Автор Тема: Проблем со Сказалка за Гориво Помош!!  (Прочитано 10566 пати)

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
Проблем со Сказалка за Гориво Помош!!
« на: 13 Јануари 2016, 12:36:46 pm »
Здраво момци сакам да прашам а вооедно и да ви го кажам мојот проблем се работи за Peugeot 206 1.9 Diesel 99 год на двапати полнам цел резервар со гориво и сказалката на шал табла што покажува ниво на гориво самата оди надолу.Колата многу не ја возам до работа и назад 20км во два правци приметив до сега на 2- пати  откако ке наточам гориво по неколку саати или следниот ден сказалката е подолу за 1 до 2 цртки на мерачот за гориво а не е возена воопште. Помислив да не е дупнат резерварот но доколку тоа беше така ке мирисаше на навта или ке имаше голема локва под возилото ја однесов во сервис и ми рекоа дека тоа не е механички проблем што би го решиле тие туку дека треба да се однесе кај автоелектричар и да се стави на компјутер.Проблемов го имам поодамна и почна да ме нервира тоа што сказалката многу нагло се спушта надоле а воопште не ја возам колата дневно по поминувам по 20 25 некогаш и 30 км ве молам за некој совет или препорака на добар автолектичар кој што ке може да открие што е проблемот по можност да е во околината на Карпош, Влае, Ѓорче фала однапред.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #1 на: 13 Јануари 2016, 14:10:59 pm »
Подчукни малку со раката кај покажувачот за гориво :)  види дале ќе се мрдне од место :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Одг: Проблем со Сказалка за Гориво Помош!!
« Одговори #2 на: 13 Јануари 2016, 16:50:47 pm »
По можност да е во Карпош Влае Ѓорче? :D

Пловакот нешто не ти е добар.

Електричар Скопје, ако најдеш добар кажи ми и мене  :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #3 на: 13 Јануари 2016, 16:54:07 pm »
Добар електричар имате во момин поток кај сервисите карши канал 5 во улицата према Геге. Сервисот се вика "Крле" и малку е скапичок.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4 на: 13 Јануари 2016, 17:38:28 pm »
Крле поима нема што прави. Два пати одев со Пежото кај него за никаква работа два пати не успеваше да го направи нудејќи образложенија од кои ми се идеше бокс да му удрам. Јас не би кај него по никаква цена.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #5 на: 13 Јануари 2016, 17:51:23 pm »
Јас сум 100% убеден дека во овластен сервис ке му ја средат сказалката...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6692
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6 на: 13 Јануари 2016, 17:51:38 pm »
Јебала те сказалка. Стрелка или индикатор пријателе....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7 на: 13 Јануари 2016, 17:52:22 pm »
Пежо 206 маестро, стрелка! Вообичаено многу прецизна.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #8 на: 13 Јануари 2016, 17:55:37 pm »
Здраво момци сакам да прашам а вооедно и да ви го кажам мојот проблем се работи за Peugeot 206 1.9 Diesel 99 год на двапати полнам цел резервар со гориво и сказалката на шал табла што покажува ниво на гориво самата оди надолу.Колата многу не ја возам до работа и назад 20км во два правци приметив до сега на 2- пати  откако ке наточам гориво по неколку саати или следниот ден сказалката е подолу за 1 до 2 цртки на мерачот за гориво а не е возена воопште. Помислив да не е дупнат резерварот но доколку тоа беше така ке мирисаше на навта или ке имаше голема локва под возилото ја однесов во сервис и ми рекоа дека тоа не е механички проблем што би го решиле тие туку дека треба да се однесе кај автоелектричар и да се стави на компјутер.Проблемов го имам поодамна и почна да ме нервира тоа што сказалката многу нагло се спушта надоле а воопште не ја возам колата дневно по поминувам по 20 25 некогаш и 30 км ве молам за некој совет или препорака на добар автолектичар кој што ке може да открие што е проблемот по можност да е во околината на Карпош, Влае, Ѓорче фала однапред.

Слична работа се случуваше кај другар на Seat Ibiza 1.2 бензинче. Во Кадис (на времето) побараа прилично многу пари за целосно нова пумпа за гориво (во неа е интегриран пловакот). Го пратив кај Маршер во Аутопрестиж, ја извади пумпата, го очисти лежиштето на пловачето и си работеше тип-топ после тоа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #9 на: 13 Јануари 2016, 19:36:27 pm »
На Матизот ме је*еше сказалката. Променија сензор за гориво што се наоѓал на бензиската пумпа.

У овластен сервис ми бараа околу 150е за промена на цела пумпа. Вака поминав со некои 700ден.

У превод, и ја не би овластен сервис.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #10 на: 13 Јануари 2016, 20:12:51 pm »
Ја би отишол кај шиник да видам шо ќе каже

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #11 на: 13 Јануари 2016, 20:23:10 pm »
Ништо, ќе ти рече немам време сега пошто е мала пара а он не се замарал со ситни пари.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #12 на: 13 Јануари 2016, 20:50:28 pm »
Јас сум 100% убеден дека во овластен сервис ке му ја средат сказалката...

Да ама и убеден сум дека ке ме изгорат :D

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #13 на: 13 Јануари 2016, 20:54:52 pm »
Ја би отишол кај шиник да видам шо ќе каже
Бев кај автомеханичар и рече ова е работа за автоелектричар а не за механичар < тој шиник кај се наогја бројче ако може локација и дали би можел да ја среди пошто многу ми иде на живци ке земам едно литро нафта и у ваздух ја кревам цела :D

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #14 на: 13 Јануари 2016, 20:55:48 pm »
Ништо, ќе ти рече немам време сега пошто е мала пара а он не се замарал со ситни пари.
Aко ја оправи дупло ке му платам само да заврши работа