Автор Тема: Formula 1 - Season 2017  (Прочитано 98859 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Одг: Formula 1 - Season 2017
« Одговори #375 на: 17 Септември 2017, 18:17:53 pm »
А Фетел чие дете е? Него не го бутна Шумахер? Ко синче се сликаше со него.

VERSTAPEN: "Maybe Sebastian didn't see Kimi, but that's no excuse. If you are fighting for the title you shouldn't take those risks"

Абе детево има се за да биде во Ф1. Знае да одговори без да праша некого во тимот, без да го праша татко му... се сам прави сега.

Niki Lauda: "Vettel has caused the start accident. Pulling to the inside triggered an unfortunate chain reaction."

Немојте да кажете дека знаат што да прават во овие моменти. Бркале врски во ФИА да нема казни, а твитерџиите излегле од колосек. EPIC :D

VER took #Kimi7 out and then he went to #Seb5 #SingaporeGP
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/909388428630003716

What we tweeted was a factual description of events. No need to speculate on this
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/909444924227096576

ДОБРО БЕ НОРМАЛНИ ЛИ СЕ ОВИЕ!?

Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #376 на: 17 Септември 2017, 18:23:34 pm »
И јас имам представа дека ова е опасен спорт. Не е чудно да се "исплаши" чоек.

Знам дека си ироничен сега, ама ете се случи, дали било намерно никој неможе да ти каже. Важно претераа и двајцата, најмногу Ветел немораше толку агресивно кон Макс, стварно немаше потреба.
Ако треба да бараме виновник сите си имаат дел од кривицата

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #377 на: 17 Септември 2017, 18:31:44 pm »
А Фетел чие дете е? Него не го бутна Шумахер? Ко синче се сликаше со него.

VERSTAPEN: "Maybe Sebastian didn't see Kimi, but that's no excuse. If you are fighting for the title you shouldn't take those risks"

Абе детево има се за да биде во Ф1. Знае да одговори без да праша некого во тимот, без да го праша татко му... се сам прави сега.

Niki Lauda: "Vettel has caused the start accident. Pulling to the inside triggered an unfortunate chain reaction."

Немојте да кажете дека знаат што да прават во овие моменти. Бркале врски во ФИА да нема казни, а твитерџиите излегле од колосек. EPIC :D

VER took #Kimi7 out and then he went to #Seb5 #SingaporeGP
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/909388428630003716

What we tweeted was a factual description of events. No need to speculate on this
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/909444924227096576

ДОБРО БЕ НОРМАЛНИ ЛИ СЕ ОВИЕ!?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Фетел, како прв  на пол позиција има право да затвори и да ја брани својата позиција. Нема што да го интересира кај е перо берберот, кога е он напред. Убаво вака што противнициве на ферари се јавиле да го обвинат ни крив ни дужен.
Сеа ако они не си ги знаат (или се праат дека не си ги знаат) правилата, што да им праам, ама вас, можам да ви ги цитирам тука:
Цитат
More than one change of direction to defend a position is not permitted. If a driver has moved off the racing line while defending their position, they may move back but must ensure there is at least one car’s width between their own car and the edge of the track.

Или, дозволена му една промена на правецот во при бранење на позицијата. Нема што тука да го кривите Фетел. Уште помалку Раиконен.

На кој не му е јасно, може појасно ќе му биде:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #378 на: 17 Септември 2017, 18:40:37 pm »
Фетел, како прв  на пол позиција има право да затвори и да ја брани својата позиција. Нема што да го интересира кај е перо берберот, кога е он напред. Убаво вака што противнициве на ферари се јавиле да го обвинат ни крив ни дужен.
Ги имаш измешано работите, малку повеќе.
Ако според тебе Верстапен требало да го остави Фетел пошто овој бил прв, тогаш зошто Раиконен од позади не го остави Верстапен? Хм? Зошто?
Или забрането е да напаѓа првата позиција кога е Ферари напред? Можда има такво (непишано) правило кое штотуку се потврди. Абе најмногу ми е криво и за Фетел и за Раиконен што отидоа во Ферари. Беа добри возачи. А тие (ферари) заслужуваат цел живот да ги возат Алеси/Бергер.

