Автор Тема: Потребен ми е совет!!!  (Прочитано 15309 пати)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
Одг: Потребен ми е совет!!!
« Одговори #75 на: 06 Јануари 2017, 17:22:33 pm »
Ova za zabranata e glupost nevidena. Nema nikakva vrska toa so zabrana. Ne treba da prifakas nikakov zapisnik od policija na koj ne si bil samiot prisuten. Podnesi zalba odi i na sud osven pokrivanje na stetata drugo ne prifakaj.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #76 на: 06 Јануари 2017, 18:50:29 pm »
Да си го бараш оштетениот и да му објасниш убаво неколку работи за кои те натаманил..
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6921
  • French diamond
« Одговори #77 на: 06 Јануари 2017, 21:36:46 pm »
Чим не ти тропнала полиција на врата, нема да имаш никаква казна.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #78 на: 06 Јануари 2017, 21:40:14 pm »
Не мораат да тропаат може само покана за на суд да му стигне после година дена.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #79 на: 06 Јануари 2017, 21:58:47 pm »
Да си го бараш оштетениот и да му објасниш убаво неколку работи за кои те натаманил..
Аааа ке го барам  отиден си е за Италија чоекот

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #80 на: 06 Јануари 2017, 22:03:23 pm »
Чим не ти тропнала полиција на врата, нема да имаш никаква казна.
Ама колку што разбрав се работи за глоба за направениот Полициски записник за кој јас не ни знаев дека е направен ниту пак бев присутен кога се правел кој треба да дојде на адреса само незнам на чива моја или на адреса на фирмата.Е сега ми спомнаа и дека нема одма да стигне после 2 до 3 месеца зависи а што се однесува на тоа за забраната која треба да ми се издаде сеуште не сум сигурен треба поубаво да се распрашам па ако има некој подобро информиран и упатен во тоа  би го замолил да ми објасни поубаво.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #81 на: 06 Јануари 2017, 22:03:52 pm »
Не мораат да тропаат може само покана за на суд да му стигне после година дена.
Каква покана за на суд????

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #82 на: 06 Јануари 2017, 22:18:28 pm »
Таква за на суд за прекршоци, ако не си потпишал ништо а казна ти следува идеш на суд евентуално кога ќе дојде твојот предмет на ред исто ко да си одбил да ја потпишеш казната.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #83 на: 06 Јануари 2017, 23:13:45 pm »
Таква за на суд за прекршоци, ако не си потпишал ништо а казна ти следува идеш на суд евентуално кога ќе дојде твојот предмет на ред исто ко да си одбил да ја потпишеш казната.
Друже јас со Полиција не сум имал работа нит сум правел Полициски записник оштетениот тоа све си завршил јас со Полиција сум си немал работа во дешавкава нит па сум потпишал некаква казна.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #84 на: 06 Јануари 2017, 23:32:39 pm »
Знам бе брат тоа и ми е поентата, дека воопшто нема потреба полиција да контактира со тебе за да ти пуштат прекршочна постапка преку суд. Не велам дека ќе го направат тоа и не ни знам дали тоа што си го направил се санкционира воопшто со казна, али не би било нешто неслушнато од нигде никаде покана за на суд да ти стигне после неколку месеци.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #85 на: 07 Јануари 2017, 00:03:08 am »
Мене ми има стигнато покана за на суд за сообраќаен прекршок, одма ми текна за кој се работеше, само што тогаш полицаецот не ми рече дека ќе ме пише, нити ми даде да потпишам ништо, само ми ги врати документите, и ми вика ајде цепај друг пат не така... барем да ми кажеше. После 6-7 месеци, оп плико во сандаче. За такво нешто мисле Клен.

