Автор Тема: Чистење на тапацир и пластики од вратите  (Прочитано 5755 пати)

Отсутен coupe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
Здраво дечки прочитав низ форумот дека најубаво може да се исчистат тапацирите и пластиките околу неа со арис средството и после со друго средство за да се добие пријатна миризба. Дали има некој искуство со арисот? дали треба да е разреден, колку разреден и дали можи да направи некоја штета ?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Чистење на тапацир и пластики од вратите
« Одговори #1 на: 24 Јануари 2017, 20:58:09 pm »
А да си земеш Pulimax од Mafra и со него да си ги исчистиш?

Отсутен coupe

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 24 Јануари 2017, 21:15:18 pm »
Кое  средство и да го предложите ако е ефикасно ке го купам и пробам :)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #3 на: 24 Јануари 2017, 21:28:32 pm »
Ова што ти го препорачав го имам користено и сум задоволен, воедно е наменето за тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 24 Јануари 2017, 22:23:31 pm »
Пулимакс е средството. Сепак, претпазливо и со него, прво провери на некои скриени пластики, и тоа избриши денес, провери какви се утре.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #5 на: 24 Јануари 2017, 22:34:36 pm »

Mafra Plastic Care 3 in 1
Јас вакво користам на мојата и немам никакви проблеми. Чисти, многу пријатно мириса, убав сјај дава и заштитува.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #6 на: 24 Јануари 2017, 23:43:21 pm »
Здраво дечки прочитав низ форумот дека најубаво може да се исчистат тапацирите и пластиките околу неа со арис средството и после со друго средство за да се добие пријатна миризба. Дали има некој искуство со арисот? дали треба да е разреден, колку разреден и дали можи да направи некоја штета ?
за каква кола тапацири станува збор?сакаш да ги исчистиш тапацирите од штоф на вратите или?поконкретно кажи и слика ако можеш,ќе добиеш соодветен одговор потоа.А со Арис никако.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7 на: 24 Јануари 2017, 23:51:19 pm »
Ako se raboti na plastika onaa gruba kako na zastava,yugo,felicia so arf mozes bez problem da cistis onoj tecniot sto e kako mleko arno ama posle toa fino so mokri krpi ubavo da prebrises i kje se zacudis kako vadi crnaici.
Drugarce moe na vremeto rabotese so koli koga yugovcite i feliciite idea kako alva i gi cistese saltablite i vratite so tecen arf ali samo plastikite.Efektot  bese izvonreden.Togas nemase mafra i ostali hemikalii kako deneska.
Jas od stariot 128cata lani sednav eden den cisto malce damu ja osvezam i so Arfot duri i plafonot go projdov sto e od skaj pobele toa cudo edno kolku zutilo izleze od nego.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #8 на: 25 Јануари 2017, 06:24:36 am »
E sega pomina toa vreme ,sega ima kvalitetni sredstva koi brzo bezbedno i ubavo ke gi iscitat delovite od kolata ,samo on neka kaze sto tocno saka da iscisti i sto kola i ke.dobie predlozi

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9 на: 25 Јануари 2017, 08:56:56 am »
Aris-от е доста агресивен и не би го користел за пластики.
Pulimax понекогаш прави чудни реакции со некои типови на пластика. Подобро е да го пробаш на некоја пластика во гепек, да видиш дали ќе смени боја во рок од 24 часа. Во принцип чисти одлично ако се придржуваш кон упатствата за користење на производителот и ако добро ги исплакнеш површините кои што ги чистиш.

Ако имаш тврдокорни дамки од пот, цигари и слично јас би користел Pulimax ама исклучиво на пластика. Ако го користиш на штоф употребувај и екстрактор за вода и добро исплакни го штофот.

Отсутен coupe

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 25 Јануари 2017, 17:32:39 pm »
Се работи за меган 2000г поточно за пластиките на вратите, и тапацирите на истите (не знам од каков матерјал се направени). Не дека се кузнеј колку валкани ама пак сакам да ги светнам јас ;D За арис ми текна пошто читав на него дека се користел разреден 1:1  за перење на тепесони и вадење на флеки.
P.S сликата е од интернет ме стемна за  да ја скикам кај мене сега, следна прилика ке има слика и од мојата.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #12 на: 25 Јануари 2017, 22:54:20 pm »
Од сонаксов имав јас, добро чисти. За разлика од него, тоа пената што им е (Екстрим) е помалку ефинаска.

Јас прво прскав од средствово на крпа(дури не се намокри), па со нејзе поминував по тапацирите, па потоа со сува крпа. Ако најдеш екстрактор уште поубаво ;D

А пластиките можеш да ги исчистиш и со обична млака вода и детергент, па потоа да поминеш со сува крпа за да не остане бело од прашокот.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #13 на: 28 Јануари 2017, 09:28:26 am »
PULIMAX

Отсутен coupe

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 28 Јануари 2017, 17:44:52 pm »
Фала на предлозите искрено ниту едно средство од предложените не купив за да пробам, времето бт е мн ладно и немам салам место кај застанам ке требаше да мрзнам на улица.  :D Денес посекако станав порано и имав некој сат време си реков ај да пробам да подисчитам со сунгерче и прашак за перење, после 1 сат триење (седиштата не ги чистев ) резултатот без користење на  специјални средства е задоволителен. Останва на пролет кога ќе се подзатопли салам генералка со PULIMAX (кажете ми од кај можам да го купам ? ) и да свети  ;D