Автор Тема: Помош при избор на прв автомобил  (Прочитано 22902 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1725
Одг: Помош при избор на прв автомобил
« Одговори #15 на: 05 Јануари 2017, 22:38:32 pm »
Купи ја најодржуваната, во најдобра состојба и со најмалку поминати километри која ќе ја најдеш. И гледај да е нормален бренд, чест на нашите патишта.

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #16 на: 06 Јануари 2017, 00:26:33 am »
И јас  гласам за Киата :) За неа ти треба само кешот за да ја купиш и да ја возиш.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #17 на: 06 Јануари 2017, 00:46:14 am »
Би ти препорачал да гледаш што поново и со што помала километража. Киата погоре е одличен избор, не ми ја отвара да видам дали е конвертирана на плин, ако не е, ја конвертираш и уживаш во евтино возикање, па за некоја година ќе заштедиш и уште една да си купиш. ☺️

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5554
« Одговори #18 на: 06 Јануари 2017, 11:27:00 am »
И јас би ти ја предложил киата на колегата од форумот,ниска километража и бајаги ефтина за одржавање,башка за плин Грујо ќе ти даде некоја субвенција ако треба :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #19 на: 06 Јануари 2017, 11:30:51 am »
Субвенции за плински уред во износ од 300 евра ќе даваат само за возила произведени ДО почетокот на 2006-та година :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #20 на: 06 Јануари 2017, 13:24:44 pm »
И јас како корисник на Ceed, ќе ти препорачам Ceed, сега имаш избор и се ефтинки а за парите ќе добиеш највеќе, квалитетни возила се...

Подетално прочитај тука
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,13265.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #21 на: 06 Јануари 2017, 13:32:03 pm »
Ja bi ti rekol sepak za tvojot kraen izbor da ze konsultiras so nekoj shto mu e toa rabota, posto preprodavacive moze i da ti napraat dalavera. Losipatista mislam se zanimavase so takvi raboti

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #22 на: 06 Јануари 2017, 13:40:30 pm »
Кој се тие за консултација?

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #23 на: 06 Јануари 2017, 14:43:58 pm »
Добредојде на форумот друже. Викаш прва кола ти е(не службена), купи тебе што ти се допаѓа, а не нас што ни се допаѓа. Гледам влечеш кон алфа, ти се допаѓа тој модел, купи си ја, ја купуваш за тебе, не за нас. Секоја кола ако е добро одржувана ке те служе долго, само убаво ти рекоа некои членови, не гледај сите пари од твојот буџет да ги дадеш за колата, па потоа за сервис или слично да се стискаш, пошто кога купуваш кола на старо, колку и да е “коска“, може да излезе нешто, па добро би било кога би имал некој денар тргнат настрана за тие “ситници. Штом колата повеќе би ја користил по долги релации, би ти препорачал дизел(кај е ЛШ да ме виде), отколку да земеш бензинец па да го праеш на плин...

бтв. Немој во никој случај да си рекол нешто лошо за алфа, прво симо те става на пик, второ пола форум ти се алфисти и тие те стават на пик, трето можеби ке си во право, ама сепак немој

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #24 на: 06 Јануари 2017, 15:04:39 pm »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7320.13695.html
12-ti post.. licno jas rado bi dal 50-ce i da znam shto zemam nego 2000 za macka vo vreka...

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #25 на: 09 Јануари 2017, 03:00:15 am »
Деновиве некако ме влече поевтина варијанта, да не фукам толку многу пари за кола, туку да си земам 147 плин или Астра 2005 плин. Ќе ме фати ваљда околу 3000 бона. Што мислите?

- дали со конверзија на плин моторот ќе изгуби на снага и/или издржливост и квалитет? Дали ќе треба почесто да го сервисирам?
- дали е добра идеја плин на Алфа? :D
- дали имате на ум некоја друга поефтина (~3000е) добитна комбинација?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #26 на: 09 Јануари 2017, 08:00:54 am »
Јас, Алфиста во душа, ја скокнав 147/156 генерација на Алфа од следниве причини, за мене доста битни:

1. Само дизел моторите според мене трпат немарно одржување, какво што мора да претпоставиме дека е одржувањето на претходниот газда (кај ефтините примероци), а јас не сакам дизел.
2. Бензинците имаат 8 свеќици и кабли, варијатор, користат 10-60 масло кое во гостиварски зими не знам дали ќе пружа соодветна заштита.
3. Предницата е прекомплицирана за буџетот за одржување коли со кои ќе располагам по купувањето, а многу мразам растропана предница.

Иначе, провери ги форумските огласи. Во моментов имаш еден Цитроен Ц5 со плин во твојот иницијален буџет. Малку поголема кола од првичната замисла ама до некаде ти се намалуваат трошоците за одржување по купувањето. :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #27 на: 09 Јануари 2017, 10:29:54 am »
Деновиве некако ме влече поевтина варијанта, да не фукам толку многу пари за кола, туку да си земам 147 плин или Астра 2005 плин. Ќе ме фати ваљда околу 3000 бона. Што мислите?

Остај ти тоа 3000 бона за средна класа, за тие пари го одбираш дното од изборот. За 4 бона веќе имаш шо да одбираш.
Не знам за алфа ама таа Астра Н за 3к ти е најверојатно најголемата канта на светот, е сега Астра Г ако е па...

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #28 на: 09 Јануари 2017, 10:39:16 am »
Astra H на плин ти е позната комбинација, меѓутоа за 3000 евра мислам дека би била најлошата опција. Солидна, домаќинска Astra H под 5000 евра тешко.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #29 на: 09 Јануари 2017, 11:27:34 am »
Неможам да најдам оглас за бензинец Астра во моментов, ама си предпоставив штом дизелот е 4000-4500, дека бензинот ќе биде 3500-3800.