Автор Тема: Проблем со Сказалка за Гориво Помош!!  (Прочитано 10562 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
Одг: Проблем со Сказалка за Гориво Помош!!
« Одговори #15 на: 13 Јануари 2016, 21:47:04 pm »
Јас сум 100% убеден дека во овластен сервис ке му ја средат сказалката...

Да ама и убеден сум дека ке ме изгорат :D

Јас сум убеден дека на крајот ке ти излезе поскапо него да си отидеш во овластен уште од старт.
Ако не си приметил 80% од членовите кои даваат совети си одат во овластен сервис а не кај еден, друг или трет.
Ако не си сигурен кај кого да одиш, нема да згрешиш во овластен.

Секоја поправка на дел ја сметам за тешка импровизација.
Поправка на пловак за гориво го сметам исто како и поправка на лагер на тркало. Чистење и подмачкување.
Колку ке трае импровизацијата со пловакот, толку ке трае и импровизацијата со лагерот.
Секоја промена на дел со соодветен нов и оригинален го сметам за исправна поправка.

Не заборавај дека ради тој пловак можеш да останеш на пат без гориво. Тоа ќе те чини многу повеќе него да си платиш поправка во овластен сервис, да си добиеш гаранција на поправката и да си свиркаш.

Ама голем си, си знаеш.
Поздрав.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #16 на: 13 Јануари 2016, 21:56:40 pm »
Сказалкава секој ден си се спушта надоле никако нагоре да се врати како да ја возам до Охрид и назад секој ден а јас поминувам дневно по 20 км до работа и назад а имав ставено полн резервар на Макпетрол

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #17 на: 13 Јануари 2016, 22:54:25 pm »
И мене слично ми се дешава кога ќе ја изненадам со пун резервар. Рипа сказалката ко луда, сака да се врати у нејзината првобитна положба ( на резерва ).. Ваљда со чистење ќе се среди ..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18 на: 13 Јануари 2016, 23:19:45 pm »
Јас сум 100% убеден дека во овластен сервис ке му ја средат сказалката...

Да ама и убеден сум дека ке ме изгорат :D

Јас сум убеден дека на крајот ке ти излезе поскапо него да си отидеш во овластен уште од старт.
Ако не си приметил 80% од членовите кои даваат совети си одат во овластен сервис а не кај еден, друг или трет.
Ако не си сигурен кај кого да одиш, нема да згрешиш во овластен.

Секоја поправка на дел ја сметам за тешка импровизација.
Поправка на пловак за гориво го сметам исто како и поправка на лагер на тркало. Чистење и подмачкување.
Колку ке трае импровизацијата со пловакот, толку ке трае и импровизацијата со лагерот.
Секоја промена на дел со соодветен нов и оригинален го сметам за исправна поправка.

Не заборавај дека ради тој пловак можеш да останеш на пат без гориво. Тоа ќе те чини многу повеќе него да си платиш поправка во овластен сервис, да си добиеш гаранција на поправката и да си свиркаш.

Ама голем си, си знаеш.
Поздрав.

Кој препорачува овластен сервис? Минимум 3x поскапи се.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #19 на: 14 Јануари 2016, 09:06:20 am »
Ја би отишол кај шиник да видам шо ќе каже

е ја кај шиникот не би... повеќе доверба имам во боро одошто кај него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #20 на: 14 Јануари 2016, 09:24:35 am »
Јас би го игнорирал проблемот, премногу е минорен за да се замарам, трескам од земја и трошам пари на него. Ова под услов точно да сум го сфатил проблемот.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #21 на: 14 Јануари 2016, 12:35:01 pm »

[/quot

Имаш негативно искуство со него?

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #22 на: 14 Јануари 2016, 13:01:34 pm »
Јас би го игнорирал проблемот, премногу е минорен за да се замарам, трескам од земја и трошам пари на него. Ова под услов точно да сум го сфатил проблемот.
Не викај 2-пати сказалката како ненормална се спушта самата надоле после секоја вожња како да си поминал дента 200км а јас ја возам само до работа и назад и по потреба од прилика околи 20 до 25км што мислиш колку би можел да потрошам нафта на 25км ова ми се случува по 2-ри пат полнам цел резервар и истото го прави како некаде да ја губам нафтата односно да тече а никаде ни локва ни мирис на нафта.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #23 на: 14 Јануари 2016, 13:47:52 pm »
А кога ќе го изгасиш контактот и пуштиш одново, се враќа стрелката каде што треба да биде? Иле ќи наполниш резервар, ќе падне и не се крева пак уопсте?

