Автор Тема: Mercedes c 200 cdi 2001 automatic  (Прочитано 2593 пати)

Отсутен To-ni

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Mercedes c 200 cdi 2001 automatic
« на: 10 Октомври 2016, 19:36:37 pm »
Znaci mi se javuva sledniot problem:Ne mnogu cesto ama od vreme na vreme se pojavuva problem so menjacot mi zaglavuva vo vtora brzina koga naglo natiskam na gas i moram da zastanam da go izgasam i pa da za zapalam i posle toa si raboti dobro dali e nesto seriozen problem ili ne e.. Vi blagodaram na site sto ke mi pomognete dokolko mozete ke mi bidat od korist vasite soveti

Отсутен To-ni

• Почетник
  • *
Одг: Mercedes c 200 cdi 2001 automatic
« Одговори #1 на: 10 Октомври 2016, 20:08:28 pm »
Znaci mi se javuva sledniot problem:Ne mnogu cesto ama od vreme na vreme se pojavuva problem so menjacot mi zaglavuva vo vtora brzina koga naglo natiskam na gas i moram da zastanam da go izgasam i pa da za zapalam i posle toa si raboti dobro dali e nesto seriozen problem ili ne e.. Vi blagodaram na site sto ke mi pomognete dokolko mozete ke mi bidat od korist vasite soveti

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #2 на: 10 Октомври 2016, 23:41:44 pm »
Друже си му менил некад уље на мењачот? И види однесија на сервис таму сигурно ке добиеш подобар одговор него овде.
New blood of old school

Отсутен To-ni

• Почетник
  • *
« Одговори #3 на: 11 Октомври 2016, 01:32:37 am »
Ja odnesov na servis edni velat elektronika drugi racka na menjacot inace ulje filter za menjac e smeneto

Отсутен To-ni

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 11 Октомври 2016, 02:04:17 am »
Ne sakam bez veza da se stavam u trosok a ne se sigurni i majstorite za toa ako nekoj e imal vakov problem ili slicno da mi pomogne ..

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5 на: 11 Октомври 2016, 02:51:35 am »
http://www.mercedesmedic.com/mercedes-transmission-problems-limp-mode-no-shifting-troubleshooting-tips/

Повели информативен линк со најчестите проблеми кои се среќаваат кај твојот менувач. Се надевам дека по пат на елиминација ќе стигнеш до изворот на проблемот и ќе е најефтината варијанта - нови гумици на конекторот.

Многу е битно да знаеш која грешка се запишува во компјутерот кога се јавува проблемот. И тоа ќе ти помогне полесно да стигнеш до причинителот.