Автор Тема: CARclub Тест: Jaguar XE 20d R-Sport  (Прочитано 11713 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Jaguar XE 20d R-Sport
« на: 16 Март 2016, 13:08:38 pm »

http://www.carclub.mk/2016/03/16/test-jaguar-xe-20d-r-sport-dostoinstvena-dinamicnost/

Ќе ми фали колава.. Ама стварно ќе ми фали.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
Одг: CARclub Тест: Jaguar XE 20d R-Sport
« Одговори #1 на: 16 Март 2016, 13:12:15 pm »
So much want...

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2 на: 16 Март 2016, 13:36:20 pm »
 Менувачот сосем коректно и скоро незабележливо ги менувал брзините. Кај болдираново подобро би било да стои менува брзините, оти вака како што е напишано иди ко некој друг да го правел тестот...

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #3 на: 16 Март 2016, 13:39:40 pm »
Супер, ме бендисува. Јас на пример да би имал 60-70.000 евра буџет за автомобил, никогаш не би купил VW group, BMW...стрикно Јагуар, или Масерати Џибли..............

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #4 на: 16 Март 2016, 13:41:31 pm »
на фацава не да не ми оди дизел...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 16 Март 2016, 14:33:57 pm »
Менувачот сосем коректно и скоро незабележливо ги менувал брзините. Кај болдираново подобро би било да стои менува брзините, оти вака како што е напишано иди ко некој друг да го правел тестот...

Грациас!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг:
« Одговори #6 на: 16 Март 2016, 15:03:37 pm »
Супер автомобич за млад брачен пар кој сака да шета по Европа со деца од 0 до 6 години, и сака алтернативна марка на возило.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #7 на: 16 Март 2016, 16:30:31 pm »
млади брачни парови во Eвропа со деца на таа возраст возат карава ;)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
« Одговори #8 на: 16 Март 2016, 16:37:54 pm »
Zero kako vo sporedba so 3kata? Koja beshe potvrda/pomeka, koja drzheshe pojce vo krivina? Ako bemveto beshe so M paket..

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #9 на: 16 Март 2016, 17:22:54 pm »
Супер автомобич за млад брачен пар кој сака да шета по Европа со деца од 0 до 6 години, и сака алтернативна марка на возило.

Хахахахах, типична Македонска глупост, шо демек некој бизнисмен или директор, или добро граден спортски тип е срамота да влезе во ова..а не е срамота во АУДИ, или Мерцедес.....господе не му земај за грев, толку си му дал :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #10 на: 16 Март 2016, 18:46:12 pm »
Мене не ме предомисли возењето, останувам на тоа дека е најдобар во класата. Веднаш би го земал пред BMW 3 и Mercedes A-Class. Изгледа најдобро од надвор и вози таман за мој вкус - доволно тврдо и директно. Седењето напред е одлично и ниско, позади не пробав да влезам. Ентериерот кој го критикуваа дека бил разочарување мене ми остави пријатен впечаток. Потврди пластики забележав само на горниот дел од вратите, но воопшто не ми пречи бидејќи се е некако убаво обликувано. Би сакал само да го видам во бензинско издание. Верувам дека тоа е добитната комбинација!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11 на: 16 Март 2016, 18:46:54 pm »

Хахахахах, типична Македонска глупост, шо демек некој бизнисмен или директор, или добро граден спортски тип е срамота да влезе во ова..а не е срамота во АУДИ, или Мерцедес.....господе не му земај за грев, толку си му дал :)

What?

Zero kako vo sporedba so 3kata? Koja beshe potvrda/pomeka, koja drzheshe pojce vo krivina? Ako bemveto beshe so M paket..

За да можам да споредам која кола била потврда/помека, треба да ги возам паралелно. И двете се цврсти и фино дампирани, но неизбежно спортски-ориентирани. Оние кои сакаат да лебдат над улиците или нека одберат адаптивна суспензија, или нека не гледаат ни една од колите.

BMW-то не беше со M-пакет, беше со некој Sport пакет. Класичниот муабет за „држење во кривина“ можеме да го вергламе до бесвест, ама јас ги гледам трите коли (BMW 3, Jag XE и Mercedes C) како мање-више еднакви. Секој е подобар во нешто. Jaguar-от изгледа најдобро, Mercedes-от има најдобра кабина. Кај тројката веќе се гледаат годините, особено во ова друштво.
« Последно менување: 16 Март 2016, 18:53:23 pm zeroSignal »

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #12 на: 16 Март 2016, 21:02:33 pm »

What?

Ништо малце го тролам Дени, секогаш наоѓа влакно во јајцето на се што не е VW, па морав малце тро лоло...пукај бан, крив сум :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13 на: 16 Март 2016, 21:04:23 pm »
Може ли едно прашање?
 Зошто Јагуаров не предизвикува никакви реакции кај мене/? Ама баш никакви.

За разлика од CX-5-ката па и скоро секоја друга кола?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #14 на: 16 Март 2016, 21:13:54 pm »
Некако делува доста поскапо од тројката шо ја тестиравте пред некое време.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"