Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ако се вади плочката, вади, чисти, прелеми нови диоди и отпорници и фурај. Или ибеј и половно оригинал
Цитат: Dzo на 07 Јануари 2017, 22:17:34 pmАко се вади плочката, вади, чисти, прелеми нови диоди и отпорници и фурај. Или ибеј и половно оригиналНе се вади плочката целото е како слиено, пинот е овој горе лево.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Ќе пробам да го демонтирам оставан на топло да се исуши убави и напрскам со контакт спреј во пинот.
Енд сакав на привате да те прашам ама ај овде ке му се најде на неккој, имаме иста ситуација за менување на Голф 6ка исти елемент ме интересира од каде го купи шо пари и тоа кључето торк е или некој специјален клуч.
Од кај купуваш вакви ситници пластики низ ентериерот? Вакви детаљи многу значат.
Да не му најде чаре на жмигавецот?
Цитат: AUUU на 06 Јануари 2017, 22:33:40 pmНајверојатно проблемот е во самата плочка која се наоѓа во жмигавецот. Не знам дали си нарачал нов или половен? Чим на дожд или многу топло работи значи има проблем во контактот кој се наоѓа внатре под проѕирната пластика. Не се цркнати лед диодите. Истиот проблем е и кај мене на двата жмигавци. Се мислам дали нови од Али да нарачам или да го отварам/одлепувам стариве и да се обидам да ги средам. Го отворив ретровизорот, мерев напот и ок е конекторот, проблемот е внатре до плочката. Го прскав внатре (низ конекторот) со сув контакт спреј, работи 3дена и после пак исто.Нов ставив само не беше оригинален. Има чаре да го извадам, добро исушам па некако да го заштитам да не прима влага внатре или некоја друга идеја?
Најверојатно проблемот е во самата плочка која се наоѓа во жмигавецот. Не знам дали си нарачал нов или половен? Чим на дожд или многу топло работи значи има проблем во контактот кој се наоѓа внатре под проѕирната пластика. Не се цркнати лед диодите. Истиот проблем е и кај мене на двата жмигавци. Се мислам дали нови од Али да нарачам или да го отварам/одлепувам стариве и да се обидам да ги средам. Го отворив ретровизорот, мерев напот и ок е конекторот, проблемот е внатре до плочката. Го прскав внатре (низ конекторот) со сув контакт спреј, работи 3дена и после пак исто.