Автор Тема: Помош!!!Skoda Yeti 2.0 TDI 4x4 140 CR Проблем со тропање во моторт  (Прочитано 12761 пати)

Отсутен david97

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
Изгледа замаецот...
Оди кај механичар тој најдобро да провери. Ако ти речи дека е замаецот и дека имаш опција фиксен да ставиш за поефтино, тоа да знаеш дека е најлоша опција. Купи си од овие србиве или од германија ако имаш некој да ти донеси оригинал цел сет. Имаш опција од LuK и Sachs, јас зедов Sachs бидејќи читав по форумиве демек поквалитетни биле, ама и LuK исто добри се. Да скратам, варијабилен оригинален замаец, толку! :)

PS Ако ти е под гаранција уште, се знај, во официјален. Само незнам дали тоа подлежи под гаранција оти е потрошен материјал. Ако е фабрички нешто можеби ќе ти признаат. А може и до 50 000 да се зафркни, ако често се забрзува од мали обртаи со поголема брзина, знаеш она со 4та од 1000 обртаи да крениш 4000... Така ако возиш, дури и 50000 многу се за замаецот ;)
А инаку, од 150-200 издржува просек, може и над 250к ако возиш само на отворено...

А за цената, мене ме фати некаде 303+55еур носење, плус 50еур работна рака, за голф 5 1.9 77kw
Тоа е и проблемот од 70-80 у 6 та забрзување до 120-130... Работа е што колата ја имам краток период а сопственикот пред мене била жена :( Така да добро е што издржала и 60000..се осеќаше тресење и пред тоа при гаснење на моторот..значи дека било нешто при крај..
Хахахаха... И кај мене исто. Колава ја купив од кај жена и со тој што ја купував, искусен трговец, вика, ааахх,, ова кумлугов, женава го средила, хахахха :D
Ама кај мене 180к издржа, можеби имала осет до некаде (за 10к падна од кога ја купив) :)))
Значи вака, мој совет, да си го смениш уште сега, оти можи мењачот да си го зафркниш, тоа ако се мали потреси, има мака, верувај. А мењач ако зафркниш, можи да погодиш нов да е се ок, а можи никогаш да не погодиш, посебно ако е аутоматик, многу лошо, а и прескап е... Оди на Sachs, ако не тие тогаш LuK. И едните и другите се OEM за VW, едните беја за замаец, другите за нешто друго, битно OEM се. Тој што ти вика оригинален за 1500eur, пак ќе биде или Sachs или LuK, само да речеме дека можеби би бил поквалитетен оти е произведен за нив, ама незнам, многу пари се...

Точно така за некој ден ке биде заменет цел сет LuK..така да здравје наредни 100К нема да има проблем.