Автор Тема: Потребен ми е совет!!!  (Прочитано 15308 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
Одг: Потребен ми е совет!!!
« Одговори #90 на: 07 Јануари 2017, 01:49:39 am »
Ама глобата ти е платена, сега само забраната да ја впишат? Епа добро, ќе си почекаш :D А до тогаш ќе се изнавозиш ;D
Ајде белки нема сега така

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #91 на: 07 Јануари 2017, 02:29:42 am »
Ама глобата ти е платена, сега само забраната да ја впишат? Епа добро, ќе си почекаш :D А до тогаш ќе се изнавозиш ;D
Ајде белки нема сега така
Глобата ја платив после 3 дена сега да чекам само забраната да ме викнат и да ми ја впишат а белким и за ова нема да биде така :(

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #92 на: 07 Јануари 2017, 09:00:55 am »
Пасатче,не ти ги читав сите долги постови до крај,заморно е малце без точки и запирки,ама од тоа што успеав да фатам,да пријавел во полиција,верувам дека следниот ден ќе ти дојдеа на домашна адреса.Слична ситуација имаше сестра ми,на паркинг оштетила возила,мислејќи дека другиот нема штета си ја препаркирала на следниот паркинг,но следниот ден на врата дојдоа алфи за да ја однесат во полициска станица.Таму и ја сликаа колата и пишала изјава што и како се случило.Како што знам само стигна за плаќање прекршок дека напуштила место на сообраќајка,штетата на другиот си ја плати осигурителната.Да му остаела телефон и пишале европски записник ќе беше само на тоа,ама ете не го направила.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #93 на: 07 Јануари 2017, 12:23:51 pm »
Пасатче,не ти ги читав сите долги постови до крај,заморно е малце без точки и запирки,ама од тоа што успеав да фатам,да пријавел во полиција,верувам дека следниот ден ќе ти дојдеа на домашна адреса.Слична ситуација имаше сестра ми,на паркинг оштетила возила,мислејќи дека другиот нема штета си ја препаркирала на следниот паркинг,но следниот ден на врата дојдоа алфи за да ја однесат во полициска станица.Таму и ја сликаа колата и пишала изјава што и како се случило.Како што знам само стигна за плаќање прекршок дека напуштила место на сообраќајка,штетата на другиот си ја плати осигурителната.Да му остаела телефон и пишале европски записник ќе беше само на тоа,ама ете не го направила.
А некаква си забрана за управување со моторно возило од категоријата што ја поседува не и стигна??

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #94 на: 07 Јануари 2017, 17:29:16 pm »
Стигна и тоа,сега ми текна дека спомна,мислам 3 месеци.Но ако не си бил во полиција,те не е повикано,не би требало да имаш било какви забрани,барем така мислам.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #95 на: 07 Јануари 2017, 23:34:53 pm »
Стигна и тоа,сега ми текна дека спомна,мислам 3 месеци.Но ако не си бил во полиција,те не е повикано,не би требало да имаш било какви забрани,барем така мислам.
А да идам ја до Лисиче до станица за Прекршоци па да се распрашам вака мука ке ме изеде

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #96 на: 07 Јануари 2017, 23:38:39 pm »
Podobro ti e vo Tetovo da odis vo taa stanica