Иначе Passat4e сакам да кажам браво за муабетот досега. И да те охрабрам така да продолжиш, поштено и без нервоза да се средат работите. Ако некој е нечесен за него си е.
« Последно менување: 07 Јануари 2017, 00:13:44 am brm brm »

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #86 на: 07 Јануари 2017, 00:53:49 am »
Мене ми има стигнато покана за на суд за сообраќаен прекршок, одма ми текна за кој се работеше, само што тогаш полицаецот не ми рече дека ќе ме пише, нити ми даде да потпишам ништо, само ми ги врати документите, и ми вика ајде цепај друг пат не така... барем да ми кажеше. После 6-7 месеци, оп плико во сандаче. За такво нешто мисле Клен.

Иначе Passat4e сакам да кажам браво за муабетот досега. И да те охрабрам така да продолжиш, поштено и без нервоза да се средат работите. Ако некој е нечесен за него си е.
Нешто слично на ова твоево направив и јас месец мај 2014 поминав кај Соборна на црвено ме виде Цајкан ме сопре ми пиша 300 евра казна али со опција ако ја платам во рок од 8 дена да биде 150.Така и направив ја платив во рок од 8 дена и си мислев дека све е завршено си ги прежалив парите ипак е тоа моја глупост тоа е тоа за после неполни 2 години зборам негде месец април 2016 ми дојде покана за во суд за прекршоци  оној што е кај  стадион во парк во бараките стари.По што судијата одлучи да ми стави забрана од 3 месеци за категорија Б и еве сега си чекам да дојдам на ред односно мојот предмет да дојде на ред и да ме повикаат во МТВ  сликање ова она и да ми ја стават забраната во возачката од 3 месеци е сега ме плаши истово да не се случи и со дешавкава после некое време да стигне на адреса покана за во суд и да ми опнат забрана и за Ц категорија ако тоа ми се деци мал ке ми биде Вардарон.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #87 на: 07 Јануари 2017, 01:22:01 am »
Алоо како може бе така? Нели докажа нешто дека казната ти е платена? или решиле казна и + забрана, не ми е јасно.
Забрана за Ц категорија неможат да ти дадат, оти како што кажуваш ова е покритие за полицискиот записник нема врска со сообраќаен прекршок...
Најубаво ти е ако можеш да се распрашаш по полиција да видиш дали и за што си пишан. Дали дирекно во станица, или по пријатели полицајци како и да е да дознаеш, да не чекаш да дојде до домашната адреса. Или ако дојде, и да платиш, да си чуваш доказ дека си платил

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6670
« Одговори #88 на: 07 Јануари 2017, 01:31:08 am »
Алоо како може бе така? Нели докажа нешто дека казната ти е платена? или решиле казна и + забрана, не ми е јасно.

За некои прекршоци, се предвидува и забрана за управување со моторно возило, како во случајов со поминување на црвено светло, т.е така беше со стариот закон, со новиов гледам го смениле.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #89 на: 07 Јануари 2017, 01:36:24 am »
Забрана за Ц категорија неможат да ти дадат, оти како што кажуваш ова е покритие за полицискиот записник нема врска со сообраќаен прекршок...
Најубаво ти е ако можеш да се распрашаш по полиција да видиш дали и за што си пишан. Дали дирекно во станица, или по пријатели полицајци како и да е да дознаеш, да не чекаш да дојде до домашната адреса. Или ако дојде, и да платиш, да си чуваш доказ дека си платил
Не ти докажав :D :D покрај тоа што семафорот се затвори се отвори зелено за пешаци а во тој момент имаше 3-ца пешаци што веќе беа стапнати на пешачкиот премин а јас со сета сила на КОЧНИЦАТА  се укопав пред нив фалеа миниметри некој од нив да настрада.Сето тоа го виде Цајканот кој во тоа време собираше непрописно паркирани коли по Партизанска и казната што ми ја пиша ми ја пиша него не ми кажа дека ке има прекршочна санкција за загрозување на човечки живот или како и да гласеше во поканата на суд не се сеќавам ме мрзи сега да ја барам.Затоа и ми дојде на адреса понака за на суд и ми изрекоа забрана од 3 месеци која чекам да ми ја впишат во дозвола е сега ако недај боже и за ова бидне нешто слично го наебав начисто останав без работа тогаш.