Автор Тема: Golf Rallye  (Прочитано 382425 пати)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
Одг: Golf Rallye
« Одговори #1620 на: 02 Август 2012, 01:02:24 am »
 :)
« Последно менување: 06 Декември 2013, 16:41:07 pm 2fast4you »

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #1621 на: 02 Август 2012, 01:05:32 am »
Се разбираме, сум сретнал такви сензори кои одбројувањето го вршат преку магнетен прстен мада прстенот најчесто се наоѓа на лагерот не сум знаел дека на 5ката се вака изведени ;)
А за да направиш голф 5 од голф 2 треба да скокнеш два голфа, мада гледам добро ти оди :D

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #1622 на: 02 Август 2012, 01:08:24 am »
Се разбираме, сум сретнал такви сензори кои одбројувањето го вршат преку магнетен прстен мада прстенот најчесто се наоѓа на лагерот не сум знаел дека на 5ката се вака изведени ;)
А за да направиш од голф 5 од голф два треба да скокнеш два голфа, мада гледам добро ти оди :D
I na 5kata se na lagerot ama ovde se izvadeni samo prstenite i planiram da gi fiksiram na zglobot. Rasturiv 4 zdravi lageri od Golf 5 ??? . Nemam drugo resenie ???

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #1623 на: 02 Август 2012, 01:17:00 am »
Е тоа ќе е малку проблем мада може да го залепиш магнетниот прстен на лимениот дел што ти е ставен на зглобот, значи на магнетниот прстен од задната страна да ставиш лепило а пред да ги лепиш да го набиеш лимениот прстен на зглобот.
Може малку да ти е проблем додека да го наместиш лимениот прстен да е идеално право на зглобот. Мислам дека се разбираме што сакам да ти кажам.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #1624 на: 02 Август 2012, 01:30:03 am »
Е тоа ќе е малку проблем мада може да го залепиш магнетниот прстен на лимениот дел што ти е ставен на зглобот, значи на магнетниот прстен од задната страна да ставиш лепило а пред да ги лепиш да го набиеш лимениот прстен на зглобот.
Може малку да ти е проблем додека да го наместиш лимениот прстен да е идеално право на зглобот. Мислам дека се разбираме што сакам да ти кажам.
Se razbirame :) ama problemot nema da bide vo mestenjeto ili fiksiranjeto na prstenot tuku vo fiksiranjeto i rastojanieto na ABS senzorot ;) Bidejki site cetri mora da bidat na ista odalecenost od magnetniot prsten :)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #1625 на: 02 Август 2012, 01:39:11 am »
Тоа веќе ќе е малку зезнато не знам ова лепилово што си го ставил дали сензорите ќе ги држи цврсто да не мрдаат, за тоа дали се на исто растојание сите ќе треба малку да си играш со нив. Најлесно е да ги пратиш во мерни блокови во VCDS додека возилото се движи, сличен проблем се јавува на пасат од 1997 до 2004 се случува да се истргаат сензорите пошто не се со штрафови потоа АБС-от се вклучува при кочење на мали брзини одприлика 10км/ч.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1626 на: 02 Август 2012, 02:35:05 am »

edinstveniot problem sega e kako da se fiksira ABS senzorot ... ama u svetot veke postojat sekakov tip na lepila taka da mislam deka nema da bide problem   ;)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е оти не напраиш некој алуминумски, метален дрчаж потпора, која би се зацврсувала на тоа ф8 ли, местото?

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #1627 на: 02 Август 2012, 08:47:41 am »
Тоа веќе ќе е малку зезнато не знам ова лепилово што си го ставил дали сензорите ќе ги држи цврсто да не мрдаат, за тоа дали се на исто растојание сите ќе треба малку да си играш со нив. Најлесно е да ги пратиш во мерни блокови во VCDS додека возилото се движи, сличен проблем се јавува на пасат од 1997 до 2004 се случува да се истргаат сензорите пошто не се со штрафови потоа АБС-от се вклучува при кочење на мали брзини одприлика 10км/ч.
Ova sto e staveno e ziva guma ne e lepak. Senzorite ke gi fiksiram na kraj, tuka e staven samo da vidam dali e izvodlivo ;)

edinstveniot problem sega e kako da se fiksira ABS senzorot ... ama u svetot veke postojat sekakov tip na lepila taka da mislam deka nema da bide problem   ;)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е оти не напраиш некој алуминумски, метален дрчаж потпора, која би се зацврсувала на тоа ф8 ли, местото?
Nikako ne e izvodlivo da se napravi drzace. ABS senzorot e plasticen i koga ke mu ja iseces uskata kade sto originalno se strafi ne ostanuva prostor za nisto :(
Ja razmisluvav taa opcija pa merev premeruvav ama ne biva :)
Duri razmisluvav da pocnam malku po malku mestoto kade e M6 strafceto da go vdlabnam za da moze senzorot da propadne. Ama senzorot treba da propadne 10 mm a na toa mesto zelezoto e 10mm debelo. Znaci ke stignam do drugata strana i pak ke nemam na sto da go zastrafam ???

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #1628 на: 03 Август 2012, 10:27:12 am »
 :)
« Последно менување: 06 Декември 2013, 16:41:19 pm 2fast4you »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1629 на: 03 Август 2012, 10:39:12 am »
Профи си... нема што.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1630 на: 03 Август 2012, 10:40:35 am »
Не знам колку време ми требаше да ја разлистам цела тема...

Немам зборови! Секоја чест! Ај што изгледа супер профи комотно може да се стави во категорија на светски квалитет што го гледаме по оние фенси амерички телевизии последниве години

Фантазија, секоја чест и многу ми е драго што постојат вакви вредни луѓе и кај нас.

Гледам дека имаш тјунинг гаража, се бавиш и со реставрации или ова го правиш само во слободно време?

Голем поздрав и само напред.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #1631 на: 03 Август 2012, 10:45:19 am »
Не знам колку време ми требаше да ја разлистам цела тема...

Немам зборови! Секоја чест! Ај што изгледа супер профи комотно може да се стави во категорија на светски квалитет што го гледаме по оние фенси амерички телевизии последниве години

Фантазија, секоја чест и многу ми е драго што постојат вакви вредни луѓе и кај нас.

Гледам дека имаш тјунинг гаража, се бавиш и со реставрации или ова го правиш само во слободно време?

Голем поздрав и само напред.
Fala za ubavite zborovi ;)
Ova e nesto sto go pravam vo slobodno vreme a imeto na garazata dojde nekako so potpisuvanjeto na dogovorot za REVO Technik dilerstvoto koe go zemav za kaj nas. Morase da ima ime pa taka se rodi TuningGarage ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1632 на: 03 Август 2012, 12:13:04 pm »
Јас сакам тука пред сите да потпишеш дека на Wörthersee 2014 ќе има представник од Македонија :)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1633 на: 03 Август 2012, 12:23:15 pm »
Ја би рекол ако се потруди малце и на Wörthersee 2013 ќе има!  :P

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1634 на: 03 Август 2012, 12:27:35 pm »
Според калкулациите кои ги изнесе 2f4y многу тешко. Башка и треба малку да се разработи Голфчето :)