Автор Тема: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May  (Прочитано 120142 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: The Grand Tour (Top Gear Amazon) Clarkson/Hammond/May
« Одговори #465 на: 19 Декември 2017, 01:24:21 am »
Кога ќе купам ЗР1 обавезно ќе го обавестам.
Кларки предвидуваше и X6 дека нема да се продава али....it`s all just entertainment. 8)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #466 на: 19 Декември 2017, 08:06:18 am »
И предвидувањата ли мора да се точни?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #467 на: 19 Декември 2017, 08:53:12 am »
најаки ми се кога паламудат за Бритиш Инџинииринг, што ми е некако апстрактна работа во последниве 20 години за толку да ја величаат.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #468 на: 19 Декември 2017, 09:25:41 am »
најаки ми се кога паламудат за Бритиш Инџинииринг, што ми е некако апстрактна работа во последниве 20 години за толку да ја величаат.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1t-CX0u944vR6bdGZ6yhZ_we06aM&hl=en_US&ll=52.365085525168894%2C-0.8998511000000917&z=8
Потпис.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #469 на: 19 Декември 2017, 09:29:25 am »
незнам најточно ама кое од овие е чисто британско? Лотус можеби и Мекларен или Мекларен Хонда, Сахара Форс ИНДИА?

само британци работат овде така?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #470 на: 19 Декември 2017, 09:41:05 am »
Заборави бритиш инжиниринг веќе...не се под ББЦ.

Фордот ГТ кој го имаше Кларксон го ругаше во најмалку 2 прилики (можеби и оправдано), за да на последнава каже дека бил одличен во секој аспект освен дека бил голем и дека вратите биле проблематични ...(исто така можеби точно).

Едвај чекам тест за новата ЗР1 Корвета...
Осеќам дека овој пат амерички конфети ќе паѓаат од небото.

;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #471 на: 19 Декември 2017, 09:44:30 am »
Го ругаше зошто рече дека немаше комплетирано ниту едно патување без да се расипе нешто. Инаку многу го сакаше.

За корветата секогаш паѓаа во несвест, и за таа на возењето во америка и за повеќето.
https://youtu.be/l5upRw-uBJ0?t=460

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #472 на: 19 Декември 2017, 09:55:35 am »
Уште на тестот против кутрото Ауди Р8 5.2 збори дека Корветата веќе почнува да се распаѓа...
На ТГ news покасно спомна дека викендот во Америка со Корветата C6 ZR1 бил one night stand...бла, бла ,блa...
На ТГ news за C7 покасно спомна дека C7  е идеална кола "if you look at your sister and say .."hmmmmm".

Мислам дај...некои епозоди на памет ги знам, поговото деловите кои мене ме тангираат..(Opel, american musckle)...и баш се смешкам кога тројцата со Мустанзи ги видов на првата епизода на Гранд тур... ;D

Се е сценарио... ;D

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #473 на: 19 Декември 2017, 15:06:46 pm »

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1t-CX0u944vR6bdGZ6yhZ_we06aM&hl=en_US&ll=52.365085525168894%2C-0.8998511000000917&z=8
незнам најточно ама кое од овие е чисто британско? Лотус можеби и Мекларен или Мекларен Хонда, Сахара Форс ИНДИА?

само британци работат овде така?

Не мешајте баби и жаби ф1 индустрија е едно, автомобилска индустрија во британија е сосема друго, mercedes и redbull се германски односно австриски бреднови и само се based во британија, освен ферари британија има страшно феноменална автомобилска индустрија(настрана шо више немаат ниту еден чистокрвен британски авто бренд(пардон мекларен, и не го мешајте мекларен со ф1 дека има хонда мотор па не е британски, мекларен ауто е тотално британски бренд) и тоа што не им чинеа као германските коли во издржливост) чак што више имаа и прилог еден на топ гиар за бритиш ауто индустри
првиот дел од прилогот предда биде Џеза потпрен на ф тајпот е се убаво објаснето.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #474 на: 19 Декември 2017, 15:18:00 pm »
Доминантен сопственик на Мекларен е Бахреин :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #475 на: 19 Декември 2017, 15:23:18 pm »
тоа ми беше некако и поентата, ама не ги знам кој и како се сопственици итн.

Невикам дека се труби и немаат ништо него се многу помалце од она што се продава во т.н. ентернеинмент шоу

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #476 на: 19 Декември 2017, 16:03:41 pm »
Без разлика што можеби сопствениците на компаниите не се Британци, сепак British Engineering моментот нешто си значи..

Али..

- Rolls Royce е на BMW.
- Mini е на BMW.
- Bentley е на Volkswagen
- Jaguar & Land Rover се на ТАТА

Има сè погласни муабети дека добар дел од странските брендови што произведуваат во Британија полека-полека ќе се селат, ради Brexit, бидејќи даноците за колите би се зголемиле при продажба во ЕУ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #477 на: 22 Декември 2017, 07:39:41 am »
Новата најомилена кола на форумов, прв тест на Гранд Тур. Изгледа им се свиѓа (или барем на Меј) :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #478 на: 22 Декември 2017, 08:37:51 am »
Stinger?

Си станал у 5 за да ги гледаш и пред 8 за уз утринско кафе спојлери да пушташ :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #479 на: 22 Декември 2017, 13:11:17 pm »
Не бе, „на работа“ дојдов така порано, па онака уз кафе рационално да се искористи времето :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.