Автор Тема: VW vs OPEL  (Прочитано 54143 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: VW vs OPEL
« Одговори #300 на: 10 Февруари 2016, 12:25:20 pm »
Јас би го оставил да работи за VW undercover и би го плаќал дупло за стратешки да ги доутепа. ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #301 на: 10 Февруари 2016, 14:06:09 pm »
http://www.therichest.com/rich-list/most-influential/10-most-influential-cars-of-all-time/

Strato, Dzontra... abe ovoj vas LEPO slab utisak ostail u svetov pokraj site "tehnoloski" dostignuvanja ;D

ali raka na srce, moram da priznaam... vooduseven sum od insignia opc... ne mi se iskacase od kolata.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #302 на: 10 Февруари 2016, 14:13:43 pm »
Мене лично и субјективно ме вреѓаат двојните стандарди што VW ги има во однос на клиентите во Европа и клиентите во Америка. Во Америка купувачите добија 1000 даларс како компензација (плус можеби ќе им ги откупат возилата), а во Европа ќе добиеме подолг.

Во Македонија можно е и да ви побараат пари.
Никад се не зна.
;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #303 на: 10 Февруари 2016, 14:19:36 pm »
Ништо чудно.

Како и да е, сериозен сум. Потегот е крајно, крајно педерски, особено према многу поголем и полојален customer base.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #304 на: 10 Февруари 2016, 14:36:15 pm »
Све се тоа скржави капиталистички свињи.

Низ интернетов врие  амерички петиции против VW за откуп на возилата зафатени со dieselgate.
Не наидов на ниедна европска петиција за било што против VW.

Очигледно е љубов во прашање...или слабо сурфам.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #305 на: 10 Февруари 2016, 22:35:14 pm »
Тешко, Дени. Нa листава фалат уште Ssang Yong, Great Wall, Лада и Тофаж..;D

Реално, за каков "квалитет" расправаме кога постои голема веројатност 11 милиони VW сопственици да бидат задолжително повикани во сервис со цел да им се стави нов софтвер кој задоволува Co2 емисии али по цена на перформанси и еконимичност? 

VW has said most of the affected cars will just need a software update, presumably so the engine always runs the way it does during EPA testing, and always meets emission standards. That’s bad for drivers, because to meet NOx emissions standards, the cars in test mode sacrificed some fuel economy and performance.

According to CR, both cars added less than a second in the 0 to 60 mph time. The Jetta saw fuel economy drop from 53 to 50 mpg, and the Sportwagen went from 50 to 46 mpg.

http://www.wired.com/2015/10/vw-diesel-cheat-mode-mpg-performance/

Има да фрчат тужби на сите страни..пред се од Вас, "презадоволните " сопственици. ;)

Сумирано:
1.Произведуваат фалични бензински турбо мотори (ТСИ).
2.Произведуваат дизел мотори кои за да бидат конкурентни мора да мамат на CO2 emissions.
3.Не треба да имаш претерана доверба ни во лукзузните модели.

"...ама крцкал ентериерот во Инсигнијата."
Ta чудо големо ако крцкал, битно не ми рѓосува за 2 години и неморам да ја носам на сервис да ми ја вратат осакатена во потрошња и перформанси заради фабрички "пропусти".
Не се ни Опел цвечки, али да се лупаш во гради како VW да се којзнае што над нив...тоа....мало сутра. ;D

После следат други тужби. Колата троши повеќе, оди поспоро од декларираното. Нема излез од оваа ситуација. Само мито.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #306 на: 10 Февруари 2016, 22:39:44 pm »
Мене лично и субјективно ме вреѓаат двојните стандарди што VW ги има во однос на клиентите во Европа и клиентите во Америка. Во Америка купувачите добија 1000 даларс како компензација (плус можеби ќе им ги откупат возилата), а во Европа ќе добиеме подолг.

Tочно така. Во америка исто така колите има се 40% поевтини. А дали во МК ќе има рикол за дизелгејт? Твојот е од лажните дизели, имаш ли вести ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #307 на: 10 Февруари 2016, 22:58:28 pm »
Добро бе, каде е Фолксваген во приказнава?
А каде е Опел рецимо :P

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #308 на: 10 Февруари 2016, 23:18:58 pm »
;D

Ќерка ми напамет ја знае...само на рефренот си го мења..

"Сакам коли луди..
Мустанг, Калибра, а не Аудиииии"

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #309 на: 10 Февруари 2016, 23:23:40 pm »
Добро бе, каде е Фолксваген во приказнава?
А каде е Опел рецимо :P
Во 1994та година Опел беше најголем европски производител. Други времиња беа тоа.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #310 на: 10 Февруари 2016, 23:42:49 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #311 на: 11 Февруари 2016, 08:54:38 am »

Tочно така. Во америка исто така колите има се 40% поевтини. А дали во МК ќе има рикол за дизелгејт? Твојот е од лажните дизели, имаш ли вести ?

Во Америка колите се поевтини кај сите, највеќе заради пониски давачки кон државата. Зборев за ова со човек од Ford Германија, баш ме интересираше.

Енивеј, на ниво на Европа сè уште нема конкретно решение за дизелгејт. Најдоа и понудија технички решенија. Нема да бидат обврзувачки за клиентите. Истовремено, нема да плаќаат никакви пенали према купувачите. Двоен аршин, и тоа ме курчи. Сакам и ја 1000 евра поклон бе.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #312 на: 11 Февруари 2016, 08:57:55 am »
Луѓе од Германија се викнати на рикол, сите добија датум. Не знае да кажат дали е обврзувачки, но претпоставуваат дека ќе им бараат потврда дека биле кога ќе одат на технички.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг: Одг: VW vs OPEL
« Одговори #313 на: 11 Февруари 2016, 09:03:13 am »

Во Америка колите се поевтини кај сите, највеќе заради пониски давачки кон државата. Зборев за ова со човек од Ford Германија, баш ме интересираше.

Енивеј, на ниво на Европа сè уште нема конкретно решение за дизелгејт. Најдоа и понудија технички решенија. Нема да бидат обврзувачки за клиентите. Истовремено, нема да плаќаат никакви пенали према купувачите. Двоен аршин, и тоа ме курчи. Сакам и ја 1000 евра поклон бе.
Ете така. Искреност. Ме здоболе за ТДИ па уште и тисучка ако има... пуууу!

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #314 на: 11 Февруари 2016, 10:12:13 am »
Од друга страна кај нас реалната придобивка што би се добила од промена на софтвер кај засегнатите возила и истите да загадуваат по спецификација е само 0.00000001% од загадувањето што го прават технички неисправните возила што се возат кај нас.

Али секако тука има основа за тужба и оштета од сите сопственици пред се затоа што биле изманипулирани со спецификацијата на возилото при неговото купување, без разлика што никој кога купува нова кола кај нас не ни погледнува колку загадува истата.