Автор Тема: Hho ured VODOROD  (Прочитано 5001 пати)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
Одг: Hho ured VODOROD
« Одговори #15 на: 14 Мај 2016, 23:58:12 pm »
абе во ред тоа, ама стави го тука и факторот македонско гориво

незнам како вадите сите такви бројки а јас на 750 кубици и 25 коња неможам да симнам под 9 градска макар и возел ко баба, исто и на пасатот тди 90, трошел 5 низ град, е жими стојко под 8 не е
Горивото ни е за плачење ама ај....Ганц нов кајен со  3 000 км му свети чек енџин
Причина ``квалитетот на горивото``.Оди наполни од Грција како друга кола возиш комплетно звукот го сменува потрошњата ја намалува и ред други работи се случуваат со колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16 на: 14 Мај 2016, 23:59:07 pm »
Може и пасатот тди да троши 5 низ град и фичето твое со расипан карбуратор 9.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #17 на: 15 Мај 2016, 00:05:06 am »
Drugar mene korsata mi namali 2l plin.... Vcera ja merev.... Mi trosese 11.5 a so uredov mi potrosi 9.4l...   Baska vidi po cel svet gi mestat znaci ima efekt... Ne deka jas gi pravam ali stvarno se osekja...  Koj saka neka veruva koj ne toa e.... Nikoj ne e teran so sila da montira :)

Моето возило кога го земав, беше со ќумур затнат филтер за воздух и трошеше по 14 литри плин градска вожња, притоа плинот беше на максимум затворен, наместо газдата претходен да го менува филтерот, тој го затворал плинот како што филтерот му се затнувал.
Го променив филтерот, притоа плинот на мајстор ми го попуштија за едно 2 круга на вентилот и потрошувачката падна за 3 литри и се движи 10.5-11 литри моментално.
Така да многу параметри влијаат на потрошувачката на гориво.
Некој вози долги релации низ град, некој дали 2-3 пати ќе провози кола низ најголемата гужва, цело време навечер можеби ја вози, некој вози релација од 2 км каде што моторот не успева да загрее целосно.
И на крај останува стилот на возење.

Отсутен TotoGSI

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #18 на: 15 Мај 2016, 00:07:38 am »

незнам како вадите сите такви бројки а јас на 750 кубици и 25 коња неможам да симнам под 9 градска макар и возел ко баба, исто и на пасатот тди 90, трошел 5 низ град, е жими стојко под 8 не е

Bravo be druze  :)  

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43699
  • Il Moderatore
« Одговори #19 на: 15 Мај 2016, 00:09:19 am »

Ти си прав кандидат за инсталација на HHO магија ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TotoGSI

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #20 на: 15 Мај 2016, 00:10:12 am »
Drugar mene korsata mi namali 2l plin.... Vcera ja merev.... Mi trosese 11.5 a so uredov mi potrosi 9.4l...   Baska vidi po cel svet gi mestat znaci ima efekt... Ne deka jas gi pravam ali stvarno se osekja...  Koj saka neka veruva koj ne toa e.... Nikoj ne e teran so sila da montira :)

Моето возило кога го земав, беше со ќумур затнат филтер за воздух и трошеше по 14 литри плин градска вожња, притоа плинот беше на максимум затворен, наместо газдата претходен да го менува филтерот, тој го затворал плинот како што филтерот му се затнувал.
Го променив филтерот, притоа плинот на мајстор ми го попуштија за едно 2 круга на вентилот и потрошувачката падна за 3 литри и се движи 10.5-11 литри моментално.
Така да многу параметри влијаат на потрошувачката на гориво.
Некој вози долги релации низ град, некој дали 2-3 пати ќе провози кола низ најголемата гужва, цело време навечер можеби ја вози, некој вози релација од 2 км каде што моторот не успева да загрее целосно.
И на крај останува стилот на возење.

Drugar mereno mi e so ist filter isto pusten plin.... Samo e montiran uredot...i tolku drugo ne e nisto cepnato...

