Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Добар ден дечки потребна ми е мала консултација со вас.Имам забележано дека кога поминувам преку помали нерамнини/дупки на асфалтот дека напред десно како да има лупање кое трае 1-2 секунди (дуп-дуп-дуп-дуп) . Дали ова значи дотраен амортизер? Во возење инаку не занесува на никоја страна и колата нормално се однесува само се појави тој звук. Уште една консултација во врска со промена на масло и филтер за масло. Преходната замена е направена пред 18 месеци EUROL SYNTENCE 5W-30 full-synthetic. До сега се минати 18.000км со него. Препораката на произведувачот е демек со него се вози 30.000км. Дали е паметно да го сменам уште сега? На проверка на ниво нема паднато ниту милиметар од кога е сменето.Поздрав !
Јас менував чаури на вилушка. Не беа џабе, али не беа ни прескапи.
Цитат: zeroSignal на 10 Октомври 2018, 19:45:59 pmЈас менував чаури на вилушка. Не беа џабе, али не беа ни прескапи.Кај мене кога вртам у место слушам нешто дека шкрипи од лево тркало, кај да проверам?
Цитат: AUUU на 10 Октомври 2018, 23:38:29 pmЦитат: zeroSignal на 10 Октомври 2018, 19:45:59 pmЈас менував чаури на вилушка. Не беа џабе, али не беа ни прескапи.Кај мене кога вртам у место слушам нешто дека шкрипи од лево тркало, кај да проверам?Кај левото тркало провери. Од таму е звукот.
Цитат: zlatkoa на 10 Октомври 2018, 23:59:13 pmЦитат: AUUU на 10 Октомври 2018, 23:38:29 pmЦитат: zeroSignal на 10 Октомври 2018, 19:45:59 pmЈас менував чаури на вилушка. Не беа џабе, али не беа ни прескапи.Кај мене кога вртам у место слушам нешто дека шкрипи од лево тркало, кај да проверам?Кај левото тркало провери. Од таму е звукот.HahahahahaНе си играј *, лесно ти е тебе, не возиш голф... Ништо не ти лупа, шкрипи, тресе и сл.