Автор Тема: Honda Jazz 1.2 i-dsi  (Прочитано 10711 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Honda Jazz 1.2 i-dsi
« Одговори #30 на: 27 Март 2018, 11:54:01 am »
Заклучокот е ако ти треба кола за двајца плус бебе и поминуваш 1500км годишно надвор од град, БМВ 5ка со 200 коња е законски минимум? :)

Се под тоа е како да си индиец во воз.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #31 на: 27 Март 2018, 11:59:50 am »
Заклучокот е ако ти треба кола за двајца плус бебе и поминуваш 1500км годишно надвор од град, БМВ 5ка со 200 коња е законски минимум? :)

Да требаше да се купи на ново дали ќе беше БМВ од 50.000 еур или ќе беше добро и Поло или Цитроенче Ц3.

Малце се занесовте со големиве коли, а ќе кукате после немало паркинг, што не земете Амарок да возите...

Супер си е Џезот, едно од најдобрите и најквалитетните помали возила.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #32 на: 27 Март 2018, 12:02:41 pm »
Јас ќе купам комбе за мене, идната сопруга и првото дете. Товарно. Со три седишта напред. Бебето меѓу нас, да има друштво константно и од мене и од мајка му, а во товарниот дел од комбето ќе го товарам станот. Не смее на бебето да му фали ништо за тој викенд во Охрид. Не знам што табиет ќе се роди, можда ќе сака да моча само на троседот, што родител ќе сум јас ако не го земам троседот на одмор?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #33 на: 27 Март 2018, 12:03:48 pm »

ОК, поентата ми беше дека ваква кола за подолги релации натоварена цела фамилија нема да е комотно.

Ти можеш во каква сакаш кола да се возиш, јас само му давам совет дека треба да земе нешто малку поголемо за неговата замисла, по можност со петта врата.

Да не ја труеме темата со глупости. Мислам дека се разбираме.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2160
« Одговори #34 на: 27 Март 2018, 12:16:34 pm »
Јас ќе купам комбе за мене, идната сопруга и првото дете. Товарно. Со три седишта напред. Бебето меѓу нас, да има друштво константно и од мене и од мајка му, а во товарниот дел од комбето ќе го товарам станот. Не смее на бебето да му фали ништо за тој викенд во Охрид. Не знам што табиет ќе се роди, можда ќе сака да моча само на троседот, што родител ќе сум јас ако не го земам троседот на одмор?
Нема проблем, нека моча :)
Види фотос

За намената на членот би му била идеална. Резорварот е под предните седишта така да целиот багажен простор е на располагање.
Позицијата на седење е повисока, како комбе има одлична прегледност.

Мој совет нека бара само со 1.4 мотор, сигурно ќе има разлика.

Друго битно ниски режиски трошоци, регистрација, сервис евтин зелен картон.

П.С се оди до Солун и назад со 4ца во кола,+ багаж  еве сите здрави живи :)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2662
« Одговори #35 на: 27 Март 2018, 13:05:36 pm »
Po potreba kroven kufer montiras i teras. Taka ke imas pogolem bagazen prostor od karavan.

Prostorot ne e tolku problem, pogotovo so mali deca, kolku motorot.
Malce vnivavanje na preteknuvanje ama za eden dva odmora ohrid/grcka ke zavrsi rabota.
E sega ako mozes da si nabavis nesto pogolemo i posilno, zosto da ne :)
Ama do togas...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
« Одговори #36 на: 27 Март 2018, 13:22:51 pm »
Форумов стана дебата ала „Само вистина“ на Канал 5.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #37 на: 27 Март 2018, 13:53:14 pm »

ОК, поентата ми беше дека ваква кола за подолги релации натоварена цела фамилија нема да е комотно.

Ти можеш во каква сакаш кола да се возиш, јас само му давам совет дека треба да земе нешто малку поголемо за неговата замисла, по можност со петта врата.

Да не ја труеме темата со глупости. Мислам дека се разбираме.

Ич не те разбирам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #38 на: 27 Март 2018, 15:05:18 pm »

Да требаше да се купи на ново дали ќе беше БМВ од 50.000 еур или ќе беше добро и Поло или Цитроенче Ц3.

Малце се занесовте со големиве коли, а ќе кукате после немало паркинг, што не земете Амарок да возите...

Супер си е Џезот, едно од најдобрите и најквалитетните помали возила.

Све крузери од 2800 еу. :)
Онтопик, едно време ја меркав Хондава на ново ама мислам дека е бајаги скапа. Околу 14к. А, ако начека членот солиден примерок нека ја зима без мислење.