Автор Тема: CARclub Тест: Volvo S90 D5 Inscription AWD  (Прочитано 20847 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: CARclub Тест: Volvo S90 D5 Inscription AWD
« Одговори #45 на: 15 Ноември 2016, 14:36:50 pm »
78.000 евра се 83.000 долари за основен модел.
25.000 долари поскапо отколку во Америка која ја земав како пример.

Како да се зборам заштеда од потрошувачка на колава кога во старт ме колат дополнителни 25К за да ја купам без да знам зошто.

Колку што памтам МИДА имаа еден член на форумов кој одговараше на прашања, па нека каже.
Не очекувам ти да знаеш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #46 на: 15 Ноември 2016, 14:37:41 pm »
Ајде види колку и какви увозни давачки имаат во Америка, какви имаме ние. Или кога веќе ја спомнавме Србија во муабетов, дали Србија има акциза на возила или не?

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #47 на: 15 Ноември 2016, 14:39:22 pm »

Како да се зборам потрошувачка на колава кога во старт ме колат дополнителни 25К за да ја купам без да знам зошто.

Колку што памтам МИДА имаа еден член на форумов кој одговараше на прашања, па нека каже.
Не очекувам ти да знаеш.

15к за царина акциза транспорт и слично, и 10к ќар за Волво Македонија. Мора и тие луѓе да живеат од нешто. ;D :D

Шала на страна, до Америка шимпент е сигурно поскап, прекуокеански оди.. :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #48 на: 15 Ноември 2016, 14:40:43 pm »
Целата дискусија за цената потекнува од тоа што варирањето споредено со други земји е огромно. Инаку, не верувам да имаше толку дискусија за цена. Цената е многу контроверзна во случајов, а контроверзии секогаш изнудуваат силна воља за коментари и дискутирања, на било кое поле.

Како да се зборам потрошувачка на колава кога во старт ме колат дополнителни 25К за да ја купам без да знам зошто.

Не очекувам ти да знаеш.

15к за царина акциза транспорт и слично, и 10к ќар за Волво Македонија. Мора и тие луѓе да живеат од нешто. ;D :D

Шала на страна, до Америка шимпент е сигурно поскап, прекуокеански оди.. :D
Затоа викам батали Америка. Глеј си Европа, исти се цените скоро секаде.

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
« Одговори #49 на: 15 Ноември 2016, 15:06:13 pm »
Колава е перверзии. Предницата може слободно да кажам дека е една од најубавите со светлата на Тор, ама задницана ме утепува. Никако не можам да ја сварам.
И не знам колку може да се такмичи против новава Е класа. Надворешно некако ми е поусогласена, може дека веќе трета кола им е со ист дизајн (C и S класите), а ентериерот... Не дека е лошо Волвово, ама внатрешно Е класата ми е ко сосема некоја друга класа. Фотељата дома не ми е толку удобна колку седиштата во мерџото.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #50 на: 15 Ноември 2016, 15:28:22 pm »

И каква Е класа ми следува за 107.000 евра и кусур да ми остане?
AМГ со 4000 кубика V8 и 400 КС.
Ете каква.

upload an image
« Последно менување: 15 Ноември 2016, 15:36:16 pm Stratro »

