Автор Тема: Потребен ми е совет!!!  (Прочитано 15321 пати)

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
Одг: Потребен ми е совет!!!
« Одговори #45 на: 05 Јануари 2017, 00:39:11 am »
Денес се сретнав со оштетениот во Тетово и отидовме до Триглав таму е осигурано возилото кое го возам во најголемата гужва во тој период од денот кога во Тетово е тотален хаос не се знае кој каде оди и кој од каде може да ти искочи тотален хаос невиден застанавме на 2-риот кружен  таму е и компанијата од прилика но немаше место за паркирање по што морав да излезам и да прашам 2-ца Полицајци дали смеам да го оставам некаде понастрана камионот на улицата дека имам работа во осг компанија која работеше до 4 саат и каде што тие требаше да ги сликаат и 2-те возила по што едниот од нив ми рече не н и во лудило не смееш тука да го оставил погледни што е хаос бев принуден да му ги дадам осг полица сообрачајната на оштетениот тој да оди во компанијата и да ја отпочне процедурата а јас да го паркирам некаде камионот и да дојдам пеш дотаму по неполни 20 мин дојдов во осг компанија каде што тие веќе све завршиле работа само требаше јас да ставам потпис вработената ми покажа каде да се потпишам јас се потпишав мислам дека се работеше за изјава во која пишуваше кој документи ги приложувам како доказ за возилото но не сум сигурен бидејќи не ни прочитав само потпишав  умислен и во мислите  ми беше камионот кој  го паркирав на самиот влез во градот и каде што вриеше од сообраќај  следно  тој требаше да извади трансакциска сметка нова за да му бидат префрлени парите бидеќи немаше мораше да извади додека тој беше отиден да извади транс сметка јас ја прашав вработената во осг компанија какви трошоци сега ке има мојата фирма таа на тоа ми одговори нема да има никакви трошоци полицата ке биде одземена секако и бонус поените и следната регистрација ке биде малку поскапа по што си реков добро нека е така но следно ми кажа и дека треба да се плати глоба од 300-350 евра за Полицискиот записник  по што си реков WTF  каков Полициски записник кога не сме го ни направиле дојдовме дирекно само штета да пријавиме и сватив дека сум изигран дека тој си викнал Полиција  истиот ден и дека си направил записник вработената во копанијата  ми објасни дека сега ке стаса глобата на адреса и сега сум во мисла дали јас ке ја плаќам или мојата фирма и се чудам како добро бев насамарен.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #46 на: 05 Јануари 2017, 00:43:34 am »
Deneska da ne te cekase okolu 2 ipol posle podvoznikot vo Tetovo? Crna a4 so ratkapni tablicata na 2 mu pocnuvase? Ako e toa nema shteta ni 100 evra tuka.

Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkДа тој беше близу застанат до првиот кружен на самиот влез во Тетово

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #47 на: 05 Јануари 2017, 00:45:31 am »
Незнам што комплицираш осигурање незнам што, чим си признал и си останал маж биди до крај, со човекот во некој сервис, нека проценат колку ќе чини, пари на рака и ајт проблем солвд.
Ти би му дал пари на рака на некој ако му направиш штета со службено возило притоа знаејќи дека твојата осг копманија може да го обештети????????

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #48 на: 05 Јануари 2017, 00:49:07 am »
Многу луѓе сакаат арам пари, ама кармата е заебана работа, не се радувај на туѓото или да гледаш да заебеш некој.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #49 на: 05 Јануари 2017, 00:54:06 am »
Незнам што комплицираш осигурање незнам што, чим си признал и си останал маж биди до крај, со човекот во некој сервис, нека проценат колку ќе чини, пари на рака и ајт проблем солвд.
И не те разбирам што сакаш да кажеш со тоа маж ја не се правам маж сакам штетата да му се надомести на човекот не сум дете да бегам да се кријам ако мислиш на тоа кога направив штета на возилото човечки љуцки почекав но никој не дојде затоа решив да си одам а знеав дека ке ме најдам затоа што возилото  со кое управувам е брендирано и бев сигурен дека некој ме видел а и во неделата по 3 пати одам  до Тетово така да ке го барав сам човекот му ја знев таблицата.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #50 на: 05 Јануари 2017, 01:01:01 am »
Многу луѓе сакаат арам пари, ама кармата е заебана работа, не се радувај на туѓото или да гледаш да заебеш некој.
Па ја нигде не избегав не сум едноставно таков не бегам од одговорности се случило луѓе сме ке се разбереме ништо страшно не е нема зашто да размислувам на тој потег да бегам  и да сакам да избегам не можам возилото  е брендирано а и цели 2 дена бев во контакт со оштетениот.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #51 на: 05 Јануари 2017, 01:16:39 am »
Па ја нигде не избегав не сум едноставно таков не бегам од одговорности се случило луѓе сме ке се разбереме ништо страшно не е нема зашто да размислувам на тој потег да бегам  и да сакам да избегам не можам возилото  е брендирано а и цели 2 дена бев во контакт со оштетениот.