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #24 на: 14 Јануари 2016, 14:51:24 pm »
А кога ќе го изгасиш контактот и пуштиш одново, се враќа стрелката каде што треба да биде? Иле ќи наполниш резервар, ќе падне и не се крева пак
А кога ќе го изгасиш контактот и пуштиш одново, се враќа стрелката каде што треба да биде? Иле ќи наполниш резервар, ќе падне и не се крева пак уопсте?

Значи гледам дека сум при крај со гориво застанувам на Макпетрол иначе точам на Макпетрол на Илинденска а живеам кај CityMoll до дома имам едно 3-4 км ако не се лажам паркирам на паркинг утре сабајлето давам контакт и на мерачот за гориво сказалката е падната за една линија цртка како сакате кажете го подолу.Идејќи накај работа сказалката уште си паѓа надоле никако да се врати нагоре односно да покаже полн резервар пошто и не е возена предходниот ден откако наточив нафта и така отприлика 2 ипол недели доагја ред пак да ставам нафта а тоа страшно ме нервира.Знам дека сум ставил полн резервар и би требало да тера повекје од 2 недели реално ја возам во просек по 20-25км до работа и назад.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #25 на: 14 Јануари 2016, 14:58:31 pm »
Исто имаш опција некој да ти ја вози евентуално да ти краде гориво. Ако ти е сјебан пловакот ќе приметиш нелогични движења на сказалката ...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #26 на: 14 Јануари 2016, 15:07:56 pm »
Оди дополни до даска и види колку ќе ти фали па после барај дали имаш проблем со стрелката, имаш проблем со потрошувачката или некој ти краде.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #27 на: 14 Јануари 2016, 15:11:21 pm »
А кога ќе го изгасиш контактот и пуштиш одново, се враќа стрелката каде што треба да биде? Иле ќи наполниш резервар, ќе падне и не се крева пак

Значи гледам дека сум при крај со гориво застанувам на Макпетрол иначе точам на Макпетрол на Илинденска а живеам кај CityMoll до дома имам едно 3-4 км ако не се лажам паркирам на паркинг утре сабајлето давам контакт и на мерачот за гориво сказалката е падната за една линија цртка како сакате кажете го подолу.Идејќи накај работа сказалката уште си паѓа надоле никако да се врати нагоре односно да покаже полн резервар пошто и не е возена предходниот ден откако наточив нафта и така отприлика 2 ипол недели доагја ред пак да ставам нафта а тоа страшно ме нервира.Знам дека сум ставил полн резервар и би требало да тера повекје од 2 недели реално ја возам во просек по 20-25км до работа и назад.

Чекај малце. Има механизам кој ја држи сказалката во одредена позиција. До него доаѓа напон што го праќа пловакот. Тука имаш повеќе фактори. Не ми изгледа дека е пловакот, повеќе ми изгледа како некаде во системо некаде да нема доволно контакт и да доаѓа помала волтажа до сказалката. Треба да се исчисти се со контакт спреј, полека не се нервирај.

Затоа те прашав. Стрелката се заглавува на одредена позиција без оглед дали има гориво или не? Дали во било каков услов успева да се врати горе (ако да тогаш изгледа некаде губи контакт. Ако не тогаш можеби од влага има подзар’ѓано осовинката на сказалката и напонот што доаѓа не е доволен за да ја крене)?

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #28 на: 14 Јануари 2016, 15:22:27 pm »
Да ја вози некој нема шанси освен јас :D кога ја паркирам секогаш заклучувам волан заради безбедносни причини затоа што  на татко ми му ја дигнаа колата пред една година а беше нова од салон земена 2007год и од тогаш го практикувам тоа.Како второ секогаш кога паркирам и кога ке ја заклучам колата покрај сите врати обавезно го проверувам и капачето на резерварот од колата имам два клуча едниот го користам а другиот што ми е резерва е добро сокриен.Така да мора да има некој проблем или во пловакот или во шал таблата како што ми кажаа затоа и барам овдека помош и за проблемов некој совет препорака за  добар мајстор итн итн пред да се изнервирам и да фрлам пари во овластен сервис :D.А реално не сум во состојба да платам во овластен сервис 150 200евра а и колава си ги има годините 99год е.Но нервира фактот кога ке ставиш полн резервар а ке ти ишчезне пола ова ми се случува по 2-ри пат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #29 на: 14 Јануари 2016, 15:38:50 pm »
Еве ти број во ПП од Дарко во Пежо сервисот во Момин поток па прашај