abe ok e nekad da priznish deka ne znajs, ako si nacukal tolkua godinje. Chim lugjeo se posledica na fizichki i hemiski zakoni znacit deka se vo sklop so istata i sosem normalno e da sakaat da ja ospoznaat, kako, zs i tn. Ne mojt da imat snemano pricina za necie postoenje. Sosem vo red si e prasanjeto od sekoj aspekt. To e praviot nacin na razmisluvanje. nie samo posledicite gi razgleduvame. Ak e taka zhivotov kje bidit stani, najadi se, isprazni se legni si. Ti pomalo magare da ne si shcho ne znajs?
Eve eden naucnik koj se nadevam kje ja smeni paradigmata na razmisluvanje, shto e vprocem osobina na naucnjacite ( da postavuvaat prashanja), a ne samo ignorantskoto " ne treba takvi prashanja da se postavuvaat ". Ne moezlo da postoi nishto, ne bilo stabilno, pa se naprajlo nesto, tuku taka. Vprocem cel koncept na naukata se temeli na nshata logika i realnosht, shto isto taka se nash koncept.
.
Isto taka naukata tvrdi deka sluvcajnost ne postoi, znaci sosem e vo red da ima neshto shto predizvikalo neshto drugo. Toa e logicko objasnuvanje, ako ne e validna logikata togash mnogu raboti kej padnat vo voda.
Prema Feynman portata kon novi horizonti e "ne znaa".