За оштетениот е ова.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #52 на: 05 Јануари 2017, 02:09:15 am »
Тој што вика дека европски со странско возило не е можно нека се пријави со докази.. А јас деновиве (да го побарам) ќе го сликам и пуштам европскиот направен помеѓу мене и италјански камион.. Во Италија.. Значи може.

Е сега..
Бидејки полиција веќе била и направила записник.. може да го јадеш со 300 евра казна и 3 месеци возачка.. Бидејки си побегнал од местото на настанот. Грешка си направил зошто на самата кола не си оставил твој број.. и наместо полиција прво тебе ќе те барале. А штом си чекал преку фирма да те најдат значи јбг си ја зезнал работата и ќе те кошта малце повеќе од што е штетата на возилото.

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 193
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
« Одговори #53 на: 05 Јануари 2017, 04:06:14 am »
друже ти си се заебал што воопшто си го чекал, тетово не ти важат никакви сообраќајни закони, а тој што си вози кола низ тетово, си вози на негов ризик, дома имаме 5 коли, за низ град кола не користам идам со точак, а татко ми вози 30 години фичо за до работа пошто лом му го прават на паркинг и низ град 2 пара задни штоповии му искршија за нецела година и се откажа вози без штопови( 2 пати му го украдоа па го најде) и никој не му се јавил да го обештети ,,, така да си требал да си заминеш па ако те пријави некој (што чисто се сомневам пошто во тетово сите се "на подрум") ќе се правиш дека си бил и ти на подрум, а полиција во тетово не постои,тој што ги викнал сигурно биле негови пријатели со врски па те изиграле затоа, а инаку да ти дојде полиција за увид после ден два од сообраќајка во обединети арапски тетовати чисто сумњам..
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #54 на: 05 Јануари 2017, 08:31:17 am »
Тој што вика дека европски со странско возило не е можно нека се пријави со докази.. А јас деновиве (да го побарам) ќе го сликам и пуштам европскиот направен помеѓу мене и италјански камион.. Во Италија.. Значи може.

Е сега..
Бидејки полиција веќе била и направила записник.. може да го јадеш со 300 евра казна и 3 месеци возачка.. Бидејки си побегнал од местото на настанот. Грешка си направил зошто на самата кола не си оставил твој број.. и наместо полиција прво тебе ќе те барале. А штом си чекал преку фирма да те најдат значи јбг си ја зезнал работата и ќе те кошта малце повеќе од што е штетата на возилото.

Николче според нашата регулатива односно Закон за безбедност во сообраќај неможе да се прави европски записник помеѓу наше и странско возило за незгода случена на територија на Република Македонија.
Во секоја земја различно си е регулирано, во Европска унија си важи европскиот иако еден од учесниците е со странски таблици (не ЕУ таблици), исто така и во Србија и Босна може да се прави европски помеѓу странски возила.

Нашата регулатива е поинаква, иако според осигурителните компании подобро е вака, бидејќи полициски записник секогаш е почиста и подобра опција дури и да може да се направи европски записник

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14165
« Одговори #55 на: 05 Јануари 2017, 11:11:51 am »
Николче според нашата регулатива односно Закон за безбедност во сообраќај неможе да се прави европски записник помеѓу наше и странско возило за незгода случена на територија на Република Македонија.
Во секоја земја различно си е регулирано, во Европска унија си важи европскиот иако еден од учесниците е со странски таблици (не ЕУ таблици), исто така и во Србија и Босна може да се прави европски помеѓу странски возила.

Нашата регулатива е поинаква, иако според осигурителните компании подобро е вака, бидејќи полициски записник секогаш е почиста и подобра опција дури и да може да се направи европски записник

Чек, а зошто го теретат со 300-350 евра дека викнале полиција? Бидејќи напуштил со камионот?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6921
  • French diamond
« Одговори #56 на: 05 Јануари 2017, 12:17:47 pm »
И башка колку шо разбрав полицијата не го ни контактирала  pasat4e, значи сопственикот на Аудито сам го нашол и му се јавил за да се спогодат, а џандармеријата си пишат казна ако ништо не сработиле во случајот. Ах бе банана држава.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #57 на: 05 Јануари 2017, 14:13:59 pm »
Bez zapisnik od policija osiguritelnata kompanija nema ni da razgovara so tebe, vidi ako imas majstor  svoj neka mu go sredi gepekot. Vo kam ili oli sped vozis ?
Од кај знаеш кај работам :D :D
Go jadam istiot stap samo vo druga firma

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14165
« Одговори #58 на: 05 Јануари 2017, 14:20:40 pm »
Наравоучение. Ако ви се деси нешто со возило со странски таблици. Застанете јавете се во Полиција и то е то. Вака ...

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #59 на: 05 Јануари 2017, 14:51:22 pm »

Е сега..
Па јас не побегнав јас дури и го почекав но бев кнап со време имав и други тури за возење морав да одам а и бев сигурен дека некој ме видел и башка тоа камионот е брендиран а освен тоа во неделата во Тетово одам по 3 пати ако не исконтактирав со оштетениот самиот ке го барав при следното доаѓање во Тетово