Автор Тема: Alfa 159 auto adjusting headlights  (Прочитано 2549 пати)

Отсутен Kristijan001

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 65
Alfa 159 auto adjusting headlights
« на: 05 Ноември 2016, 20:58:07 pm »
Здраво дали некој знае каде може да се најде задното стабилизаторче за хенон светлата (нагоре надоле да идат) на алфа 159, мене ми е скрсшено па само нагоре ми светат?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44044
  • Il Moderatore
Одг: Alfa 159 auto adjusting headlights
« Одговори #1 на: 05 Ноември 2016, 21:08:08 pm »
http://ricambi.alfisti.net/product_info.php?products_id=10262
Веројатно и во AutomobileSK.
Инаку, додека не си нарачаш, или налеташ на растурена 159 со ксенон, постои процедура преку боди компјутерот да ги „нулуваш“ фаровите. така да, без разлика во која положба е сензорот во моментов, треба да ја направиш таа процедура, и би требало фаровите да бидат како што треба на празна кола, да не одат во вис. Секако, кога ќе седнат позади двајца, пак ќе отидат во вис, и тука немаш спас се додека не го смениш сензорот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kristijan001

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 06 Ноември 2016, 01:07:12 am »
Мене сензорот ми работи , него тоа стабилизаторчето што е кај задната гума е скрсено  и при дупки не се мрди за да идат горе доле светлата , сеа го имам стегнато во некоја најдобра можна позиција со стеги али пак не е тоа тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 06 Ноември 2016, 01:18:51 am »

Ако мислиш на она под број 6, тогаш или од растурена, или од Аутомобиле СК. Не би требало да е многу скапо и да го нарачаш од АутоСК.
51796770 е p/n за за fwd колите, а 51796771 е p/n за Q4. Како и да е, ако си го фиксирал веќе некако, ти треба калибрација преку ОБД.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kristijan001

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 06 Ноември 2016, 01:23:09 am »
Бев во аутомобиле пред некое време и му објаснувам на човекот на шалтер што ми треба, и ме глеа ко теле и ми вика незнам дека постои такво нешто... хахха

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 06 Ноември 2016, 01:47:31 am »
Појди со сликава и со парт намберот што ти го пишав, и ќе знае дека постои. Ќе провери во каталог.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14309
« Одговори #6 на: 06 Ноември 2016, 15:21:06 pm »
што и да бараш кај нас се оди со part number