Автор Тема: PORSCHE CAYENNE TURBO 500HP  (Прочитано 8119 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: PORSCHE CAYENNE TURBO 500HP
« Одговори #30 на: 22 Јуни 2016, 11:40:10 am »
Има Кајен у Скопје на плин, истиот мотор и супер си повлеквит, не кинете зелени ако не сте се возеле во таков.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #31 на: 22 Јуни 2016, 13:09:34 pm »
нормално дека ке повлеквит, на таа снага не се очекува ништо друго.

Сепак да го земеш и да го правиш на плин само дополнително си го комплицираш одржувањето во поглед на тоа како влијае плинот на моторот и колку добро ке го наместат.

ако си решен да го земеш преиспитај се колку време би го возел, дали планираш наредни 2-3 години, помалце или повеќе.

Ако ти е само мерак и после некое време ке си речеш скапо е ова доста ми е, јас не би го пипнал на плин.

А тоа дали плин или не дека е порше, јас пре би возел порше на плин него порше дизел како шо се поголемиот дел од купените кај нас

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #32 на: 22 Јуни 2016, 14:05:37 pm »
Имам возено вакво ѕвере од 500 коња.Тој белиот ск 006 што има таблици.Звуците се неверојатни што ги вади али и потрошњата е на солидно ниво :D :D
Моментално јас возам 3.0 дизел со 300 коња 2015 година.Мој предлог е земи си дизел и биди си раат.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #33 на: 22 Јуни 2016, 18:47:57 pm »
Земи го и трка да напраиме  ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 22 Јуни 2016, 19:16:58 pm »
Дечки фала за одговорите меѓутоа изгледа не се разбравме... не се работи тука дали имам или не средства за одржување или дека гумите коштале толку и толку или пак ако мислам да ставам плин ич да не го зимам :) Ме интересираше дали има некој искуство со Кајен Турбо пред се од љубопитност, но да, можда би си купил едно такво зашто да не :)

1. Дали може да се стави плин
2. Како се однесува возилото доколку се стави плин
3. Колку реално троши
4. Колку изнесува еден редовен сервис (улје и филтри)
5. Колку изнесуваат тие фамозни кочници :)
6. Дали имаат некои проблеми кои би биле битни при избор на такво возило
7. Некој друг предлог што би бил подобар од Кајен

1. Да
2. Одлично
3. Многу
4. Многу
5. Ептен многу
6. Се` што е можен дефект, рачунај го како проблем за решавање кај нас, од подвозје, до скршен прекидач за прозори.
7. Maserati Quattroporte GTS :)

Шала на страна, не очекувај дека некој тука има директно искуство со такво возило. Ми се чини дека Godofspeed има Cayene, ама мислам дека е дизел. Сепак, може ориентационо да ти помогне за колку чинат сервиси и делвои и како иде одржувањето на тоа возило.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.