Автор Тема: Добредојдовте на форумот на CARclub.mk  (Прочитано 788149 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Добредојдовте на форумот на CARclub.mk
« Одговори #1020 на: 05 Септември 2011, 14:26:50 pm »
Зипо, веројатно дека малце му троши дизечево :)

Од каде виде дека е дизел ???
Инаку дбредојде Зипо

Отвори очи малце, околу сликата од Фокусот има текст! :D

Слабо гледа... а младо дете е

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1021 на: 05 Септември 2011, 14:28:56 pm »
Здраво, супер ви е форумов, зачленет сум од поодамна, па реков и да се претставам - јас сум (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..), и покрај останатото возам и (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..), конкретно овој (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) 1.8 TDCi.

Толку за сега, поздрав до сите.
Добредојде Зипо! Уште еден германец во домашна атмосфера!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1022 на: 05 Септември 2011, 15:03:09 pm »
Чекаше зипо да прекиниме со мрсничките торти па да се претстави  :D
Ако се плашеше од такви торти еве куварите зготвиле нешто и за тие шо возат Зорт, ова де Форд  ;D
Кркај и биди Горд  ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1023 на: 05 Септември 2011, 15:27:42 pm »
Дечки.. Темава е за новите членови да кажат здраво. Не еден нов член да каже здраво, и 15 постоечки да му одговорат. Нека одговара по еден, доста е.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1024 на: 05 Септември 2011, 15:48:28 pm »
Дечки.. Темава е за новите членови да кажат здраво. Не еден нов член да каже здраво, и 15 постоечки да му одговорат. Нека одговара по еден, доста е.
Кој ќе одговара, ај да се договориме. Јас гласам за Дени.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1025 на: 05 Септември 2011, 15:50:39 pm »
Се знае кој ќе одговара, Адм. или Мод.
нивна работа си е тоа. Бар така мислам :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7563
« Одговори #1026 на: 05 Септември 2011, 15:57:55 pm »
Koj и да биде, мора да има слаткарски познавања за подобро добредојде ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1027 на: 05 Септември 2011, 16:00:43 pm »
Ahahahhahah!!!!! ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1028 на: 05 Септември 2011, 16:42:26 pm »
Ahahahhahah!!!!! ;D

И јас сум за Дени, само без курови...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #1029 на: 05 Септември 2011, 17:30:36 pm »
Ако е без торти кој било,ако има торти со куреви само Дени !
Има остро око за бирање на куреви !  ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1030 на: 05 Септември 2011, 17:31:10 pm »
Ако е без торти кој било,ако има торти со куреви само Дени !
Има остро око за бирање на куреви !  ;D

Дени за КУРАТОР ...! ;D

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #1031 на: 05 Септември 2011, 17:37:30 pm »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:20:23 pm zippo »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1032 на: 05 Септември 2011, 17:43:45 pm »
Дечки прво благодарам на сите за пораките.

Второ, за сите што го памтат Голфот - на истиот на 16 Јуни му направив таков тјунинг/фејслифтинг, што со зборови не може да се опише, инаку “работилницата“ се наоѓаше на автопатот 100-на метри пред исклучувањето за Белви. Со естетското разубавување на Голфот започнав од семафорите во Автокоманда, кое заврши на опишаното место.

Тоа што се случи, ако сега ви го раскажувам ќе изгледа дека се правам поголем мангуп од gOJDO ;D, па затоа ништо повеќе околу тоа немам што да додадам, освен му благодарам на Бога што бев сам во колата без децата и сопругата или било кој друг, потоа му благодарам што никого од страна не повредив, ниу друга кола закачив, како и тоа што ете сеуште сум жив.
Како и да е страшно искуство - единствено позитивно е што секогаш сум се прашувал како им е на алиштана у машина кога ќе се укључи центрифуга :D., а и пошто цело време бев свесен, сеуште се смеам на изразот на лицето на сестрата у амбулантното возило кога и реков - може ли малку поспоро да го возат тоа комбето, сепак пред десетина минути бев во Голф 6 - мислам комфор, клима, музиче, и то  ;D

Толку околу несреќата, од повеќе причини не можам во овој момент да зборувам за тоа, освен еден поздрав до говедото во полициската бордо Сеат Алтеа, кој исто така е виновен за све што се случи - и не знам можеби и ќе налета на овој пост, па ако то се деси нека знае едно - со тоа што го стори, барем по основ непомагање на лице во невоља не му гинат неколку години затвор, - кој нормално тој нема никад да ги види, И УШТЕ НЕШТО БИ МУ ПОРАЧАЛ - НЕКА ЗНАЕ ДЕКА НЕМА ФАЈДЕ ШТО ОД ДВЕТЕ ЗЛА, ГО ОДБРА ТОЈ ДЕН ПОМАЛОТО - ТРЕБА ЧОВЕК ДА ГИ ИСКУСИ И ДВЕТЕ, ПА ДА ЗНАЕ КОЕ Е ПОМАЛО, ЏАБЕ НЕ РЕКЛЕ ВИНОВЕН ЧОВЕК СЕ ПЛАШИ ОД СОПСТВЕНАТА СЕНКА, А НЕ ПАК ОД ОНАА НА КОЈ МУ ЗГРЕШИЛ. Се направив во изминативе месец и пол да го најдам, но не успеав, ја можеби сум глуп (не можеби, туку сигурно-само глуп човек вози онака како возев јас), меѓутоа и поприлично упорен сум, па се надевам дека еден ден ќе налета на мојата сенка и ќе треба да каже само едно ИЗВИНИ (само тоа јас го барам, ништо повеќе).

Толку за тоа, инаку 10-на дена по несреќата отидов да го видам Голфот - и што ќе видам, САЛАТА ИМАМ, ИМА ЛИ НЕКОЈ СОЛ ;D.
Потоа го зедов Фокусот, а главен параметар при избор ми беше цената од 13300 евра (за дизел компакт класа), па пошто Голфов не ми беше каско осигуран, Фордов ми се виде како добра понуда, 1.8 ТДЦИ 115 кс, инаку тоа е постар изворно Фордов комонреил мотор, има една брегаста со 8 вентила, 280 Nm (300 Nm overboost) на 1900 о/мин - влече ко луд, и овој стварно иде 200 km-h ;). (Заминува од пазарот поради Еуро 5 нормите), а од опрема - алуминимски фелни 16-ки, кожен волан со команди за радио и темпомат, клима, магленки......итн.

Како и да е далеку од тоа дека ова е сега не знам какво ауто (чак што више до тој ден сум го сметал за еден од поружните компакти - поготово задниот дел), ама искрено и далеку од тоа дека е лош, сосема солидно просечно компакт возило, со сега за сега одличен мотор и менувач......

Толку од мене, уште еднаш поздрав до сите, и би ве замолил во иднина да не ме прашувате околу несреќата.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1033 на: 05 Септември 2011, 18:06:40 pm »
По пишувањето, и сликовитото опишување, го имаме наследникот на гојдо :)

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Одговори #1034 на: 05 Септември 2011, 18:14:01 pm »
.
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:19:26 pm zippo »