Автор Тема: Formula 1 - Season 2017  (Прочитано 98974 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Formula 1 - Season 2017
« Одговори #390 на: 17 Септември 2017, 19:41:21 pm »
Еден му влегува од лева страна, друг од десна. Овој каде да оди? Да исчезне? Извини вака ама навистина си чуден.  :-\

Еј а за Баку, дали Фетел доби казна?   ;D
Нешто не можам да се сетам, дај потсети ме да не барам по нетов.    8)

Ferrari International Assistance strikes again....

Присутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #391 на: 17 Септември 2017, 19:42:17 pm »
abe kakov sendvic kakvi gluposti.
skoro sekogas i na sekoja trka bolidite od ist tim koga se na pozicija one/two trgaat eden nakaj drug.
toa e pravilo br.1.
a ovdeka nemase nikakov sendvic. raikonen trga od 4ta pozicija i go pretica vtoriot verstapen skroz od levo.
toa sto vetel zasece vo levo im se samo dobar izgovor na kontra feraristite.

Присутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #392 на: 17 Септември 2017, 19:45:55 pm »
kako mozes bolidi od pozicija 1 i 4 da stavat vo sendic bolid od pozicija 2???
i toa uste da im bila namerata kao sto go slusam ovoj ted, svasta.....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #393 на: 17 Септември 2017, 19:47:21 pm »
Проблемот што не сакаат Ферари да го напаѓаат Верстапен затоа што го сакаат кај нив. Сите го сакаат Верстапен!!! ФАКТ!!!

Така беше и со Фетел, претходно со Шумахер, сеа со Верстепен.
Ај навикнати сте вие... како сончогледи... денес да си оди од Ф1, а утре ако вози во Ферари - најбољи е.  ;D ??? :-\

Ај бе не кењај ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #394 на: 17 Септември 2017, 19:49:18 pm »
Еден му влегува од лева страна, друг од десна. Овој каде да оди? Да исчезне? Извини вака ама навистина си чуден.  :-\

(пу, земам дрвени боички и блок број 2 за првооделенци) Не да исчезне, туку да закочи за да не ги учука. Една вијуга треба. Ако болидот е пред тебе за половина должина, пред кривина, должен си да го пропуштиш (да се повлечеш). Правило у F1, веројатно постаро од тебе

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #395 на: 17 Септември 2017, 20:09:20 pm »
Ај бе не кењај ...
Добро ај не така, т.е. така е ко шо ќе кажиш. :D

(пу, земам дрвени боички и блок број 2 за првооделенци) Не да исчезне, туку да закочи за да не ги учука. Една вијуга треба. Ако болидот е пред тебе за половина должина, пред кривина, должен си да го пропуштиш (да се повлечеш). Правило у F1, веројатно постаро од тебе
Нема подобар одговор за твојот пост од изјавата на Верстапен ама послушај го и Фетел... после и РИкардо.
https://www.youtube.com/watch?v=tyMWC_Q7M4o

Или да сумираме, детево на камера вели ако не го казнувате Фетел, не ме казнувајте и мене.
https://www.youtube.com/watch?v=PUiM8yWUvAE

пс - можеби сум дупло постар од тебе! инаку благодарам на комплимент ако помисли дека сум помлад  поради тоа што сум фан на Ф1. ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #396 на: 17 Септември 2017, 20:28:57 pm »
Пфффф муабетов од 2016 хахахаах ме насмеа :D 
Убаво вика Фетел, (парафразирам поради лошото мое владеење на англискиот): пушти го...дете е... има уште потези да учи..
;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #397 на: 17 Септември 2017, 20:45:22 pm »
Да де... затоа го сакаат во Ферари. ;)
Денес го плукаш, утре го сакаш. :D

И Хамилтон го свиркаа оваа година во Монца. Инаку чоекот си освои 60 победа, 7-ма оваа сезона и се поштено! :)
Ферари никогаш нема добијат казна, секогаш се во право!  :-\
И така циркусот си врви од земја во земја.  ::)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #398 на: 17 Септември 2017, 20:57:15 pm »
Од кај муабетот дека го сакаат во Ферари? Дете што мисли дека вози плејстејшн наместо дека вози формула, тешко дека ќе сакаат во Ферари. Можда кога ќе созрее...