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #21 на: 15 Мај 2016, 00:15:24 am »

Ти си прав кандидат за инсталација на HHO магија ;)

јас додека можам да возам, мојата кола ке биде на бензин. ;)

со алтернативни горива не планирам да се заебавам во догледна иднина

*настрана дизелите што морам да ги возам

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #22 на: 15 Мај 2016, 02:22:35 am »
TotoGSI

дали можеш да ми продадеш еден лажњак само? мене за нешто друго ми треба. и патем речено, може ли слика од лажњакот, прати ми и наПП ако нејќеш тука.

фала унапред...

а кога ке се видиме, ќе ти објаснам нешто за ххо уредите, бидејки јас лично ги имам правено пред 10-тина години...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #24 на: 15 Мај 2016, 10:49:50 am »
Пушти тука СЛИКИ од уредот да видиме вака млатиме на празно

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13913
« Одговори #25 на: 15 Мај 2016, 11:11:59 am »
TotoGSI

а кога ке се видиме, ќе ти објаснам нешто за ххо уредите, бидејки јас лично ги имам правено пред 10-тина години...

Уште ги имам сликите од тогаш :) кога се заебавме со Заставата а јас со Бубата :D

10 години чоече...ц ц ц

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #26 на: 15 Мај 2016, 13:51:01 pm »
о лорду карпатски... :)

дај прати ми ги... сум ги заборавил... знам дека правев од мап гас амбалажата, жолта метална боца. ако раскопам низ магациниве, ќе го најдам. има резултати од испитувањата тогашни.. застава беше стварно... на зазабава форумот т.е. првично forfun.com.mk ама не постои више тој форум, за сајтот незнам... :) актуелно тогаш, симињавме мапи, шеми, димензии и слични срања, со контролери за напонот на келијата...  10+ години еј... во слкките е интегриран датумот точен... :)
и после тоа, ми улета комбинација за дизел да се вози на прегорен зејтин, одма го заборавив ХХО генераторот, бидејки со вторава верзија имав преку 90% заштеда, што хидрогенов го направи патетично смешен со ветувањата за заштеди. не белам дека нема, има, ама не ба сите мотори. мора да бидат специјални услови исполнети...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #27 на: 15 Мај 2016, 14:08:53 pm »
Колку струја троши чудово?Да не биде штедиш литро на 100 км а секоја година менуваш акумулатор и алтернатор бидејки влече 60 ампера.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13913
« Одговори #28 на: 15 Мај 2016, 15:13:15 pm »
о лорду карпатски... :)

дај прати ми ги... сум ги заборавил... знам дека правев од мап гас амбалажата, жолта метална боца. ако раскопам низ магациниве, ќе го најдам. има резултати од испитувањата тогашни.. застава беше стварно... на зазабава форумот т.е. првично forfun.com.mk ама не постои више тој форум, за сајтот незнам... :) актуелно тогаш, симињавме мапи, шеми, димензии и слични срања, со контролери за напонот на келијата...  10+ години еј... во слкките е интегриран датумот точен... :)
и после тоа, ми улета комбинација за дизел да се вози на прегорен зејтин, одма го заборавив ХХО генераторот, бидејки со вторава верзија имав преку 90% заштеда, што хидрогенов го направи патетично смешен со ветувањата за заштеди. не белам дека нема, има, ама не ба сите мотори. мора да бидат специјални услови исполнети...

Еве најдов едни од мај 2008 имаш и видео :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #29 на: 15 Мај 2016, 23:04:38 pm »
да бе.. ова беше последната келија, која тука на клипов беше со помалку елкетролит, т.е. наместена негде на 10 ампери да влече.. плус тоа манжетната, дихтува, ма шта да ти причам... :)

Колку струја троши чудово?Да не биде штедиш литро на 100 км а секоја година менуваш акумулатор и алтернатор бидејки влече 60 ампера.

во принцип се штелува на околу 20 ампери да влече. и како што реков, не е за секоја кола. има возила со послаби алтернатори, на нив ке треба и алтернатор да се смени-појача... ако возилото има од 50 ампера па нагоре алтернатор, може.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk