Автор Тема: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer  (Прочитано 47302 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Одг: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer
« Одговори #150 на: 11 Јануари 2017, 18:37:46 pm »
Што ти прави квалитетно гориво :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #151 на: 11 Јануари 2017, 18:41:04 pm »
Тек ќе видам горивата дали и колку имаат разлика тука. Претходното пунење беше на Вестфален, ова беше на Есо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #152 на: 24 Јануари 2017, 21:07:34 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #153 на: 24 Јануари 2017, 21:41:05 pm »
Бев денеска во Опел. Ми рекоа дека не можел да се програмира клучот, пошто не следела таа функционалност во тоа ниво на опрема (жими таквото, си нарачав Опком, ќе си го средам сам).

Задните паркинг сензори имаат проблем кој денеска ми го потврдија дека постои. Тоа што ме иритира е што ми кажуваат цена колку би чинеле да се сменат, мада чекам да ми се јават да ми кажат официјален став. Не гледам како и зашто да треба да плаќам за нови сензори, особено пошто колата е земена пред 2 месеци, од кои 1 месец седеше на паркинг пошо немав дозвола да ја возам. Се надевам нема да ја отераат у непосакувана насока работава, пошо на нос ќе им ја извадам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #154 на: 24 Јануари 2017, 21:43:33 pm »
Имаше гаранција на колата кога ја купи? Нели Луки збореше дека дилери морале да даваат гаранција...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #155 на: 24 Јануари 2017, 21:45:08 pm »
Абе ко демек у Македонија само простаклук, ама изгледа потекнува од северов а Штрумф?

Те виделе тебе нашинец, си рекле ај да го заебаваме малце босанецов :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #156 на: 24 Јануари 2017, 22:03:52 pm »
Имаше гаранција на колата кога ја купи? Нели Луки збореше дека дилери морале да даваат гаранција...

Има гаранција, пошто задолжително мора да има. Не знам што се' покрива гаранцијата.

Абе ко демек у Македонија само простаклук, ама изгледа потекнува од северов а Штрумф?

Те виделе тебе нашинец, си рекле ај да го заебаваме малце босанецов :D

Секаде кај што сме имале проблеми и/или недоразбирања до сега, сме успеале да ги разрешиме со муабет и разбирање, што не е баш случај кај нас. Се надевам дека и во овој случај ќе биде така.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #157 на: 24 Јануари 2017, 22:19:47 pm »
Гаранција има за колата дека е во возна состојба, а за проблеми како што се сензори, сијалици и слично мислам дека нема. Ти пак попрашај си.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #158 на: 25 Јануари 2017, 12:20:53 pm »
Иначе топло ти препорачувам да си водиш и евиденција за анти корозивна заштита. Има во Service manual дека треба да се врши редовно во официјален сервис, си има дури посебни странички за тоа. Ако ти е пропуштено тоа, а по неколку години ти се јави некаде корозија, нема да ти ја признаат гаранцијата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #159 на: 25 Јануари 2017, 12:22:14 pm »
Евидентирано е и тоа, последната проверка е направена во ноември, пред да ја земеме.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837
« Одговори #160 на: 25 Јануари 2017, 12:23:11 pm »
Одлично ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #161 на: 26 Јануари 2017, 16:51:45 pm »
За разлика од Лансерот, чиј борд компјутер у децимала точно покажуваше просечна потрошња, кај Инсигнијава ми покажа 5,6, додека вистинската беше 5,82.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #162 на: 26 Јануари 2017, 17:39:10 pm »
Една паралела да направиш Инсигнијата и Лансерот,  како, што и зашто?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #163 на: 26 Јануари 2017, 23:24:03 pm »
Не те разбирам баш, паралела во кој смисол? Поприлично се различни двете возила...

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #164 на: 27 Јануари 2017, 07:42:19 am »
Па затоа дека се различни, бензинец на плин и дизел, што е според тебе подобро, онака се различни класи не може да се прави споредба.