А тоа сликата шо ја имаш ставено нема никаква врска. Не земај се од интернет и тука да пастираш, остави тоа... гледај ги официјалните изјави на Ферари. Некој им ги помешал лончињата денес и не знаат сега каде им се главите. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #379 на: 17 Септември 2017, 18:42:49 pm »
А бе глеаш ли ти колку е поназад верстапен од двајцата? Како мислиш кими да го остаи макс, кога е веќе пред него?! О боже мили..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #380 на: 17 Септември 2017, 18:50:06 pm »
Раиконен од позади се појави како торпедо! Фетел во изјавата кажа дека не го видел Раиконен.
Одма имаше казна за ваква ситуација за Квијат, а за Рајко нема да има.

https://www.youtube.com/watch?v=7MLM7wtA_GI

За да ти стане појасно...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #381 на: 17 Септември 2017, 18:54:35 pm »
Не знам како да ти објаснам:

Нема што тука фетел да го гледа рајконен.

Единствен што има убав увид во двата болиди што се пред него е макс, и тој решава да не употреби кочница, туку да се учука во рајконен. Браос! Интелекц!
Тоа што стујардите решиле дека никој не е повеќе крив, не значи дека едниот не е поглуп.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #382 на: 17 Септември 2017, 19:01:29 pm »
Не ми објаснувај ништо, изјавата на Фетел кажува доволно.
Изјавата на Лауда кажува нешто друго.

Тоа што ти го тврдиш го има само на овој форум, никаде на друго место... ниту на социјални мрежи.
Па сеа ти види. :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #383 на: 17 Септември 2017, 19:05:12 pm »
Па многу јасно Фетал дека ке оди налево кон Верстапен да го затвора пошто ем е понапред, ем со тоа би оневозможил Верстапен да кочи доцна во кривината и по секоја цена да ја помине паралелно со него. Да не беше сударот тука, посекако ке беше внатре во првата кривина пошто не верувам дека Верстапен би кочел порано, туку би идел по секоја цена паралелно, измегу двата болида да ја проага, така да таму ке беше сигурно ударот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #384 на: 17 Септември 2017, 19:12:09 pm »
Што е тоа што го има само на овој форум и на друго место го нема?
Дека Фетел не може ни да претпостави каде е кими?
Дека двата ферарија беа пред макс кога се деси инцидентот?
Дека макс со предниот дел удри во задниот дел на кими?

Singapore Grand Prix - Sebastian comments about the race

7 Sep 2017

I had an average start and then I moved slightly to the left trying to defend my position from Max. Then I got bumped on one side as Kimi’s car hit me. I’m not sure what happened.

Али тоа е што е, злобниците може да се ситат, што би се рекло хејтерс гона хејт. Ферари си остана без бодови, арогантниот макс си покажа колку вреди - чак две ферарија со еден потег може да уништи, хамилтон ни крив ни дужен застана на чело на табелата.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #385 на: 17 Септември 2017, 19:22:07 pm »
Леле чоек со англискиот како стоиш? Извини вака, но мора да прашам.  :-[

https://youtu.be/rzCibzOzD9A?t=6m57s

Излегуваат некои теории дека намерно сакале Фетел и Раиконен да го притиснат Верстапен, а за твитот се правдале демек не биле тие, тоа бил некој друг. Како бе? Кој друг?  ;D

Поентата е друга, да беа два Ред Була или два Мерцедеса, а внатре во сендвич да беше Ферари ќе имаше казна за овие два тима. Ете тоа е поентата. Цел свет ова џабе не го пишуе.  >:(

