќе , и по среќен би бил да го купам тоа, него ли било кое БМВ 10 години старо, кое кога ќе притиснеш на педала ќе избираш папа низ ауспух. Јас лично возам kia cee'd , веќе 2 години купена на ново и сум презадоволен.  Пошто возам ново возило. Инаку да 301 и елисеј се технолошки поназадни, ама зато е и таа цена пониска од 208 и ц3. Јас лично би го купил возилцево, да го имам тој буџет и таа потреба за такво возило.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #25 на: 17 Јуни 2017, 15:16:05 pm »
Бмв 10 години старо е вселенски брод за ова количе, подобро кочи, има подобра излација, поудобна е, побезбедна, побрза и на крај по 5 год повеќе ќе држи на цена

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #26 на: 17 Јуни 2017, 16:14:06 pm »
да те прашам некогаш си возел пежо или рено (пошо гледам ги хејташ)???? Или онака само брчиш????

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #27 на: 17 Јуни 2017, 16:15:30 pm »
Само брчам

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #28 на: 17 Јуни 2017, 16:19:11 pm »
Се гледа....Јас викам не е форум за секого.......

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 17 Јуни 2017, 16:27:16 pm »
Мене око не би ми трепнало наместо да дадам 10000евра на ваков полулоризод да купам 3-4 години стар Голф.

10.000 евра за стара кола. Многу паметно.

Елантрата не е за во муабетов.

Како што гледам ќовеков поставува прашање за конкретното возило за парите а не за голфови, елантри и останато. Вреди ли колата за парите? Да/Не. Сите сте се претвориле во некои тапкароши, препродавачи.

Ако елизЕ е добро склопено возило без дефекти и дополнителни трошоци тогаш вреди за парите. Ако се расипува како некои други тука да не ги спомнувам тогаш не се исплати.
Зборуваме за кола од 10.000 евра а не за 30.000 евра па да споредуваме со некои други комфор, имиџ и слично. Се знае елизЕ за кој пазар е и за која таргет група.