Автор Тема: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V  (Прочитано 18993 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
Одг: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V
« Одговори #75 на: 18 Март 2016, 06:43:48 am »
Најубаво каков што препорачува фабрика, доколку немаш значајни додатни потрошувачи што би имале потреба од  екстра капацитет.  Exide во нивниот каталог, за CR-V од твојата генерација препорачува или 53Аh EA530 Exide Premium, или 50Ah Еxide Excell.
Значи 50Ah ги задоволува потребите на возилоото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг:
« Одговори #76 на: 18 Март 2016, 07:13:18 am »
А зошто не поголем, рецимо?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #77 на: 18 Март 2016, 07:38:42 am »
Зошто нема потреба. Ем поскап, ем потежок, ем при кратки градски релации може често да не постигнеш максимален чарџ, ако претходно од некои причини се подиспразнил тро поќе, па со тоа и нешто пократок век. Поснажен акумулатор, по правило подрабира и поснажен алтернатор.
Јас би се држел до или околу фабричките спецификации за капацитетот, а други работи би бирал поарни. На пример кракнк пауер, технологија на изработка и останати параметри. Секако 5-10Аh не би требало да бидат проблем, ама ако фабрика препорачува 45Аh, а јас да ставам 75Ah само затоа што собира - не би...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #78 на: 18 Март 2016, 11:54:29 am »
прашав у маало у една продавница и викаат дека 55Ачасови е некој оптимум управо и ради оптеретувањето на алтернаторот. Така да што ке најдам од 50-55 Ачасови тоа купувам. Него предлог за бренд или све е исто? Оригиналот е Варта...

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #79 на: 18 Март 2016, 13:30:29 pm »
Kisela Voda kaj rampa, ubedlivo najeftino, a za marka Johnson samo, neznae za zima :)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #80 на: 18 Март 2016, 20:56:08 pm »
зборував со дечкото од овој оглас http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=783417 и беше ептен профи и фер. Доаѓа и менува акумулатор на лице место а акумулаторите се со гаранција од Зенит мотор оил од Влае. Мислам дека утре ке му се јавам да ми го смени акумулаторот.