Автор Тема: Golf Rallye  (Прочитано 381598 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Golf Rallye
« Одговори #1875 на: 07 Февруари 2013, 16:14:31 pm »
Кими, бројот на шасијата се води, дека е Голф Рели :)

И тоа, ја прави вредноста на возилото, како што ви кажа 2фаст

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #1876 на: 07 Февруари 2013, 16:15:57 pm »
Целта му е да направи Голф 5 со школка од Голф Рели. Ни реплика ни ништо. Поправете ме ако грешам.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1877 на: 07 Февруари 2013, 16:17:50 pm »
Бројот на шасија е единственото нешто што ќе остане од оргиналот.  

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
« Одговори #1878 на: 07 Февруари 2013, 16:19:31 pm »
Целта му е да направи Голф 5 со школка од Голф Рели. Ни реплика ни ништо. Поправете ме ако грешам.

Од кога голф 5 има карбон облоги на вратите, хенд мејд ролбар, хенд мејд делови од каросерија... и уште 100 специјално одбрани делови на кој намена им е колава да ја направат по уникатна и побрза.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #1879 на: 07 Февруари 2013, 16:26:14 pm »
Откако подвозјето од Голф 5 беше упасирано на шасијата на Релито.
Паметам пост од самиот автор кој целиот проект упростено го претстави така.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #1880 на: 07 Февруари 2013, 16:40:05 pm »
2ф4ј ќе ве мава со рачваст 32ка ако продолжите.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1881 на: 07 Февруари 2013, 17:35:29 pm »
Моето прашање би било, дали 2фаст планира да го продава некогаш (како 2те Аудија) или ова ќе се чува засекогаш?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #1882 на: 07 Февруари 2013, 17:49:44 pm »
ako mu dade nekoj 100.000 evra mozebi i da...

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #1883 на: 07 Февруари 2013, 18:05:20 pm »
Ако го продаде ја ќе го чекам доле кај бензиската купецот и рекет одма!! :D Мора низ Бутелов да остане да грофта од снага!! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1884 на: 07 Февруари 2013, 18:10:10 pm »
Мартин што тропаш глупости....

Не гледаш дека само саш талблата и евентуално едни виљушки се од голф 5, не гледаш кочници од камаро, и Ауди S8, Кваки од порше, мотор од леон, цело подвозје е комбинација од VW групација...

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #1885 на: 07 Февруари 2013, 18:29:09 pm »
abe ostaj riki neka si kazat decata po nesto... ;)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #1886 на: 07 Февруари 2013, 19:05:00 pm »
Limited edition ама ако е фабрички а ова дефинитивно нема да биде дел од тоа бидејќи е се променето. Изгледа ова од внатре како онаа лимитирана серија од 5018 има исти мотор и слично? Ова е сосема ново изработено во гаража возило во школка на голф 2.
Така да јас го делам мислењето со стратро
Ne postoi del od originalnoto podvozje, motor, vnatresnost sto ne moze da se zastrafi pak nazad i ne e golf 2 druze nego Golf Rallye :P

Te sfakam ja...ali Golf Rallye ili Golf 2...i licno mene nadvoresno mi se dopaga pomalku od Corrado ili Sciroco.

http://www.breezemotorsport.com/images/rallye1.jpg
http://www.corradoworld.com/pictures/18194/1991_Volkswagen_Corrado.jpg
Moe mislenje so koe nikoj ne mora da se slozi.:)
Plus, ako ne gresam ti pravis replika na Golf Rallye, a ne restavracija na original Golf Rallye..iako tvoevo veruvam deka ke bide mnogu podobro i pobrzo od originalot.
Tvoj vkus tvoe mislenje Stratro ;D Inaku ne pravam nikakva replika voziloto e original Golf Rallye so izvrseno vestacenje za da se potvrdi toa ;)
Celta e da se nappravi pomoderen i brz Golf Rallye
Бројот на шасија е единственото нешто што ќе остане од оргиналот.  
Toa se muabeti za mali deca ??? Ocigledno ne si ja fatil temava od pocetok ??? Edinstvenoto nesto prepraveno vo skolkata na vozilovo e Haubata( koja vo sekoe vreme moze da se stavi originalna) i dodadeni se dva drzaci pozadi na glavnite sini za da se zastravi modificiraniot zaden trap (koi ako se stavi normalen syncro trap se visok i nisto ne smetaat)
Откако подвозјето од Голф 5 беше упасирано на шасијата на Релито.
Паметам пост од самиот автор кој целиот проект упростено го претстави така.
Podvozjeto e od Golf 3 VR6, samo zadniot trap e modificiran kako bi mozelo da se zastrafi Haldex Gen 2
Моето прашање би било, дали 2фаст планира да го продава некогаш (како 2те Аудија) или ова ќе се чува засекогаш?
Se razbira ako dade nekoj 100000 evra , a Dvete Audija gi dadov za dobra cena so nadez deka pak ke gi vratam ...ako me pratis ke znaes deka ednoto e veke kaj mene, ama drugoto e vo stranstvo taka da pisi propalo :D
Не гледаш дека само саш талблата и евентуално едни виљушки се од голф 5, не гледаш кочници од камаро, и Ауди S8, Кваки од порше, мотор од леон, цело подвозје е комбинација од VW групација...
I se moze da se vrati na standard koga sakas ;D
I da dodadam znaci ne restavriram ne pravam repliki tuku ednostavno si pravam kola za keif . Na kogo mu se sviga OK na kogo ne mu se sviga pak OK ;)
Najbitnoto e jas da si bidam zadovolen od ishodot na mojot trud i vlozeni sredstva ;D

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #1887 на: 07 Февруари 2013, 19:22:19 pm »
Не само ти задоволен,јас сум презадоволен од тоа што имам некогаш да видам ваков проект во живо од каде почнал до каде стигнал како финален производ и инспирација понатака за некој проект што јас би го правел...Значи се што се прави не е воопшто битно кога се работи за мерак,битно е да му праи мерак на 2фаст ние тука сме само да дадеме предлози и совети ако за нешто можеби повеќе се разбираме,а он си знае дали ќе испадне Голф Рели некое кастум возило од неговата школка и што комбинира за да го постигне перформансот што он го посакува сосема е тоа небитно.Се што се работи се работи со многу љубов,мерак и најбитното секој детал темелно е наместен-пицајзла јеботе хехе :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1888 на: 07 Февруари 2013, 19:27:05 pm »
Те пратам, те пратам. Само напред :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #1889 на: 07 Февруари 2013, 19:45:43 pm »

Kaко надополнување на кажаното, Ауди прв го претстави тој мотор во феноменалното S3...Потоа го ставија во Edition 30 и Seat Leon Cupra R...

Пред некој ден ја листав целата тема, му ја покажував на другар од Србија, и ми искоментира дечкото дека овој што го прави проектот не знае да погреши во изборот... 

Карбонот изгледа прекрасно...