Автор Тема: Ми треба помош околу царина/граница  (Прочитано 2349 пати)

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
Ми треба помош околу царина/граница
« на: 16 Јануари 2017, 12:48:46 pm »
Здраво имам за земање од Петрич Бугарија мењач и еден волан од карго и се на се 280 евра арно ама фактура немам бидејќи ги земам од човек што растура возила таму па дали е некој запознаен дали ќе имам проблем на граница ако ги пренесам ????
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Ми треба помош околу царина/граница
« Одговори #1 на: 16 Јануари 2017, 12:52:51 pm »
Мислам дека ке имаш царина и некои други давачки, зошто не ги земеш преку некој човек што често оди до бг, 5евра мислам дека зимаат за услуга, без ти да одеш. Сега од Битола не знам дали има, ама од Кочани има доста луѓе што секојдневно одат за БГ и вршат разни услуги :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2 на: 16 Јануари 2017, 14:58:58 pm »
Ќе те царинат во секој случај,е сеа колку тоа ќе видиш од тоа колку е расположен цариникот.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #3 на: 16 Јануари 2017, 16:55:09 pm »
Можеш ако сакаш се законски да си поминеш, сега не знам како ги царинат, ама сигурно од куповната цена некој си процент, а тоа можеш лесно да го направеш. Јас еднаш така ми испратија мобилни од Шведска, ги купија од страна како што е кај на Пазар3 Реклама5 и не ми стигнаа дома туку ми стигна лист дека има пакет за мене кој подлежи на царинска постапка, не се сеќавам кој беше процентот, ама не е ист процентот(мислам) за мобилен и делови за автомобили. Инаку, можеш да докажеш доколку си ги купил истотака од некаква таква страна, само принтскрин од линкот од страната каде треба да се гледа цената и ке испратеш до делот за царина и тие ке ти кажат колку вкупно треба да платеш.  ж

едит: сега видов дека си ги земал од човек. Тај човек не ти даде фискална или онака пари на рака? Ако е така пак можеш да докажеш колку си ги купил, само треба да ставе на интернет слика од делот и цената по која си ја купил(може и помала да напишеш колку помалце да дадеш за царина) и по истата постапка како горе што кажав, таму ке дадеш лист испринтан со страната(на која имаш линк од веб страната) и на која се гледа цената. Така тие можат да ти го царинат, ама ти реков дека има дечки што тоа го пренасаат без да платеш царина само ке си платеш услугата, само можеби и исто ке ти се фане, треба да провериш колку би ти била царината.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #4 на: 17 Јануари 2017, 01:23:05 am »
Најдов човек од Струмица што ќе ги земе во среда за 50-че :) сепак фала

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #5 на: 17 Јануари 2017, 05:58:01 am »
ako nemas faktura,ondak si na milost i nemilost na carinikot.
350evra e limit za eden vlez vo zemjava,ama odi dokazi deka se 280 evra rabotite.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #6 на: 17 Јануари 2017, 11:43:40 am »
Ќе видиме што ќе испадне утре......

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #7 на: 17 Јануари 2017, 12:01:48 pm »
Ќе си пројде лагано, човекот му е втор брачет на цариникот и си ги делат парите. :D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #8 на: 17 Јануари 2017, 13:22:43 pm »
Ќе си пројде лагано, човекот му е втор брачет на цариникот и си ги делат парите. :D
Pssst!

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #9 на: 17 Јануари 2017, 13:38:42 pm »
Битно е работата да се заврше, ајде да речеме човекот е брааЧед на цариникот, можеби е браачед на македонскиот, а на бугарчета? Значи, треба си човек за тие работи, небитно кој што како е, битно е да се заврше работата. Пример јас знам еден што возеше за БГ секојден, пред 4-5 години, по пат кај Делчево го сопре еден царинарник(го знаеше од таму) и моабет моабет до граница, ако треба нешто некогаш ке питаш која смена е тај и тај и немаш да имаш проблем. Услуга за услуга, од тогаш секојден го пренесуваше од Делчево до границата(успат му е секако), ама си имаше човек.