BTW, за кој тим навиваш ти? Или не навијаш ЗА туку притив (типично балкански)?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #399 на: 17 Септември 2017, 20:57:45 pm »
Шо направива бе вија брееееј..

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #400 на: 17 Септември 2017, 21:38:35 pm »
Тоа детето ги мачкаше на леб лани на дожд во бразил...
Јес да бил неискусен или шознам треало да ги пушти бранеле позиција аама биде веќе шо биде нема назат

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #401 на: 18 Септември 2017, 00:05:53 am »
Според мене, сето ова е катастрофална грешка на генијалната финска пијандура, а тоа најубаво се гледа од кокпитот на Верстапен.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #402 на: 18 Септември 2017, 00:22:31 am »
Ај за овие шо се искршија не ми падна многу жал, ама за Алонсо многу жал ми падна. Имаше одличен старт и ќе беше на второ место по извртувањето на Ветел.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #403 на: 18 Септември 2017, 00:45:16 am »
Ај за овие шо се искршија не ми падна многу жал, ама за Алонсо многу жал ми падна. Имаше одличен старт и ќе беше на второ место по извртувањето на Ветел.

И така немаше ништо да направи Алонсо со тоа Хондата.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #404 на: 18 Септември 2017, 12:07:14 pm »
Морав да вметнам нумеричка ознака за подобар квалитет во дискусијата. :)
1. Што е тоа што го има само на овој форум и на друго место го нема?
2. Дека Фетел не може ни да претпостави каде е кими?
3. Дека двата ферарија беа пред макс кога се деси инцидентот?
4. Дека макс со предниот дел удри во задниот дел на кими?
...

1. Ѓермански медиуми:
Jacques Villeneuve: Sebastian Vettel ist selbst schuld -> (http://www.formel1.de/news/news/2017-09-18/jacques-villeneuve-sebastian-vettel-ist-selbst-schuld)
Startunfall in Singapur: Verstappen schiebt Schuld auf Vettel -> (http://www.formel1.de/news/grand-prix-berichte/2017-09-17/startunfall-in-singapur-verstappen-schiebt-schuld-auf-vettel)

Инаку во изјавата на Вилнев стои следново: Start wie ein Formel-3-Fahrer, што во превод значи како да стартувале од Формула3. Она што го пишувам подолго време е дека возачите на Ферари одат наназад, наместо нанапред. Таму одат во ниво на Ф3, а со помош FIA избегнуваат казни и поради тоа остануваат како-така во трка за титула. Ама ако, кога ќе ја загубат титулата на крајот од сезоната, солзите ќе бидат уште поголеми. Ѓерманските стручњаци како што може да се забележи ги нема да го критикуваат Верстапен. Случајно или?

2. Торпедо не знам како можел да види, но доколку постоел взаемен договор меѓу Раиконен и Фетел да го притиснат Верстапен затоа што овој е мега-супер возач на влажна подлога, тогаш сигурно знаел дека Раиконен е од левата страна затоа што сендвичот бил испланиран уште пред да почне трката.

3. Веќе беше удрен од Раиконен! Зошто Раиконен едноставно не продолжи да вози право, туку мораше да вози во десно и да влезе во линија на движење на Верстапен. Истото го направи и Фетел што тргна од пол-позиција! И тој му влезе во линија.

4. СЕНДВИЧ! Верстапен немаше каде да оди, не може да исчезне од неговата позиција. Јас можам да те разберам како навивач на Ферари дека Верстапен сакаш да биде позади твојот тим, ама еве стави се ти на негово место и исчезни од таа позиција. Или каде би возел?

Дека тргнале кон сендвич доволно кажува и оваа слика одозгора ама намерата многу јасно се гледа и од видеото погоре.