Автор Тема: Opel Meriva A 1.7 CDTI  (Прочитано 77508 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: Opel Meriva A 1.7 CDTI
« Одговори #315 на: 12 Јануари 2022, 17:44:55 pm »
Добра опција е и блутут. Јас кога го прашував неможеше да вгради ни аукс ни блутут на цд30 само на цд30мп3. Ваљда се промениле работите.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #316 на: 12 Јануари 2022, 18:21:00 pm »

На здравје сервис. Каде го правеше, бис моторс? Тука сме со километри, те јадам за 1000ка .
Со радио што направи??

Еее фала

Да, БИС моторс.

Радио, се откажав од мултимедија. Ме пишманија (сега за сега). Ќе го праќам у Штип за да ми вградат bluetooth само.

Sent from my Mi 10T Pro
Кај Hobby Tomy ќе го праќаш? Кој модел ти е радиото?

Кај мене на DVD90 Navi не можел да вгради ни аукс ни блутут, ми го скрши срцето.

Да, кај него. Правев муабет уште пред нова година, се договоривме за после празнициве. CD30 е иначе (без MP3) со 6 мемории. Ми рече дека нема да е проблем. Па ако испадне арно, ќе му го праќам и од цитроенот.

Ако не, за некој месец ќе ме стрефат пак будалите, ќе зеам мултимедија..

Sent from my Mi 10T Pro

Твоја среќа, ќе ушпараш пар илјадарки што инаку за мултимедија би ги дал. Јас немам друга опција освен мултимедија, освен некоја послаба варијанта на радио да земам, али така кога ќе видиш, car pass + поврзување со бордот + самото радио, ист трошок ќе ми се фати како мултимедија да земам. Не се живее со ова трансмитеров во упаљачот што се брца, пола песни им ги научив на шошониве од што се пребацува само што ќе мирисне уште еден уред на истата фреквенција. Изгледа по потентни им се нивниве сигнали. ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #317 на: 12 Јануари 2022, 19:08:31 pm »
@Zile да, да... Порано не можеше... Па можеше само aux, па само во моно... И баш пред нова година убаво го распрашав, ми појасни убаво чоекот. Башка и цената е многу прифатлива...

@ivanxh убаво си кажа... Пробав трансмитери од 5 до 25 евра, сите се горе-доле исти к**ац. Првата замисла ми беше секако оваа варијанта, ама како почнав да разгледувам се повеќе и повеќе, почнаа да ми растат и апетитите... За на крај да седнам, да се приберам и да се одлучам на оваа варијанта.

Замисли мене у Бутел како ми е... 😁😁

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #318 на: 12 Јануари 2022, 19:18:18 pm »
@Zile да, да... Порано не можеше... Па можеше само aux, па само во моно... И баш пред нова година убаво го распрашав, ми појасни убаво чоекот. Башка и цената е многу прифатлива...

@ivanxh убаво си кажа... Пробав трансмитери од 5 до 25 евра, сите се горе-доле исти к**ац. Првата замисла ми беше секако оваа варијанта, ама како почнав да разгледувам се повеќе и повеќе, почнаа да ми растат и апетитите... За на крај да седнам, да се приберам и да се одлучам на оваа варијанта.

Замисли мене у Бутел како ми е... 😁😁

Опаа мераба роџа, јас од Топанско сум. ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #319 на: 12 Јануари 2022, 19:18:58 pm »
Тоа е тоа... Иста мака делиме.

Sent from my Mi 10T Pro

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #320 на: 15 Јануари 2022, 19:41:29 pm »
Mojoт e Duracell Advanced 74ah. Конкретно овој: https://www.duracell-automotive.com/en/Products/Car-batteries/Duracell-Advanced/33-DA-74

Кога го зимав, наводно по каталог, овој беше за колава. По интернет ако седнеш да прочепкаш, дава 70ка, 72ка, 74ка.. во зависност од производител.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #321 на: 15 Јануари 2022, 19:49:41 pm »
Во упатството што јас го имам, не пишува ништо во врска со точна спецификација и вредности. Така да, не си стварај јадови.

Онлајн на страните на производителите, кога ќе внесеш модел на возило, дава препорака. Така да, јас да сум ко тебе, не би се преоптеретувал со други информации. Што си решил да зимаш, пиши на сајтот, провери, ќе си видиш.

Од друга страна има и членови на форумов што се стручни у таа област, можеш да се обратиш у темата на акумулатори, сигурно подобро ќе ти објаснат, па и ќе ти препорачаат што да земеш.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #322 на: 15 Јануари 2022, 19:54:43 pm »
да, на сајтот на Duracell препорачува Starter 70ка и Advanced 72ка. Најубаво види си во темата за акумулатори, има момци и што работат со тоа, сигурно ќе ти помогнат. :)

Инаку @KaZaN @Zile @ivanxh, за CD30 го имате ова - https://www.aliexpress.com/item/4001207218059.html
пробано ти е ова? зошто имаш различни модели на CD30... Обично оваквите додатоци се за тие поновите модели... бар така е у мојот случај.

edit: сега видов, не е за моето радио. баш подоле во описот пишуе за кое радио е некомпатибилно, а моето е баш такво. :D

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #323 на: 15 Јануари 2022, 19:57:46 pm »
Инаку @KaZaN @Zile @ivanxh, за CD30 го имате ова - https://www.aliexpress.com/item/4001207218059.html
DVD90 Navi е моето, гледам го има во supported листата али за жал 2006та е мојава. :'(

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #324 на: 15 Јануари 2022, 20:10:52 pm »
Не одговара и за моето бившо!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #325 на: 15 Јануари 2022, 20:13:58 pm »
За акумулатори гледајте физичките димензии да ви одговараат, Ah и не е толку битно дали ќе биде плус/минус.

Јас се откажав од Duracell поради цената, 1200 денари поскапо ми идеше ама затоа завршив со стиропор под акумулаторот - тој што го избрав имаше помали физички димензии од оригиналниот а иста ампеража. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #326 на: 15 Јануари 2022, 20:16:05 pm »
Ја договорив, понеделнички го праќам за Штип да ми вградат bluetooth.

Sent from my Mi 10T Pro

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2211
« Одговори #327 на: 15 Јануари 2022, 20:18:52 pm »

Sent from my Mi 10T Pro

Јас ќе го земев да го однесам и вратам, ама не оставија од дома да работиме наредната недела...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #328 на: 15 Јануари 2022, 20:28:31 pm »

Sent from my Mi 10T Pro

Јас ќе го земев да го однесам и вратам, ама не оставија од дома да работиме наредната недела...
Да си жив и здрав. Фала на понуда. Еден правец секако планирам да идам, друг нека иде по карго.

Sent from my Mi 10T Pro

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #329 на: 15 Јануари 2022, 20:44:12 pm »
Пууу, штета, на ниеден не ни одговара на радиото!  :(
Јас го решив тој проблем со мултимедија оддамна.

Sent from my Mi 10T Pro
Ај на здравје, па кажи како ке биде!! Јас го чувам старото радио така да не е на одмет да му вградам блутут па нека седи за резерва.