Автор Тема: VW Golf MK2 GTI 16V  (Прочитано 124205 пати)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
Одг: VW Golf MK2 GTI 16V
« Одговори #45 на: 24 Мај 2016, 00:22:40 am »
Мало освежување, стигнаа и крилата. Здрави прави, уште да беа последното нешто да се монтира на голфот па да се вози  :P  ;D

Е сега се продолжува понатака, плус здравје само се спрема уште едно изненадување  ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #46 на: 24 Мај 2016, 00:26:03 am »
VR6 ;D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #47 на: 24 Мај 2016, 00:31:16 am »
VR6 ;D

Kein VR6, aber noch ein Golf ;D

Не планирам да ставам VR6 во колата, планот е оригинал реставрација со некои минимални подобрувања, максимум што би можел да идам во модификации на мотор е да се стави компресор на оригиналниот мотор. Некако си тежнеам кон она како излегла колата од фабрика, а подобрувањата се да одговорат на потребите за што посекојдневно возење на Голфот. Но, како што реков здравје само, да испаднат плановите како што треба се очекува уште една принова во Голф фамилијата.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #48 на: 24 Мај 2016, 01:10:44 am »
Vag Brother's .... Пак ти нешто крчкаш така ми мириса мене ....
Убави крила до 230 сигурно ќе лета со нив камен се  :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #49 на: 24 Мај 2016, 02:48:12 am »
Vag Brother's .... Пак ти нешто крчкаш така ми мириса мене ....
Убави крила до 230 сигурно ќе лета со нив камен се  :D

Немој да ми вреѓаш хеј, ќе го идем до двестаПедест у најмала рука хахахахаха

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 28 Мај 2016, 06:09:38 am »
Да си забегам сам на темата офтопик, но во фамилијата пристигна уште еден германец, роден во Фолфсбург според матичен број далечната '81 година.

Конкретно ова е подарок од мене за брат ми за роденден, уште едно проектче на повидок од новиот сопственик  :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #51 на: 02 Јули 2016, 23:32:33 pm »
Да ја освежиме темата малку.

После еден куп свадби, крштевки, ивкови слави и друг вид на слави дојде време да се работи. Па полека продолживме со растурање. Ентериерот е речиси растурен, некој претходно ги заварил предните седишта од Ауди А3 директно врз шини, па утре би требало да се сечат за да се извади теписонот и инсталацијата да се извади целосно.

Откако ќе се заврши ентериерот останува да се извади моторот и се околу него и спремен е за пескарење.

Генерално таму кај што се знаеше дека има за работа сега се виде колку, што и како. Ништо страшно се се прави. Сега да се испескари и да се најде лимар кој што не гледа само џебот да ти го закрпи туку и кој што работи асално.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 23 Август 2016, 00:03:37 am »
Ајде да ве освежам малку со нови информации до каде е проектот, се работеше, не стои во место само не бев активен на форум многу.

Една слика од двата голфа, сега и кецот се работи паралелно  :D

После месец и половина барање соодветна гаража ова е резултатот:

Се растури ентериерот и се е надвор.

Почна да се растура и од надвор, бранци, челен лим, преден држач на мотор со потпората, светла, штопови, врати, крила, хауба, стакла комплет. Буквално се се извадено освен инсталацијата која треба да се заврши во наредните денови.

Дарио бележи инсталацијата  ;D

Купено е Момо спортско воланче, можно е уште едно да се набави кога ќе почне да се склопува, ова што го имам засега отиде кај Славче Христов на репарација да биде сошиено со нова кожа и конец во боја на колата.

Во меѓувреме еден голем шопинг (кој вели дека Голф 4 нема голем багажен простор):

Набавени се врати од новиот тип, резерва фабрички тонирани ГТИ стакла, ретровизори, потопна и притисочна бензинска пумпа со комплет црева, тапацири, нов челен лим, нов лим напред под браник што оди од едното до другото крило, пластични ГТИ прагови, ГТИ венци, пластики околу инструмент таблата.. и уште еден тон други работи.

Пред некое време успеав да најдам KW Variant 3 спортски амортизери и Hella ГТИ штопови.

Среќа што уште не сум оженет инаку ќе ме избркаа од дома кога ќе видеа есапот  :o

Се симна и резервоарот, плинот е изваден (кој му треба плин инсталација нека ме пинга), останува да го симнам моторот и инсталацијата и ауспухот, па колата е спремна за пескарење и крпење.

Кога ќе дојде редот за крпење сакам да најдам мајстор кој работи на стар начин со топење калај каде што е варено.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #53 на: 23 Август 2016, 00:11:34 am »
Ова ке биде сериозно добар голф.....
Со среќа

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 23 Август 2016, 00:33:42 am »
Ова ке биде сериозно добар голф.....
Со среќа

Фала пријателе, ќе биде ептен добар тоа ми е крајната цел, цел проект ќе чини многу ама меракот нема цена. Повеќето од половните делови ќе бидат за резерва, а се друго ќе биде ново на него.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #55 на: 23 Август 2016, 00:52:55 am »
Ванка со тебе сум, подобро ми е вака да растурам и бележам инсталациjа ,него да купам уште еден голф

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 23 Август 2016, 01:13:21 am »
Ванка со тебе сум, подобро ми е вака да растурам и бележам инсталациjа ,него да купам уште еден голф

Така така, ај да не се силиш тука на зборови утре пали жутко да извлечеме моторот од ГТИ-то :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
« Одговори #57 на: 23 Август 2016, 07:41:00 am »
Oдличен, чекaм нoвoсти!

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #58 на: 23 Август 2016, 10:06:16 am »
So srekja vo potragata po majstor so topenje mesing :) teraj si so majstor koj kje znae kako da go iskrpi bez da treba da stais eden kamion kit na nego :)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #59 на: 24 Август 2016, 18:02:59 pm »
So srekja vo potragata po majstor so topenje mesing :) teraj si so majstor koj kje znae kako da go iskrpi bez da treba da stais eden kamion kit na nego :)

Добив некоја дојава Даре, па ќе видиме, треба да стасам до таму па да се види колата да се разговара.