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #51 на: 15 Ноември 2016, 15:36:19 pm »
И пак се вративте на цената :) Шала настрана, да имаш пари да го купеш/дозволиш ова ауто, цената па баш и нема да се гледа многу, тогаш ке биде битен детал вкусот. Дизајнот, особено предницата ми е незаменлива, ниедна мечка нема поубава(барем мене) напред од Ѕ90ката. И како што кажа членот погоре, задницата малце е утната, ама барем е подобрена од Ѕ60 и Ѕ40, нова класа е Ѕ90/V90, ама затоа пак V90 ти е класа караван, според мене најубав(за изглед) караван иако никогаш не сум сакал караван.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #52 на: 15 Ноември 2016, 15:39:03 pm »
И каква Е класа ми следува за 107.000 евра?
Моментално сеуште е нова Е класата и не се извадени толку јаки модели. Најјака моментално, „верувал или не“  е кутрата E43 AMG за ништожни 89.000 евра со 3000цц 4х4 400кс. Сепак останува твое да избереш помеѓу C63AMGs 98800eur, S350dL за 104000, или G350BT4M за 115000. Секако согласно твоите потреби. Или Volvo S90 секако нели.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #53 на: 15 Ноември 2016, 15:39:14 pm »
И пак цената диктира да не го помирисам Волвово....поготово покрај Е класа АМГ.
Ете зашто е (нај)битна.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #54 на: 15 Ноември 2016, 15:50:16 pm »
Нема веза цената бе луѓе! На толку пари цената не се гледа, не разбирате ??? Прост пример, Волво е шведско и во Шведска е највозената кола без разлика на цената! Не можат швеѓаните да возат мечки/беемве/ауди од по 100к евра ??? Имаат, можат да си дозволат, АМА пак купуват и возат ВОЛВО.,! Едноставно секој не сака да возе ЈАКА кола и да му троше повеќе отколку плата што зима, некој сака луксуз ама да троше како Апеен, аман потековте со цената... Исто како што потековте со ДИЗЕЛ во Македонија, оти дизелот ти е многу поефтин од бензинот, што во други држави речиси е изедначена цената помеѓу дизелот и бензинот...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #55 на: 15 Ноември 2016, 15:59:24 pm »
Нема веза цената бе луѓе! На толку пари цената не се гледа, не разбирате ??? Прост пример, Волво е шведско и во Шведска е највозената кола без разлика на цената! Не можат швеѓаните да возат мечки/беемве/ауди од по 100к евра ??? Имаат, можат да си дозволат, АМА пак купуват и возат ВОЛВО.,! Едноставно секој не сака да возе ЈАКА кола и да му троше повеќе отколку плата што зима, некој сака луксуз ама да троше како Апеен, аман потековте со цената... Исто како што потековте со ДИЗЕЛ во Македонија, оти дизелот ти е многу поефтин од бензинот, што во други држави речиси е изедначена цената помеѓу дизелот и бензинот...
Па да де, си купуваат Волво С90 инскрипшн како нема да си купат кога кошта:

http://byggdinvolvo.volvocars.se/se/bilar/bygg-din-volvo/#/configurator

На црново многу поубаво се согледува колата, а и си делува елегантно за разлика од белото. Особено со кафеава кожа внатре да разбие, баш океј може да се провне како опција.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #57 на: 15 Ноември 2016, 16:08:53 pm »
Па ете чим велиш кошта толку пари, преведи го на МК и ке кошта 50к, а цело време спомнуват 100к дека кошта.... И не знам како си ја градил, ама под 40к Ѕ90 тешко.
https://www.blocket.se/hela_sverige?q=s90&cg=1020&w=3&st=s&ps=&pe=&mys=&mye=&ms=&me=&cxpf=&cxpt=&c=&fu=&gb=&ca=17&is=1&l=0&md=th&cp=&cb=41

И сигурен сум 100% дека не е таа цена, на крај ке ти опнат она 25%moms(мислам дека е данок) пошто тоа не се плаќа само на фирма, а на приватно лице си плаќа тај данок. А немој никако да помислеш дека ке го купеш на фирма, а ке си го возеш за лични потреби, на еден босанец мој поранешен газда, беше до босна со службена кола, а ја користил за лични потреби, казна од 400к круни.

Имат и они некои си скриени давачки. Нема како кај нас, одеш да си купеш спална, ја гледаш спалната, прашаш колку пари, платеш и клатеш... тука посебно ти наплаќат душек, покривач, држачи, штрафови...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #58 на: 15 Ноември 2016, 16:15:11 pm »
Без данок е 33.800 еве ја http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=228245830

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #59 на: 15 Ноември 2016, 16:19:28 pm »
Епа кога имаат скриени давачки и трошоци шо не тинкаш овде дека си возеле ова си возеле она.Најмногу возат Волво ради тоа што е нивно производство,гордост им е.После тоа ради шо им е поевтино спрема конкурентите имаат повластици,кредити,лизинг и сл...сервисирањето истотака им е поевтино а и таксите им се поевтини за домашните возила наместо за увозните.Капираш?

Си се запнал купи го во Шведска увези го во Македонија...па ти ке купиш нова кола и ке ти ја рачунаат според вредноста нема да ти ја рачунаат како половна 15г.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D