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #386 на: 17 Септември 2017, 19:24:21 pm »
sve ubavo pregledav, i ne me interesiraat izjavite na tinejdjeri kako verstapen. sto znae ne toj za formila 1?
vetel trgna da zatvara ama ne se ucuka vo verstapen, imase metar dva rastojanje.
Verstapen voosto ne reagirase na pravecot na vetel zatoa sto vetel bese ionaka daleku.
verstapen trgna da go zatvara raikonen ama kasno. verstapen prvo trgna nakaj vetel, i koga vide deka raikonen mu vlaga trgna da zatvara ama posto e dunster i nedorasnat za formula 1 se ucuka vo raikonen.
e toa e razlikata vo klaza na vozaci kako vetel, raikonen i hamiltot.

vidovte li hamilton kako pametno go propusti vetel vo prvata krivina, tuka nemase mesto za dvajca a vetel bese ponapred i zatoa hamilton popusti. da bese tamu verstapen isto taka ke se ucukase vo vetel.

a sramota i za horner i lauda sto go branat verstapen. se e od interes.
ovie od mercedes vcera koga ne osvoija pol se natazija ko kozjae sto da zagubile. se naviknaa 3 godni na one two. a vreme e da gubat malce barem tamu kaj sto se poslabi. imaat pola metro podolga sasija od redbul i nema sto da baraat na trki kako singapur i montecarlo.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #387 на: 17 Септември 2017, 19:28:26 pm »
Проблемот што не сакаат Ферари да го напаѓаат Верстапен затоа што го сакаат кај нив. Сите го сакаат Верстапен!!! ФАКТ!!!

Така беше и со Фетел, претходно со Шумахер, сеа со Верстепен.
Ај навикнати сте вие... како сончогледи... денес да си оди од Ф1, а утре ако вози во Ферари - најбољи е.  ;D ??? :-\

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #388 на: 17 Септември 2017, 19:36:10 pm »
ako otide vo ferrari, poveke nema da navivam za ferrari, a poradi toa mozda vise nema da gledam  formula eden.
kristalno e jasno deka verstapen e kriv.
verstapen nikad ne se trgal od drug bolid tuku naprvotiv odi se butka pa ako pomine pomine.
zatoa ne drzi voda deka vetel trgnal agresivno na nego pa za toa verstapen svrtel vo levo. kristalno jasno odi vo levo za da go isece raikonen.
ama deka tolku znae da vozi se ucuka. ednostavno nema oset za prostor. zelen e i ne misli so mozok.

sve si iba majkata, pa nema da me cudi ako ferrari go zeme nekad verstapen.
ama togas kako sto napisav pogore.

ajde i edna zabeleska za vetel. stvarno nemase potreba tolku da odi vo levo, samo da mu dade izgovor na verstapen.
i bez fetel vo trka verstapen ke se ucikase vo rajko. ednostavno on e takov mentalen sklop. kopile.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #389 на: 17 Септември 2017, 19:36:19 pm »
Леле чоек со англискиот како стоиш? Извини вака, но мора да прашам.  :-[

https://youtu.be/rzCibzOzD9A?t=6m57s

Излегуваат некои теории дека намерно сакале Фетел и Раиконен да го притиснат Верстапен, а за твитот се правдале демек не биле тие, тоа бил некој друг. Како бе? Кој друг?  ;D

Поентата е друга, да беа два Ред Була или два Мерцедеса, а внатре во сендвич да беше Ферари ќе имаше казна за овие два тима. Ете тоа е поентата. Цел свет ова џабе не го пишуе.  >:(

Ах, мислам дека после овој муабет време е да ја прекинам дискусијата ;D Не за друго, туку не гледам дека пружи некој конкретен аргумент освен читчетс од нетов.
Еве ти прашања за размислување (не мора да ги одговриш тука):
Врз која основа Макс тврди дека е Фетел крив?
Дали правилото за еден маневар за затворање на противникот позади важи по палење на зелените светла?
Дали Фетел било како можеше да биде свесен за позицијата на Раиконен?

Дури и да било тактика за ставање на макс во сендвич, тогаш многу успешна им беше, пошто двајцата уште пред прва кривина ба пред него, а реакцијата на Макс беше токлу прекрасно панична, што успеа да им ја уништи трката на двајцата.

Со англискиот, слабо стојам фала на прашање, уште послабо стојам со разбирање на луѓе кои од инает седнале и пишуваат на форум..