Автор Тема: Fiat Stilo 1.9јтд искуства  (Прочитано 21770 пати)

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
Одг: Fiat Stilo 1.9јтд искуства
« Одговори #45 на: 04 Февруари 2016, 22:43:59 pm »
Само нови, или сочувани од растурено стило. Нема спас. Највише кај нас ги „решаваат“ по пералните со вапче. Снеговите и песоците се само капката што ја прелила чашата :)
Чаури какви стави минатиот пат? јас со оригиналните поминав околу 130-тина илјади, и пак ставив оригинални.
Чаури монтирав на Powerflex PU metal/plastic mash black(според декларацијата). Демек најквалитетни што може за Стило да бидат со многу мека и флексибилна пластика наместо со дебела и тврда гума. Со новиве некои 50к да поминав и се врати тој звук на тврд удар, но не и звукот од шкрипење на метал на метал како што беше кога отидоа првиот сет.
Не би требало да се амортизерите(релативно тазе ми се), едино што исто се сомневам се задните спирали дека си се фабричките а се 10 години стари и се со 200к поминати.

Отсутен SaseStilo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #46 на: 05 Јануари 2017, 17:27:13 pm »
Go gledam forumov dosta vreme. Vozev stilo 1.6 benzin so 3 vrati, no vo septemvri go zameniv za stilo 1.9jtd 85kw karavan.

Me interesira dali i jtd strada so problemite so kompjuterot kako benzincite. I dali nekoj imal problem so eden mnogu cuden zvuk sto se javuva koga dodavas gas na 1800 do 2000 obrtaji, kako da doagja od napred pred vozacot, i zvuci kako kamcina da udaraat, ili kako sprej da potprsnuvas malkucka, a ako se izvozi kolata edno 100 kilometri bes prestan kako da zaskripuva nesto. Vo ler nikakov zvuk nema, nit pa ima ako utpustis gas pedalja.
cudno e sto ne gube snaga nit dimi nego samo tropka.

Ke moze li nekoj da mi pomogne oti majstorot mi se pravi deka ne slusa nisto.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #47 на: 05 Јануари 2017, 17:45:40 pm »
Смени го мајсторот.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 05 Јануари 2017, 22:25:09 pm »
Само 1.6 стиловците од првата генерација (2002-2004 ми се чини) се „познати“ по проблемите со ECU-то Ми се чини Magneti Marelli дека беше компјутерот. Другите бензинци немаат проблеми. Исто така и дизелите немаат проблеми.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.