@Carpathian Lord да на плин затоа и сакам бензинец. Се надевам потрошњата дека би била таа и по тоа што гледав по нет толку е. Искрено првпат ме влече повеќе аутоматик ама тоа не би било пресудно секако.
@Tischläufer зошто? Објасни по детално, темава ја отворив за да соберам информации од поискусни.
@Simo - Carrier159 е36 не ми се свиѓаат. А е46 се поскапи. 318 па и 320 колку што разгледав се доста троми за таа коњажа. Сепак сите опции се отворени сега за сега сеуште се консултирам.
@Klen фала ти за убавото објаснување. Тоа на линкот е некако сиромашно со опрема се надевам ќе улета нешто друго. На фб страната не сретнав 528 ама пратам и таму. Имам веќе 1.2 евтин за одржување тој ќе го чувам во секој случај хаха. Мислам дека ситњ сме приморани на плинот не дека сакаме....
@Skywalker e46 мислам од старт се поскапи. А и 3јка да биде нешто ќе и фали ќе мора да се досреди цената ќе отиде многу високо.
@DarthJe5us обратно сега за сега.
@tjolie сите опции се сеуште отворени. 3јките се поскапи мислам а за 328 нема да стигнат пари а 320 некако е трома. Некако меракот поише ме тера на 5ка ама како што реков.
@kalimero дајбоже да испадне се по планот. За полека јас ќе треба многу полека на почетокот со 4 год возачко искуство 4 год 60кс возам.
Да напоменам нешто што можеби требаше на почетокот.
1. Не ми се брза сеуште собирам информации и искуства. Кола имам за сега значи ќе чекам убава понуда. E39 528i го наведов зошто сега за сега меракот ме влече натаму не исклучувам можности дури и за друга марка.
2. Колата ќе биде како втора кола. Пунтото го возам до работа а таму сум од 11 до 23ч. Што значи со другата кола што и да биде заради немање време не верувам дека би поминувал многу над 100км неделно.
3. Ова можеби звучи глупо но иако знам дека наведената кола е скапа за одржување поради тоа што го наведов во точка 2 (немам мн слободно време и затоа поминувам мала километража) би ги смалило малку трошоците за одржавање. Сепак знам дека уље антифриз гуми и што уште не и да не се вози колата "стареат" па треба да се сменат ама сепак би било поретко.