Автор Тема: АД Осиурителна Полиса - Криминална банда од рекетари!  (Прочитано 13416 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Се работи за возилото на жена ми. На излегување од работа кај плоштад(зградата на МЕПСО каде се градат 4 згради во моментов и каде нема пешачка патека, а колите се паркираат на улица) при разминување камион ја закачи за браник, па во обид да се врати го откорна браникот. Значи жена ми застана за да го причека камионов да изманеврира, ама овој не процени ситуација и ја поткачи со странична преграда, па на враќање ја еб* работата и го окторна браникот, го загреба крилото и ги скрши држажите на фарот.
Од осигурителна ме пратија во Мерцедес(глуп, ги послушав, а некој од таму класично лапа процент од поправка), го оставив возилото, па ме еб*ваа наваму натаму да носам, фактура и незнам што. Кога беше готова колата требало да пратат гарантно писмо и незнам што и ми се јавува некој од осигурителна ми вика пративме гарантно писмо на 50% од фактурата(50К денари), другото ќе треба да си го платите. Онака, не ми се веруваше што слушам, прво го направив пепел по телефон, па отидов во живо да се разберам. Класика македонска, си пробаа АПП, па морав да пишам приговор и пак да објаснувам ситуација која веќе им е ојбаснета. И по 30 дена, комисја од бандити носи одлука која ми ја праќа на непостоечка адреса, според која ми се одбива жалбата под глуп изговор дека наводно жена ми не се движела до десен раб. Тоа е невистина и глупа измислица од нивна страна бидејќи во моментот на ударот жена ми стоела во место и го чекала камионов да изманеврира, а од друга страна е невозможно на тие улучки да се прилепиш до десен раб поради тоа што пешаците се движат на улица затоа што пешачките патеки се преградени, а дополнително на улица има паркирани коли. Следи тужба од наша страна, колку сака нека кошта, јас ќе одам до крај.

Моја најтопла препорака: ИЗБЕГНУВАЈТЕ ЈА ОВАА БАГРА ОД РЕКЕТАРИ ВО НАЈШИРОК ЛАК! ДОКОЛКУ ИМАТЕ ШТЕТА НЕМА ДА ВE OБЕЗШТЕТАТ ТУКУ ЌЕ ВЕ НАТЕРААТ ДА ЈА НОСИТЕ КОЛАТА ВО СЕРВИС ОД КАДЕ СИГУРНО НЕКОЈ ЛАПА ПРОВИЗИЈА И ЌЕ ВИ ПЛАТАТ САМО 50% ОД ШТЕТАТА КОЈА ТРЕБА ВО ЦЕЛОСТ ДА ВИ ЈА ИСПЛАТАТ!!!
« Последно менување: 03 Април 2016, 03:03:03 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Има жена ти направено европски записник со возачот на камионот?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Исклучи им ја струјата на објектот Гојдо ! ;D :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #3 на: 29 Март 2016, 17:01:24 pm »
Ако колата ја однесеш во овластен да ти ја прават, тогаш секоја компанија покрива 50% од штетата а не само ад осигурителна полиса. Агентот што го примил европскиот записник требал да ти објасни како идат работите, а не само да ти каже носи ја во овластен. Додека колата ја поправаш во друг сервис на пр. Џерси што не е овластен и осигурителната компанија соработува со тој сервис тогаш штетата ти ја покрива во целост.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Ако колата ја однесеш во овластен да ти ја прават, тогаш секоја компанија покрива 50% од штетата а не само ад осигурителна полиса.
Неточно! Не смее да ти налага каде ќе ја правиш, може да ти предложи со кои сервиси соработуваат а ти кај сакаш ќе ја правиш и мора да покрие 100%. Нека не ве лажат, има огромна разлика од осигурителна компанија до осигурителна компанија. Па затоа ако недај божее некој ве закачи молете се да е осигуран во асална компанија попут ВИГ, Триглав, Сава и слично.
« Последно менување: 29 Март 2016, 17:12:35 pm Allexxander »

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Ако колата ја однесеш во овластен да ти ја прават, тогаш секоја компанија покрива 50% од штетата а не само ад осигурителна полиса.

Skroz netocno. Dokolku se dokaze deka ne si kriv 102,5% ti pokrivaat steta i tvoja rabota e kade kje ja pravis kolata.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Има жена ти направено европски записник со возачот на камионот?
Да, направија европски. Можевме да викаме и полиција, ама не беше голема штета плус буквално го блокиравме цел тој комплекс, па се тргнаа на страна направија записник и си отидовме по дома.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен masterwu

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
Блах, нека е со помин. Со среќа на суд...
Honda Civic 1.7 CDTI '05

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Неточно! Не смее да ти налага каде ќе ја правиш, може да ти предложи со кои сервиси соработуваат а ти кај сакаш ќе ја правиш и мора да покрие 100%. Нека не ве лажат, има огромна разлика од осигурителна компанија до осигурителна компанија. Па затоа ако недај божее некој ве закачи молете се да е осигуран во асална компанија попут ВИГ, Триглав, Сава и слично.
Дали смеат или несмеат незнам, ама за жал така е. Мене пред година дена ме чукна еден позади во браникот и човекот си ја призна вината. Осигуран беше во САВА и агентот така ми кажа. Јас тогаш го одбрав Џерси и колата си ја направија без никаков надомест од моја страна.

darko mk5 грешка си, прашај паталец а не гаталец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #9 на: 29 Март 2016, 19:11:59 pm »
Паталецов да не те извозеле?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Јас кога направив европски, другиот беше крив и си призна, беше осигуран во Winer...прво ми понудија 3 сервиси со кои тие соработват и само ми рекоја однеси ја во било кој од тие три и ќе си ја земиш готова. Бидејќи јас  сакав кај друг мајстор да ја правам, ја однесов колата кај нивни проценител на штета, направи тој извештај, со цена колку ќе кошта поправката и со тој извештај јас ја однесов кај мој мајстор да си ја правам. Тие ми покрија до таа цена нивната, а другото си го платив јас.

Значи и да не си крив, виновникот да си признае, неможи да ја носиш кај сакаш колата... тие ти нудат сервиси во кои 100% ти покриваат, инаку за кај друг мајстор да си ја однесиш, ќе ти одредат колку имаш штета и толку ќе ти покријат, безразлика колку ќе те кошта тебе.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
Дали смеат или несмеат незнам, ама за жал така е. Мене пред година дена ме чукна еден позади во браникот и човекот си ја призна вината. Осигуран беше во САВА и агентот така ми кажа. Јас тогаш го одбрав Џерси и колата си ја направија без никаков надомест од моја страна.

darko mk5 грешка си, прашај паталец а не гаталец.

Жиле очигледно ти си нешто грешка , кога ме чукнаа со полото , го однесов во порше македонија , нов браник + фарбање чинеше негде 75к денари , покриено све од осигурителната компанија , само што не ми текнува точно која беше .
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Гојдо-Jaс имав сличен случај со фичото мое човекот што ме удри си призна дека е виновен отидовме направивме записник од неговото осигурyвање го сликаја па рекоја дека штетата кошта 8000 денари и после неколку дена стига писмо дека колата била од порано удрена му стегнав тужба и кога отидовме на суд таја нивната госпоѓа почна да ми се лигај таму оти вака да биди му викам јас уредно фино ве замолив вие нејќевте и на крај наместо 8000 денари си добив 16.000 плус тие го платија адвокато и сите останати трошоци мора до крај иначе ќе си ги пикнат парите во џеб...
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
И јас имам многу гадно искуство со ова осигурителна компанија и тоа во соработка со полицијата беше во мојот случај.....