Автор Тема: А-тест на плински уреди - искуства, прашања и совети  (Прочитано 71827 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
....
Кога јас правев, прашав за сообраќајната зошто мора нова, 3-4 месеци беше стара само....
Ми рекоја дека освен печатот ја менуваат и маста на возилото.
Не дека ја мерат пак со новата тежина, онака паушално си пишат.
...

ништо не е паушално. масата на возилото се покачува за боцата, и остатокот од опремата, и на самите документи од фирмата што ти го местела плинскиот уред, пишува тежини на се... таа тежина што е од тие документи, се додава на тежината од возилото... ништо не е паушално... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен User12

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
Одг: А-тест на плински уреди - искуства, прашања и совети
« Одговори #106 на: 19 Јануари 2025, 14:53:47 pm »
nekoj da ima iskustvo so problemov: Smeniv sobrakjajna pred nekoe vreme i ne primetiv deka vo novata sobrakjajna ne e staven pecatot za A-testot na plinot?! Sega, sakam da ja prodadam kolata i se prasuvam kako kje dokazam deka e atestiran?! Sto treba da napravam?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #107 на: 19 Јануари 2025, 15:41:58 pm »
Назад на технички и ке им кажеш што е проблемот и ќе ти кажат што и како.

Мене преклани ми го имаа утнато датумот на важност на регистрацијата во сообракајна, и лани во јануари негде отидов на технички, ми рекоа од осигурителната дека датумот на полисата е точен, не е на сообракајната, иди на шалтерот на полиција.
Здраво здраво, датумов на полисава ми е до 24ти март 2024, а на сообракајнава до 24 февруари 2024.
Зема го пречкрта тоа 24ти февруари, во следното поле напиша 24ти марти 2024 и тоа е тоа.

Отсутен User12

• Почетник
  • *
« Одговори #108 на: 19 Јануари 2025, 16:17:38 pm »
Назад на технички и ке им кажеш што е проблемот и ќе ти кажат што и како.

Мене преклани ми го имаа утнато датумот на важност на регистрацијата во сообракајна, и лани во јануари негде отидов на технички, ми рекоа од осигурителната дека датумот на полисата е точен, не е на сообракајната, иди на шалтерот на полиција.
Здраво здраво, датумов на полисава ми е до 24ти март 2024, а на сообракајнава до 24 февруари 2024.
Зема го пречкрта тоа 24ти февруари, во следното поле напиша 24ти марти 2024 и тоа е тоа.
a sto ja nemam starata sobrakjajna ili toa nema vrska?

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2223
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #109 на: 19 Јануари 2025, 16:26:29 pm »
nekoj da ima iskustvo so problemov: Smeniv sobrakjajna pred nekoe vreme i ne primetiv deka vo novata sobrakjajna ne e staven pecatot za A-testot na plinot?! Sega, sakam da ja prodadam kolata i se prasuvam kako kje dokazam deka e atestiran?! Sto treba da napravam?

Одиш на технички и кажуваш не сте ми ставиле атест во сообраќјна ти стават и толку ако не запрети со адвокат,најди кој бил на смена сеа има у систем кога ти потполнувале сообраќајна вработениот и решен проблем, мада нешто си матен не верувам дека не ти удриле печат поготово за плиниарки тука се ригорозни

Отсутен User12

• Почетник
  • *
« Одговори #110 на: 19 Јануари 2025, 18:20:07 pm »

Одиш на технички и кажуваш не сте ми ставиле атест во сообраќјна ти стават и толку ако не запрети со адвокат,најди кој бил на смена сеа има у систем кога ти потполнувале сообраќајна вработениот и решен проблем, мада нешто си матен не верувам дека не ти удриле печат поготово за плиниарки тука се ригорозни
Ne znam sto e tuka matno.. srekja pa najdov slika od starata (na novata go nema pecatot i stampata):
« Последно менување: 19 Јануари 2025, 18:50:08 pm User12 »